گزارش اختصاصی کمال آنلاین/ جاده هراز از محورهای ارتباطی مهم کشور است که ضرورت دارد توجه ویژه و شایسته ای صورت گیرد تا آسیب های موجود در این جاده به کمترین میزان ممکن برسد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین : جاده هراز از محورهای ارتباطی مهم کشور است که ضرورت دارد توجه ویژه و شایسته ای صورت گیرد تا آسیب های موجود در این جاده به کمترین میزان ممکن برسد.

احمد منفرد، فرماندار ویژه آمل در جلسه شورای ترافیک با موضوع تردد کمپرسی در محور هراز با بیان این که جاده هراز یکی از قدیمی ترین و خاطره انگیزترین جاده های ایران است که مشابه آن را در کشور کم داریم، گفت: رسیدگی به این جاده می تواند آن را برای استفاده مادام العمری آماده کند.

وی تصریح کرد: جاده ها صرفا برای رفت و آمد نبوده و نقش بسزایی در تبادلات فرهنگی و ارتباطات اقوام و ملل دارند که ضرورت دارد به جاده هراز توجه بیشتری صورت گیرد.

معاون استاندار مازندران اظهارداشت: چهاربانده کردن محور هراز یکی از بهترین تصمیماتی بود که می تواند در احیا و شکوفایی این جاده کمک بسیاری داشته باشد و اقدامات بسیار خوبی گرفت و با شتابی که دارد و اگر اعتبارات مورد برسد تا پایان سال 96 تکمیل می شود.

منفرد ادامه داد: جاده هراز قطب تولیدات مصالح معدنی شد که بار بیش از 50 درصد مصالح استان را تقبل می کند و خود این موضوع تمهیدات و زیرساخت هایی می خواهد تا بتوانیم آسیب وارده را به حداقل برسانیم و بهره برداری بهینه ای صورت گیرد.

فرماندار ویژه آمل با بیان این که این معادن به طبیعت منطقه آسیب می زند و نباید با دست خود تیشه به ریشه این جاده بزنیم و نیاز است اصول فنی و زیست محیطی در بهره برداری معادن انجام شود، گفت: فعالیت معدنی نباید با اصول زندگی سالم مغایرت داشته باشد که ظرفیت هایی به معادن جاده هراز دادند هیچ تناسبی ندارد و اصول لازم رعایت نشده است.

وی تصریح کرد: کامیون های کمپرسی که دارند کار جابجایی شن و ماسه را انجام می دهند گزارش های متعددی داریم که ظرفیت بار آنان سه تا چهار برابر ظرفیت استاندارد است و حمل کامیون با این ظرفیت به صورت پدیده ای استمراری دارد صورت می گیرد.

منفرد ادامه داد: هر سال جاده هراز دارد روکش می شود که حداکثر عمر آن کمتر از دو سال است و بعضی از قسمت های جاده قطعه قطعه شده است و ضرورت دارد جاده هراز را دریابیم تا سیمای آن حفظ و به فیزیک آن صدمه وارد نشود.

معاون استاندار مازندران اظهارداشت: بارزدن بیش از ظرفیت کامیون ها غیرمجاز است و کامیون دار و مسئولی که به این قضیه توجه نمی کند هم مقصر است و باید چاره ای اساسی اندیشیده شود.

علی نصیری، معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مازندران در این جلسه تصریح کرد: هزینه های راهداری بسیار زیاد است و نیاز می رود به فکر حفظ سرمایه های ملی باشیم.

وی ادامه داد: در آمل شرکت های حمل و نقل توانمندی هستند و آمادگی لازم را دارند به شکل قانونی کار را صورت داده و نظارت کافی داشته باشند که این شرکت ها بازوی توانمند وزارتخانه می باشند.

نصیری خاطرنشان کرد: سیستم مکان یابی برای جاده هراز نصب شد که می تواند اضافه تناژ وسایل نقلیه را رصد کند تا پلیس راه برخورد لازم را داشته باشد و در کنار آن بحث جابجایی پاسگاه پلیس راه هم مطرح شد که باید مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد.

معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای مازندران افزود: اکیپ ما آماده است و باید با همکاری پلیس راه نسبت به بازدید از معادن و محور اقدام کنیم و ضروری است تا مشکل اضافه بار را از طریق معدن داران حل کنیم.

سرهنگ یزدان رضایی، رییس پلیس راهور آمل در این جلسه تصریح کرد: آسیب هایی به سطح راه وارد می شود که کمپرسی داران سه برابر ظرفیت تعریف شده دارند مصالح را جابجا می کنند و باید بررسی شود این تخلف از کجا سرچشمه می گیرد.

وی از تردد روزانه 5 هزار دستگاه کمپرسی در محور هراز خبرداد و افزود: وقتی 40 تن بار از سوی یک کمپرسی حمل می شود برای جاده هراز آسیب زا است.

رضایی خاطرنشان کرد: معدن داران باید همکاری لازم را صورت داده و بار را به صورت مجاز تحویل کمپرسی داران دهند تا مشکلات کمتری در جاده هراز داشته باشیم.

امید می رود مسئولان امر نظارت بهتر و دقیق تری نسبت به فعالیت معدن داران و کمپرسی داران در جاده هراز داشته باشند تا شاهد حال و روز ناخوش این محور مهم مواصلاتی کشور نباشیم.