مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل : تاکنون سطح قرارداد کلزا 459 هکتار و 390 هکتار سطح بذرکاری صورت گرفته است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین :  مهندس سید حسین اسلامی مدیر جهادکشاورزی آمل در مراسم  آغاز کشت کلزا بصورت مکانیزه در زمین 8 هکتاری شرکت مهیا آمل  که با حضور معاون ،رئيس مرکز جهاد کشاورزي دشت سر وکارشناسان برگزارشداظهار داشت: توسعه کشت دانه روغنی کلزا در راستای برنامه اقتصادمقاومتی و افزایش تولید این محصول و کاهش وابستگی به خارج از کشور می باشد که قرار است با برنامه ریزی ۱۰ ساله و با همت کشاورزان، ۷۰ درصد روغن را در داخل تولید نمائیم.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل از نیاز کم این گیاه روغنی به آب خبرداد و گفت: کلزا گیاهی است که نیاز پایینی به آب دارد، می توان در فصل پاییز آن را کشت کرد و بازدهی زودهنگامی دارد؛ لذا کشاورزانی که منبع آبی لازم رادر اختیار دارند می توانند کشت را شروع نمایند.

اسلامی به کاهش تراکم علف های هرز با کشت کلزا در زمین های کشاورزی خبردادو ابرازداشت: کشت کلزا باعث کم شدن انواع بیماری ها و آفت های گیاهی می شود و همچنین تراکم علف های هرز در زمین های زراعی کمتر می شود؛ این خود راهی برای مبارزه گیاهی و آفتی است.

وی با اشاره به استقبال خوب کشاورزان آملی نسبت به کاشت کلزا در زمین های زراعی ادامه داد: تاکنون سطح قرارداد کلزا 459 هکتار و 390 هکتار سطح بذرکاری صورت گرفته است.

 وی گفت: سطح سبز 348 هکتار می باشد که 247 نفر بهره برداری می باشند  و تاکنون 42 نفر از متقاضیان جهت استفاده از تسهیلات به بانک معرفی شدند که 8 نفر توانستند از این تسهیلات استفاده کنند و مابقی در نوبت هستند.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل عنوان داشت: تاکنون 282 میلیون ریال  در سطح 12 هکتار و هرهکتار 5/2 میلیون تومان تسهیلات جذب شد.

اسلامی درخصوص کشت کلزا در شرکت مهیا آمل اظهارداشت: سطح کشت در شرکت مهیا 16 هکتار بوده که درسالهای قبل زیرکشت گندم بوده و خوشبختانه با رایزنی های صورت گرفته به سطح زیر کشت کلزا رفت و حدود 10 هکتار از آن به ردیفی اختصاص یافت.

 وی با تاکید بر اینکه اولویت اصلی کشت کلزا در زمین های بایر و بلاکشت است، ادامه داد: ترویج و توسعه کشت دانه های روغنی و تامین روغن نباتی کشور بسیار ضروری است.

 وی در خصوص حمایت های ویژه دولت در زمینه کشت دانه های روغنی به خصوص توسعه کشت کلزا گفت: دولت بسته های حمایتی شامل بیمه رایگان، اعطای تسهیلات بانکی سرمایه در گردش و خرید تضمینی را برای کلزاکاران در نظر گرفته است.

مهندس هادي باقري رئيس مرکز جهاد کشاورزي شهيد رنود دشت سر افزود :با توجه به توصيه هاي فني اين مرکز بر بهزراعي کلزا در عرصه مورد نظر و هماهنگي هاي صورت گرفته, کشت کلزا رقم هايولا401 به صورت مکانيزه در اين زمين زراعي 8 هکتاري صورت گرفته است و بمنظور تشويق کشاورزان به کشت کلزا, کماکان اقدامات ترويجي و برگزاري کلاس هاي آموزشي در دستور کار اين مرکز قرار دارد.

وی افزود: به فضل الهي وضعيت سبزينگي کلزا به لطف توصيه هاي بهزراعي اين مرکز مطلوب بوده و في الحال عمده ترين مشکل خسارت بعضي آفات به برخي مزارع کلزا مشاهده مي شود که الحمدلله با توصيه هاي ترويجي کارشناسان اين مرکز کار مبارزه به خوبي در حال انجام مي باشد

.