نیم قرن انتظار برای راه اندازی کتابخانه مرکزی آمل کافی نیست !؟

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ،

ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی از جمله عوامل اصلی و اساسی در توسعه یافتگی است که تحقق آن می تواند برکات و دستاوردهای ارزشمند و گرانقدری داشته باشد.

هر شهر و دیاری برای توسعه فرهنگی و پیشرفت خود به فضاهای کتابخانه ای نیاز دارد تا دوستداران علم و فرهنگ بتوانند از این ظرفیتها در مسیر تعالی و علم افزایی خود استفاده کنند.

شهرستان آمل از قدمت دیرینه فرهنگی برخوردار است که همواره در طول تاریخ محل حضور بزرگان و علمای گرانقدری بوده است که امروز نیز مفاخر این دیار مایه فخر ایران و اسلام هستند.

ضرورت دارد مسئولان شهرستان به امر توسعه فضای کتابخانه ای توجه ویژه ای صورت داده و توجه لازم را به خصوص در راستای ساخت کتابخانه مرکزی در خور جایگاه مردم این دیار داشته باشند که وضعیت آن مناسب این شهرستان بزرگ نمی باشد که در دقایق ابتدایی تمام صندلی های کتابخانه مرکزی پر شده و علاقمندان به دانایی فضایی برای مطالعه ندارند.

در کنار کتابخانه مرکزی نیز توجه به توسعه فضای کتابخانه ای در نقاط حاشیه ای و روستایی شهرستان باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد تا توسعه فرهنگی و ترویج فرهنگ کتابخوانی به همه نقاط شهرستان گسترش پیدا کند.

احمد منفرد، فرماندار ویژه آمل در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی آمل اظهارداشت: بحث سرانه مطالعه و کتاب خواندن مهم ترین شاخصه برای توسعه یافتگی است که برای افزایش سرانه باید تمهیداتی لحاظ شود.

وی ادامه داد: تنوع در چاپ و نشر کتاب، ترویج فرهنگ کتابخوانی، فضای مناسب برای مطالعه و ارزان بودن کتاب از جمله عوامل اثربخش برای افزایش سرانه مطالعه است.

منفرد تصریح کرد: متاسفانه شهرستان آمل به جهت سرانه سالن مطالعه و کتابخانه جزو شهرستانهای فقیر است که نیاز به عزم همگانی دارد تا توسعه فرهنگی و ترویج کتابخوانی را صورت دهیم.

فرماندار ویژه آمل ادامه داد: از طرفی بیان می کنیم آمل شهر علما و بزرگان و سرآمد فرهنگی شهرهای ایران است که تنها نام آن بیش از دو هزار سال قدمت دارد اما نتوانستیم متناسب با این شاخصه حرکت مناسبی داشته باشیم و به نسل نوجوان و جوان بدهکار هستیم.

وی افزود: مراکز آموزش عالی شهرستان کتابخانه و سالن دارند که فضای مطالعه شهرستان را بالا بردند اما با این وجود هم کافی نیست و ضرورت دارد اقدامات اساسی صورت دهیم.

منفرد اظهارداشت: امیدواریم فرصتی فراهم شود تا بتوانیم کار خوبی که شایسته شهروندان و شهر فرهنگی آمل است صورت دهیم که توسعه سرانه مطالعه و فضای کتابخانه ای نیازمند عزم جدی و همگانی است.

فرماندار ویژه آمل تاکید کرد: از شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر می خواهیم در بحث توسعه فضای کتابخانه ای ورود پیدا کرده و اقدام شایسته ای را در این راستا صورت دهند.

سید آقابزرگ حسینی، رییس اداره کتابخانه های عمومی آمل در این جلسه اظهارداشت: کتابخانه های عمومی آمل در کنار وظیفه ذاتی خود در دو بخش کارهای عمرانی و فرهنگی اقداماتی صورت می دهد.

وی تصریح کرد: کارهای مناسبتی و بزرگداشتها صورت می گیرد و با مشارکت نهادها، فعالیتهایی در کتابخانه ها و سالن های شهرستان انجام شد که از جمله آن بزرگداشت روز سعدی، حافظ، هفته اعتکاف، هفته دفاع مقدس و روز جهانی کودک بوده است.

رییس اداره کتابخانه های عمومی آمل با بیان این که 7 کتابخانه داریم که نشست کتابخوان هر ماه در آن برگزار می شود، بیان داشت: تعمیرات و نوسازی کتابخانه ها را داریم که کتابخانه های دانش پژوه، امام خمینی(ره)، رینه، امام زاده عبداله،  مرکزی و دیگر پروژه ها را نوسازی کردیم و تکمیل تجهیزات کتابخانه ای در تمام کتابخانه های شهرستان صورت گرفته است.

حسینی ادامه داد: در شهر آمل از سال 1346 به دنبال زمین برای کتابخانه هستند و هنوز محقق نشده است که برای فضای فیزیکی کتابخانه مرکزی با مشکل مواجه هستیم.

حسینی تصریح کرد: شهردار و اعضای شورای شهر آمل بازدیدی از کتابخانه مرکزی داشتند و وعده دادند زمینی برای کتابخانه اختصاص پیدا کند و امیدواریم دستورات لازم در اسرع وقت صادر شود.

رییس اداره کتابخانه عمومی آمل ادامه داد: نیم درصد شهرداری آمل به صورت ماهانه پرداخت می شود که جای تشکر دارد و میزانی طلب از قبل داریم و شهرداری رینه و دابودشت همکاری دارد اما شهرداری امامزاده عبداله از بدو تاسیس پرداخت نکرده و شهرداری گزنک نیز مقداری بدهی دارد.

روح اله آذرگشت، رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر آمل نیز در این جلسه بر آمادگی مجموعه شهرداری و شورای اسلامی شهر در توسعه فضای کتابخانه ای آمل تاکید کرد.

امیداست جلسات انجمن کتابخانه های عمومی آمل همراه با خروجی خوبی باشد تا بتوانیم شاهد توسعه فضای کتابخانه ای در سطح شهرستان آمل باشیم و جای پرسش از مسئولان امر وجود دارد نیم قرن انتظار برای راه اندازی کتابخانه مرکزی آمل کافی نیست !؟

گزارش : علیرضا عزیز کمالی