نخستین جشنواره علمی زیست فناوری دانش آموزی مازندران با حمایت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پژوهشکده انیستیتو پاستورشمال کشور شعبه آمل و اداره کل آموزش و پرورش مازندران و اداره آموزش و پرورش آمل در پژوهشکده انیستیتو پاستورشمال کشور شعبه آمل برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ، دکتر محسن آسوری رییس پژوهشکده انیستیتو پاستورشمال کشور شعبه آمل افزود: این طرح نخستین بار و به صورت پایلوت با انتخاب مازندران در شهرستان آمل آغاز شده و دانش آموزان علاقمند به رشته های زیست شناسی و رشته های مرتبط را حمایت خواهد کرد.

وی ادامه داد: اجرای این طرح یک همگرایی علمی و عملی میان دانش آموزان در مقاطع ششم تا پایان متوسطه خواهد بود و علاقه مندان به رشته های زیست فناوری با حمایت های پژوهش سراهای دانش آموزی شهرستان ها ایده های خود را تجاری خواهند کرد.

رئیس پژوهشکده انیستیتو پاستورشمال کشور شعبه آمل ادامه داد: برگزیدگان این جشنواره در آذرماه امسال در جشنواره ملی که در تهران برگزار می شود شرکت خواهند کرد که امیدواریم با حمایت هایی که صورت می گیرد موفقیت های خوبی را بدست آوریم.

کتایون صداقتی زاده رابط پژوهشکده انیستیتو پاستورشمال کشور شعبه آمل با اداره کل آموزش و پرورش مازندران  در حاشیه این جشنواره گفت: این نخستین جشنواره دانش آموزی بوده که به صورت تخصصی درحوزه زیست فناوری برگزار شده و هدف از برگزاری آن نشان دادن توانمندیهای دانش آموزان علاقمند در حوزه های علوم زیستی است.

وی افزود: این طرح به صورت پایلوت کشوری از سال گذشته در مرحله نخست با آموزش 100 دانش آموز در14 مدرسه مازندران آغاز شده و این دانش آموزان در این جشنواره نوآوریهای چند ماهه خود را عرضه کردند.

وی یادآورشد: کتابهایی که توسط ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در اختیار ما قرار گرفته شده بود و بعد از تدریس بصورت عملی درآمدند.

وی با تاکید بر اینکه رشته زیست فناوری بسیار مهم و در دنیا به عنوان یکی از رشته های پولساز می باشد گفت: ما باید به یک جایگاهی برسیم که نباید از دانشگاهها برای توسعه فناورهای نوین شروع کنیم و باید از پایه اقدام کنیم تا رشته های نوین در جامعه رواج پیدا کنند.

 صداقتی زاده با بیان اینکه در این رشته در منطقه رتبه اول را داریم اضافه کرد: در دنیا رتبه چهاردهم را داریم و باید متخصصینی را تربیت کنیم که دانش آموزان درانتخاب رشته ، رشته های زیست فناوری را انتخاب کنند.

وی با بیان اینکه فاز اول این طرح به اتمام رسیده است افزود: تا بهمن امسال باید بیش از هزار دانش آموز در این طرح شرکت کنند که در آینده این طرح بصورت کشوری اجرایی می شود.

رابط پژوهشکده انیستیتو پاستورشمال کشور شعبه آمل با اداره کل آموزش و پرورش مازندران اضافه کرد: دانش آموزان توانستند امروز دست آوردهای خود را درقالب 40 غرفه در معرض دید مسئولین قرار دهند و در این جشنواره 4 معلم برتر و 16 اثر برتر دانش آموزی مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.

وی با اشاره به اینکه کلیه مدارس استان که علاقمندان به اجرای این طرح هستند می توانند نیازهای تجهیزاتی خود را به پژوهشکده انیستیتو پاستور شمال کشور شعبه آمل اعلام کنند اظهارداشت: جهت تهیه تجهیزات در فاز اول برای هر مدرسه 70 میلیون ریال و پژوهش سراها 140 میلیون ریال در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.

صداقتی زاده با بیان اینکه چشم انداز و دورنمای این طرح براساس اهداف تبیین شده ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است، یادآورشد: رویکرد نهایی حوزه زیست فناوری در کشور، رفع خلاهای موجود در این حوزه و چشم اندازی که کشور برای رسیدن به قطب علمی منطقه در آینده دارد، است.

لازم بذکراست؛ دراین جشنواره علمی85  دانش آموز دختر و پسر سه مقطع تحصیلی 14 مدرسه از شهرهای مازندران، جدید ترین نوآوریهای علمی خود در موضوعات مختلف زیستی و زیست فناوری را عرضه کردند