رئیس کمیته فنی فدراسیون فوتبال با دفاع از استراتژی بازی تیم ملی ایران مقابل قطر، گفت: عدم هماهنگی بازیکنان و همچنین نداشتن فوتبالیست خلاق از مهمترین نگرانی‌های من برای تیم ملی است.

درباره عملکرد تیم ملی فوتبال ایران برابر تیم قطر و انتقادهایی که از نحوه بازی تیم ایران می‌شود، گفت: در یک نگاه کلی انتقادهای منصفانه تیم ملی را قوی‌تر می‌کند، ما اگر به هر موضوع با شک و تردید نگاه نکنیم، نمی‌توانیم به حقیقت‌های آینده دست پیدا کنیم. نتیجه بازی ما با قطر عالی بود ولی سؤال این است که باید ببینیم آیا می‌شود بهتر بازی کنیم یا خیر؟

وی افزود: خود من طرفدار بازی زیبا هستم و تیم مورد علاقه‌ام، تیم آژاکس دهه ۷۰ است ولی باید قبول کنیم فوتبال عوض شده و منطقی‌تر دنبال می‌شود. منطقی از این نظر که تیم‌ها فرصتی که به حریفان می‌دهند کمتر است.

رئیس کمیته فنی فدراسیون فوتبال ادامه داد: به همین دلیل بعضی بازی‌ها کسل‌کننده می‌شود. هواداران هم حق دارند از مسابقات کسل‌کننده ناراحت باشند چون دید فنی آنها با دید کادر فنی تفاوت می‌کند. تماشاگر عاشق صحنه‌های جالب و هیجان‌انگیز است، ولی سیاست مربیان شاید در جهت نتیجه‌گیری باشد نه بازی زیبا.

محصص با بیان اینکه امیدوار است کارشناسان از تیم ملی بدون غرض انتقاد کنند، گفت: سؤال من این است که آیا اگر تیم ملی با نتیجه دو بر صفر به قطر می‌باخت و بازی زیبایی انجام می‌داد، آیا نظر منتقدان همین بود؟ مگر امارات چگونه ژاپن را شکست داد؟ آنها با یک پنالتی و یک ضربه آزاد مقابل ژاپن پیروز شدند. همین اتفاق می‌توانست در ورزشگاه آزادی و در بازی با قطر برای ما رخ بدهد.

وی تاکید کرد: ما الان نتیجه را گرفته‌ایم. این فوق‌العاده نیست ولی خوب است؛ بخصوص گل دوم ما به قطر که او یک حرکت عالی به دست آورد. من با کی‌روش صحبت نکردم ولی به نظرم برنامه او این بود که بازی بخصوص در نیمه اول در زمین قطر ادامه پیدا کند.

رئیس کمیته فنی فدراسیون فوتبال یادآور شد: پاس‌های بلند و قُطری بازیکنان تیم ملی هم به همین دلیل بود. کی‌روش می‌خواست مرتب توپ در نیمه‌ زمین قطر باشد. در فوتبال یک مسئله مهم وجود دارد و آن این است که آیا حفظ توپ مهم است یا جای توپ. به نظر می‌رسد در نیمه اول بازی با قطر جای توپ برای تیم ملی مهم بوده است. ما می‌توانستیم در نیمه خودمان با پاسکاری‌های زیاد، توپ را حفظ کنیم ولی قطعاً با این روش هیچ فشاری به حریف نمی‌آمد.

محصص در ادامه صحبت‌هایش خاطرنشان کرد: کارلوس کی‌روش در جام جهانی برزیل با روش دفاع منسجم با لایه‌های نزدیک به هم که با فوتبال ایران تفاوت داشت، حاضر شد و حتی در لحظاتی از بازی با آرژانتین، پشت این تیم را لرزاند. به نظرم اگر تیم ملی با همین شیوه کی‌روش یعنی دفاع منسجم و ضد حمله ادامه بدهد، سرنوشت بهتری خواهد داشت.

وی گفت: شاید خیلی‌ها مرا به خاطر این صحبت‌ها محافظه‌کار بدانند ولی باور کنید این روزها فوتبال سخت‌تر شده است و حتی تیمی مثل سوریه که کشورش از جنگ‌های داخلی رنج می‌برد، می‌تواند برای حریفان دردسر ایجاد کند. باید قبول کنیم انتقاد کردن راحت است اما کار کردن، سخت.

رئیس کمیته فنی فدراسیون فوتبال در پاسخ به این سؤال خبرنگار مهر که ضعف تیم ملی ایران در بازی با قطر را در چه چیزی دیدید؟ اظهار کرد: به صورت کلی باید بگویم تیم ملی هماهنگ نبود و نیاز به زمان بیشتری دارد. دلیل این مسئله هم این است که میانگین سنی ایران پایین آمده است. هر چه به جام جهانی روسیه نزدیک شویم، کی‌روش بازیکنان جوان بیشتری را هم دعوت می‌کند و این می‌تواند بعد از چند سال به سود فوتبال ایران باشد.

محصص یادآور شد: نگرانی دیگر من این است که فوتبالمان خلاقیت ندارد و این موضوع در لیگ هم دیده می‌شود. اگر بخواهیم بی‌طرفانه صحبت کنیم، باید بگوییم کارهای ظریف در فوتبال ما وجود ندارد. دیگر بازیکنانی مثل محرم نویدکیا، علی کریمی و مجتبی جباری نداریم که قبل از آنکه توپ به آنها برسد، مسیر بعدی آن را مشخص کرده باشند.

وی تأکید کرد: الان اگر کارلوس کی‌روش از ما بپرسد که آیا فوتبال شما بازیکن خلاق دارد یا خیر، باید چه جوابی بدهیم؟ آیا فوتبال ما توانسته بازیکن خلاقی بسازد یا خیر؟ باید قبول کنیم بازیکنانی هم که بیرون از لیست تیم ملی هستند، تفاوت زیادی با این بازیکنانی که کی‌روش آنها را انتخاب کرده، ندارند.

رئیس کمیته فنی فدراسیون فوتبال همچنین اظهار کرد: نکته دیگر این است که تیم ملی در اولین بازی خود در حضور ۸۰ هزار تماشاگر خودی به مصاف قطر رفت که این هم فشاری را روی تیم ملی ایجاد کرد. شاید اگر بازی در قطر بود، این فشارها کمتر می‌شد و تیم ملی راحت‌تر بازی می‌کرد. به هر حال از نظر من استراتژی کی‌روش منطقی بوده و اگر من هم جای او بودم، همین کار را می‌کردم.

محصص درباره اینکه منتقدان به اردوی طولانی مدت تیم ملی در ایتالیا برای رفع ناهماهنگی‌ها تأکید دارد، گفت: برگزاری اردوی چند روزه در ایتالیا کافی نیست. اکثر بازیکنانی که در آن اردو بودند، بالای ۵۰ بازی ملی ندارند. برای همین ما به زمان بیشتری نیاز داریم. بازیکنان ایران از جمله سعید عزت‌اللهی، سردار آزمون، مرتضی پورعلی‌گنجی، مهدی طارمی و دیگران بازی به بازی بهتر می‌شوند و در دو سال آینده از مهره‌های اصلی خواهند بود.

رئیس کمیته فنی فدراسیون فوتبال در پایان صحبت‌هایش درباره حضور جواد نکونام روی نیمکت تیم ملی و حاشیه‌های او در نخستین حضورش روی نیمکت گفت: من جواد را از نزدیک می‌شناسم. او در زمان بازیگری‌اش بسیار منظم، مسئولیت‌پذیر و باهوش بود. قصد ندارم از او بیهوده تمجید کنم. الان هم نمی‌دانم چه اتفاقی افتاده که بازیکنان قطر با نکونام درگیر شده‌اند اما باید بگویم حضور نکونام روی نیمکت تیم ملی به عنوان دستیار کی‌روش فوق‌العاده مهم است. میانگین سنی تیم ما پایین است و جواد با تجربه بازی در تیم ملی در لالیگا می‌تواند پل ارتباطی خوبی بین کادر فنی و بازیکنان جوان باشد. برای همین صد درصد موافق انتخاب نکونام هستم./مهر