رئیس اداره محیط زیست شهرستان آمل :بیش از 165 اخطار زیست محیطی برای معدن داران صادر شد وبیش از 85 بار معادن به دلیل عدم رعایت ملاحظات زیست محیطی پلمپ گردیدند

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ، بهمن صادق نژاد رئیس اداره محیط زیست شهرستان آمل در جمع خبرنگاران با بیان اینکه عمده مشکلات معادن درحوزه آبریز هراز، آلودگی هوا و آلودگی زیست محیطی می باشد گفت: حساسیت ویژه ای از سوی اداره کل محیط زیست مازندران نسبت به حوزه آبریز هراز وجود دارد.

 وی افزود: رودخانه هراز یکی از بزرگترین رودخانه های مازندران می باشد که در بالادست به جهت وجود ماهیان خال قرمز از پلور تا آب اسک جز مناطق حفاظت شده قرار دارد.

 وی با اشاره به فعالیت پیمانکاران متعدد در امر جاده سازی محور هراز ادامه داد: خوشبختانه با تلاش همکارانمان تمام شرکت های پیمانکاری تحت پایش این اداره قرار دارند که تاکنون به علت عدم رعایت مسائل زیست محیطی 200 بار اخطار قانونی صادر شد.

 وی بیان داشت: بیش از 10 بار واحدهای دانه بندی تعطیل و برای 3 نفر از پیمانکاران پرونده قضائی تشکیل شد که منتج به رای گردید.

 رئیس اداره محیط زیست شهرستان آمل تاکید کرد: تمام معادنی که در اختیار اشخاص و شرکت های تعاونی قرار دارد باید دارای مجوز خود معدن و مواد اولیه ، مجوز نصب دستگاه دانه بندی شن و ماسه و مجوز بهره برداری که دستگاهها قبلا مجور آن را صادر کردند باشند.

صادق نژاد اشاره کرد: 22 معدن فعال در حوزه آبریز هراز مشغول فعالیت هستند که متاسفانه بعضی ها مجوز معادن اولیه و مجوز نصب دستگاه سنگ شکن راندارند و از نظر محیط زیست فعالیت آنها غیرقانونی می باشد.

وی عنوان داشت: کارشناسان محیط زیست برای جلوگیری و آسیب رسانی به محیط زیست وارد عمل شدند که در سال 93 بیش از 95 اخطار زیست محیطی برای رفع آلایندگی برای 22 معدن صادر شد.

وی تصریح کرد: از تعداد 95 اخطار صادرشده 54 بار اقدام به پلمپ شد که با رفع موانع آلایندگی فک پلمپ صورت گردید.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان آمل ادامه داد: در سال 94 و 95 تا به امروز بیش از 70 اخطار زیست محیطی صادر شد که 35 بار منجر به تعطیلی  دستگاه دانه بندی شن و ماسه شد که برای نمونه معدن شن و ماسه جانبازان ازسال 94 تا به امروز 4 بار اخطار زیست محیطی و 3 بار منجر به تعطیلی شد.

 صادق نژاد اظهارداشت: در بیش از دو سال ازمسئولیت اینجانب بیش از 165 اخطار زیست محیطی برای معدن داران صادر شد وبیش از 85 بار معادن به دلیل عدم رعایت ملاحظات زیست محیطی پلمپ گردیدند.

 وی گفت: یک معدن در منطقه سیاه بیشه در منطقه حفاظت شده که پروانه آن به اتمام رسید از فعالیت آن جلوگیری شد و یک معدن دیگری که به دلیل تجاوز به بستر رودخانه براساس ماده 390 رای بدوی آن صادر شد که در دادگاه تجدید نظر استان منتظر رای نهائی هستیم و یک پرونده دیگر معدنی در حوزه قضائی شهرستان در دست رسیدگی می باشد.

 وی با اشاره به جلوگیری از فعالیت معادن در اطراف ارتفاعات قله دماوند افزود: 5 معدن پوکه های معدنی از ارتفاع 2200 به بالای اطراف قله دماوند پلمپ شد که بزرگترین آن معدن ملارد بود.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان آمل بیان داشت: 3 معدن پوکه ای زیر ارتفاع 2200 مشغول فعالیت هستند که تحت پایش قرار دارند.

وی با اشاره به تشکیل کارگروهی متشکل از محیط زیست ، منابع طبیعی و سازمان صنعت، معدن وتجارت در خصوص تصمیم گیری نحوه فعالیت معادن زیر 2200 عنوان داشت: ما منتظر تشکیل چنین کارگروهی هستیم و یقینا با هرگونه برداشت معدنی در حوزه اطراف قله دماوند مخالف هستیم.

 صادق نژاد با بیان اینکه امروز با وجود چنین معادنی در اطراف قله دماوند شاهد تخریب و آلودگی زیست محیطی منطقه هستیم اضافه کرد: بسیاری از دشت های شقایق اطراف قله به دلیل بی اعتنائی برخی از بهره برداران از بین رفت که شاهد تخریب بیش از حد و برهم زدن جاذبه های طبیعی و پوشش های گیاهی هستیم.

 وی با بیان اینکه امروزه شاهد آسیب رسانی به رودخانه هراز توسط عده ای سودجو و معدن داران هستیم گفت: طرحی تحت عنوان تنفس رودخانه هراز تهیه کردیم که در دو روز هفته تمام معادن منطقه تعطیل شود تا مردم بتوانند در این دو روز رودخانه هراز را بصورت زلال ببینند و بصورت آزمایشی از دو هفته شروع کردیم.

 وی اشاره کرد: این طرح به فرمانداری آمل ارسال شد که پس از تصویب در شورای تامین شهرستان آن را بصورت عملیاتی اجرائی کنیم.