کمال نیوز:جامعه ما هر روز بیش از پیش به سمت اصول و تمدن غرب گرایش پیدا می کند و قواعد سبک زندگی اسلامی با متون و زندگی بی بند و بار غربی در هم آمیخته می گردد و ماحصل این در هم آمیختگی سبکی از زندگی بدون عفاف می گردد.

اگر کمی بخواهیم توجهی دقیق تر به افراد جامعه مان داشته باشیم می توانیم با نگاهی موشکافانه تر سطح حجاب جامعه مان را ارزیابی کنیم اما ما منتقدین از فلسفه عفاف که پیش نیاز حجاب می باشد غفلت ورزیده ایم  و صرفا جامعه ی آرمانی را در این می بینیم که زنان و دختران آن جامعه با پوشش چادر که الحق و الانصاف پوشش کاملی می باشد در جامعه حضور پیدا کنند اما این کافی نمی باشد!

زیرا اگر این قشر محجبه ما برخی از اصول و قواعد حجاب را ندادند خود می تواند ضربه مهلکی را بر بطن جامعه وارد کنند یکی از نکات بسیار مهمی که شاید امروزه با سهل انگاری بعضی از خانم های محجبه اتفاق می افتد مساله عفاف می باشد زیرا کاهلی در امر عفاف خود با عث ترویج بی حجابی و آزادی روابط نامشروع در افراد غیر محجبه می شود زیرا زنان بی حجاب برای خود این توجیه را می آورند که آنهایی که دم از مقدسات می زنند اصول مذهبی را زیر پا گذاشته اند!!!

پس چرا من باید پایبند به این اصول دست و پا گیر باشم!!!؟؟؟

حال بهتر است عفاف را کمی بیشتر تشریح کنیم تا موضوعی که انقدر به آن تاکید می کنم بیشتر روشن گردد عفاف یعنی کنترل قوه شهوت جنسی در سطح اعتدال, بوسیله عقل می باشد حال از این سخن بنده بعضی از افراد ترجمه دیگری نکنند که هر کس که شهوت جنسی دارد پس عفاف ندارد!...نه!خداوند در وجود انسان قوه جنسی را به عنوان ودیعه ای برای آرامش و بقای نسل به انسان هدیه داده است تا از آن در سطح اعتدال بهره ببرد که این خود باعث نشاط و شادابی جامعه انسانی می گردد اما استفاده افراطی از قوه جنسی و شهوت رانی را می توان به معنای بی عفتی ترجمه کرد و نوعی زندگی شبیه حیوان ,می توان تشبیه کرد.

اما خود عفاف از چندین نگاه متفاوت, چه برای مرد و چه برای زن در جامعه امروزی ما می توان در نظر گرفت :

1-عفت به معنای خویشتن داری در اظهار نیاز

2-عفت به معنای قناعت

3-عفت به معنای پاکدامنی

4-عفت به معنای رعایت حجاب

5-عفت در گفتار

6-عفت در نگاه

7-عفت در شهوت

8-عفت در پوشش

9-عفت در کردار

اما عواملی که می توان عفت را تهدید کند و ارزش وجودی زن و مرد را پایین بیاورد می توان شامل موارد زیر بیان نمود:

1-چشم چرانی

2-اختلاط زن و مرد

3-خضوع در کلام زنان

4-عدم پوشش و زینت نامناسب زن

5-خلوت با نامحرم

6-عدم توجه به مسائل زناشویی

7-عدم خودباوری و عزت نفس

8-فراموشی یاد خدا

9-ابزارهای تهاجم فرهنگی از جمله:شبکه های اجتماعی و ماهواره و ...

حال می توان با در نظر گرفت این نکات به نگاه آرمانی که ما از زن در جامعه اسلامی در نظر داریم رسید و صرفا نگاه ما به زن دارای حجاب !به یک زن دارای عفاف و حجاب معطوف شود که خود کامل تر و با ارزش تر از یک خانم محجبه صرفا چادری اما با عقاید مخالف عفاف و حیا می باشد!!!

اما عفاف به قافله ای تبدیل شده است که از کاروان حجاب جامانده است و چندین قدم که چه عرض کنم شاید فرسخ ها از کاروان حجاب فاصله گرفته است و نیازمند راهکارهایی کارآمد جهت اتصال زنجبره عفاف و حجاب می باشیم که از آن جمله می توان به راهکارهای زیر اشاره کرد:

1ـ آگاهي‏ بخشي به شيوه‏هاي جذاب و متناسب با ادبيات نسل جوان.

2ـ ارتقاي سطح اخلاق و معنويات در جامعه با استفاده از ابزار تشويقي و توسعه فرهنگ کتابخواني در زمينه اخلاق و معنويت.

3ـ مبارزه با مظاهر فساد و بي‏ حرمتي و توجه به ورودي‏هاي فرهنگي از طريق ماهواره، اينترنت و ....

4ـ جايگزين کردن برنامه‏ هايي که متناسب با فرهنگ غني ديني و ملي بوده و در عين حال از جذابيت کافي برخوردار باشد.

5ـ توجه ويژه به دانش‏ آموزان دبستاني و راهنمايي و آموزش کارآمد و اصولي مفاهيم معنوي.

6ـ استفاده از رسانه ملي به عنوان زبان دين و نفوذ باورهاي ديني و مفاهيمي چون حيا، عفاف و ... در مجموعه‏ هاي داستاني و فيلم‏هاي سينمايي.

7ـ ارائه الگوهاي مناسب حجاب با توجه به اوضاع زماني و موفقيت‏هاي اجتماعي افراد (قالب‏سازي و شکل‏دهي، همخوان با محيط) .

8- اهتمام به فراهم کردن شرايط ازدواج در سنين پايين براي جوانان.