کمال نیوز: گردشگری و استفاده از ظرفیت های موجود در آن می تواند عاملی ارزنده در راستای دستیابی به توسعه و پیشرفت جوامع باشد که استفاده مفید و شایسته از آن می تواند اثرگذاری بالایی در هر جامعه داشته باشد و امروز نیز مشاهده می شود که کشورهای توسعه یافته از گردشگری به عنوان منبع مهم و اساسی در راستای درآمدزایی استفاده می کنند.

بحث گردشگری در استان مازندران به طور غالب معطوف به گردشگری طبیعت و استفاده از مواهب خدادادی بوده  است که علاوه بر ایجاد فرصت هایی برای استان، مسائل و مشکلاتی چون ترافیک، زباله و چندی امور دیگر را در خود داشته است و به سبب آماده نبودن زیرساخت ها نتوانستیم از فرصت ها استفاده کنیم که متاسفانه مسائل و مشکلات آن بیشتر استان مازندران را تحت الشعاع قرار داده است.

گردشگری طبیعت زمانی می تواند اثرگذار باشد که در کنار آن به گردشگری سلامت در راستای دستیابی به توسعه، درآمد پایدار و اشتغال زایی استفاده کنیم و این گونه نباشد که نتوانیم از فرصت حضور مسافران بهره برداری کافی را داشته باشیم.

استان مازندران به عنوان یکی از مناطق زیبا و سرسبز ، دارای مواهب خدادادی بسیاری است که توجه به آن می تواند زمینه ساز گسترش گردشگری سلامت بوده و آن را به عنوان استانی بی بدیل در این راستا تبدیل کند.

اگر بخواهیم گردشگری سلامت را به بخش های درمانی، پزشکی و تندرستی تقسیم بندی کنیم در هر سه بخش فوق این استان دارای ظرفیت های فراوانی است که توجه ویژه به آن و به روز کردن تجهیزات و امکانات موجود می تواند زمینه ساز حضور گردشگران داخلی و خارجی باشد.

در بخش درمانی گردشگری سلامت، استان مازندران منبعی غنی از آب های معدنی و گرم است که وجود آب های گرم در مناطق لاریجان، نور و رامسر همواره مورد استقبال ارزنده مسافران بوده است که می توان با توسعه زیرساخت های موجود در این مناطق چون توسعه هتل ها و مراکز اقامتی مدرن، ایجاد مراکز تفریحی و توجه به راهسازی در این مناطق ، سبب رونق حضور گردشگران داخلی و خارجی باشد که به واقع فرصت فراهم است و باید با نگاهی ویژه در این راستا گام برداشت.

در بخش پزشکی گردشگری سلامت، وجود سه هزار تخت بیمارستانی مصوب، 6 بیمارستان 200 تختخوابی ، 5 بیمارستان خصوصی در حال ساخت، وجود پزشکان مجرب متخصص و فوق تخصص و انجام گسترده پیوند کلیه ، مغز و استخوان و عمل قلب باز در مازندران، فرصتی را فراهم کرد که با توسعه شرایط ، مجهز و مدرن تر شدن امکانات موجود می توان شاهد حضور گسترده بیماران جهت انجام مداوا و عمل جراحی در این استان بود که باید با برنامه ریزی مدون و سازمان دهی شده و نگاهی آینده نگر به این امر توجه داشت.

در بخش تندرستی گردشگری سلامت، این استان منبعی سرشار از جنگل ها، دریا و فضاهای سبز دل انگیز است که روح هر انسانی را تازه کرده و آرامش خاصی را به او می دهد.

در شرایط گسترش زندگی شهرنشینی و مشغله های زیاد مردمی، حضور در این استان و بهره گیری از مواهب زیبا و آرام بخش آن می تواند نقش گسترده ای در راستای بهبود شرایط زندگی و مقابله با استرس ها و افسردگی های موجود در عصر حاضر باشد.

مدیران باید به جنگل ها، دریا، فضاهای گسترده سبز و پارک های جنگلی به عنوان فرصتی بی بدیل برای بهره وری مناسب، توسعه پایدار و اشتغال زایی بهره گیری کرده تا با توسعه امکانات بتوانیم شاهد حضور گسترده مسافران داخلی و خارجی باشیم.

کنفرانس و نمایشگاه بین المللی گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو، فرصتی ارزنده می باشد تا بتوانیم با معرفی ظرفیت ها و امکانات موجود در استان مازندران به کشورهای عضو اکو، زمینه ساز خوبی برای رونق گردشگری سلامت باشیم و این نشست فرصتی مناسب برای مدیران ملی و استانی نیز می باشد تا با نگاهی آینده نگر و مدبرانه برای سرمایه های موجود در این استان برنامه ریزی و تلاش داشته باشند و بودجه های ویژه ای را در این راستا اختصاص دهند.

گفتنی است؛ کنفرانس بین المللی گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو، 27 تا 29 مرداد ماه در سالن هتل آزادی رامسر برگزار می شود