چند روزی است با بارش های برف در کشور بویژه در مازندران و گیلان  این نعمت الهی زحماتی را برای هموطنان بویژه هم استانی هایمان در غرب مازندران ،ایجاد کرده است .

خبر ها حکایت  از تهدید های این نعمت خدادادی برای هموطنان در استانهای مازندران و گیلان دارد  . بارشهایی  که خشکسالی ها را از بین می برد و موجب پر شدن ذخایر آبهای زیر زمینی می شود برایمان تهدید شده و قطعی آب ، برق، گاز ، نایاب شدن نان ، گران شدن آب معدنی ، وسایل گرمایشی و سوءاستفاده های فرصت طلبان از خدا بی خبر را موجب می شود.

پنج روز از شروع بارش برف و سرما یا بهتر بگویم شروع بحران در مازندران و گیلان می گذرد و همچنان مردم این استان با تلاشهای نیروهای امدادی با مشکلات عدیده مواجه هستند .

مدیران و روسای شرکت‌های گاز استان از قطع، افت فشار و یا محدود سازی جریان گاز در سطح مشترکان خانگی، نیروگاه‌ها، صنایع و جایگاه‌های سی.ان.جی در سطح استان‌های گیلان، مازندران، آذربایجان غربی، مرکزی و همدان خبر داده و خواستار صرفه‌جویی جدی مردم شده‌اند.

قطعی گاز در این هوای سرد در شهر های مرکزی مازندران چون آمل ، بابل ،ساری و... بر این مشکلات افزوده است . خاطره تلخ زمستان سال 86 و مرگ یک کودک قائم شهری در اثر سرمای هوا در پی قطعی گاز ، همچنان جلوی چشمان مردم دیار علویان است.

 شرکت نفتی «بریتیش‌ پترولیوم» در تازه ترین گزارش خود (25/3/1392 – فارس ) ایران را در رتبه نخست کشورهای صاحب ذخایر گازی در جهان قرار داده است. این شرکت در شصت و دومین گزارش سالانه خود با نام «مرور آماری انرژی جهان در سال 2013»، ایران را با 33.6 تریلیون مترمکعب ذخایر گازی در رتبه نخست کشورهای دارنده ذخایر گازی جهان قرار داد.

دارا بودن این رتبه در ذخایر گاز در جهان هم نتوانست مانع از قطع شدن گاز مشترکان خانگی در برخی شهرهای  مازندران شود. نگارنده ؛ بی سابقه بودن این سرما یا آماده نبودن مدیران در کنترل بحران و این قبیل حرف ها را توجیحاتی توسط مسئولین می داند ، چراکه معتقدیم ماهیت بحران در بی سابقه یا نادر بودن آن است . "علاج واقعه قبل وقوع باید کرد   بلا ندیده دعا شروع باید کرد".

مدیران گاز کشورو استان بارها جلوی دوربین حاضر شده و از قطع نشدن گاز گفتند و مردم مازندران هم به وعده هایشان دلگرم شدند اما امروز هوای خانه هایشان "بس ناجوانمردانه سرد است" . موفق نبودن مدیران گاز استان و شاید کشور در کنترل و مدیریت این بحران در استان مازندران بویژه شهرهای آمل و بابل و ... به روشنی مشهود بوده و این به معنی زیر سوال بردن تلاش های آنان نیست .حداقل این گلایه بر نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی هم وارد است . چراکه در این روز ها حتی ساعاتی در میان مردم حوزه انتخابی خود حاضر نشده و به درد آنان گوش نداده است .

آنچه در این روزهای سرد که سرمای آن را هم می توان در پنجره جعبه جادویی تلویزیون در آنسوی جهان نیز تماشا کرد ، خبر جذب توریسم با برپایی نماشگاه مجسمه های برفی در کره است. چگونه برفی که برای ما تهدید است و باعث به هم ریختگی زندگی و وارد کردن آن به بحران می شود و برای خارج کردن مردم از وضعیت بحران متوسل به کمک از نیرو های جان برکف سپاه ، بسیج ،ارتش ، هلال احمر و تجهیزات سنگین ونیمه سنگین شهرداری های کشور می شویم ، در حالی که برای کشور هایی مانند کره و دیگر کشورهای سردسیر جهان بدون آن که بحرانی آنان را تهدید کند فرصتی برای کسب در آمد از طریق ساخت مجسمه های برفی و جذب توریسم از کشورهای دیگر است  .

القصه عدم مدیریت در این بحران علارقم سابقه قطعی گاز در زمستان سال 86 و تجربه تلخ قطعی گاز در این استان و حضوررییس جمهور وقت و وعده های دل گرم کننده آنان، نتوانست امسال (زمستان 92) خانه های مردم مازندران را گرم نگه دارد .

براستی چرا فرصتهای دیگر کشور ها برای ما تهدید است و چاره ای جزدعوت  مردم همیشه همراه به صبر و خویش تن داری برای خود باقی نمی گذاریم  و برای خروج از بحران همیشه بیشتر هزینه می کنیم ؟ امیدواریم حداقل خاطره این زمستان مازندران در یاد  مسئولین دولت تدبیر وامید باقی بماند ، تا بحرانی دیگر بدرود؟!