با تو گر خواهی سخن گوید خدا، قرآن بخوان

 هر مقدار قرآن مجید در نظام زندگی دخیل باشد، به همان اندازه مشکلات و معضلات بشری بر طرف خواهد شد.

 اما تنظیم حیات انسانی و جهات مختلف آن  با آموزش های قرآنی، احتیاج به گسترش و توسعه ی توجه ی جوانان به قرآن دارد. قرآن باید به صورت کاربردی، تخصصی، فنی و اجتهادی مورد توجه و تفسیر قرار گیرد و راه حل های معضلاب زندگی انسان ها به وسیله کارشناسان، استادان، خبرگان و دانشمندان قرآن شناس از آیات استخراج و به جوانان آموزش داده  شود و خود این کار شیفتگی زیادی نسبت به فراگرفتن قرآن و تدبر در آن ایجاد خواهد کرد.

اگر روشن شود که علت و سبب اصلی مشکلات اقتصادی، اجتماعی، اخلاقی و خانوادگی، فاصله گرفتن  و دور شدن نظام زندگی از آموزش های قرآنی است در آن صورت گرایش به طرف عامل بر طرف کننده این مشکلات، ایجاد خواهد شد.

حالا باید دید این نظام نابسامان زندگی در  جهات اقتصادی چیست؟

طبعا این نظام اقتصادی به طور اشکار از قرآن مجید و آموزش های آن فاصله گرفته است.

تحولاتی که اخیرا در جهت توجه به قرآن مجید در سطح جامعه و در نظام های آموزشی به عمل می آید امید وار کننده است و باید از کسانی که در این مسیر کوشش می کنند، حمایت به عمل آید اما آن چه  تاکنون متداول و مرسوم بوده است، متناسب با نیاز های گسترده نمی باشد و امر آموزش قرآن با روش کارشناسانه و محققانه پیش نرفته است و علاقه و اشتیاق جوانان به قرآن عمدتا در سطح آموزش روخوانی و تجوید باقری مانده است.

لازم است طرح های پژوهشی و تحقیقی از طرف محققان و با حمایت  مراکز علمی، موسسات قرآنی و مداری و دانشگاهها اجراء و حاصل آن تحقیق ها و پژوهش ها به صورت دانش فنی منتشر شود و فروارده های علمی در این زمینه به مراکز علمی داخل و اخرج ارایه گردد. صرف نظر از مشکلاتی که به طور کلی در روش آموزش قرآنی قرآن مجید وجود دارد، باید در این زمینه توجه ی کودکان خود را به سیره شریف رسول اکرم صلی الله علیه واله و سلم و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم اسلام و قداست شخصیت و عظمت های اخلاقی آن بزرگان معطوف می کنیم تا این که آن ها آموزش های قرآن را از رفتار و سخنان  معلمان  حقیقی قرآن فرا بگیرند چون رفتار های آن ها تجسم بسیار زیاد و دل انگیزی از آیات قرآن بوده است .

فواید و آثار ارزشمند این روش ها فراوان  است از جمله آموزش در صورتی که منشایی با عظمت و قداست داشته باشد تاثیر عمیقی در  روحیه ی متعلمان و مترسان خواهد  داشت در هر صورت آموزش قرانی وقتی با اخلاق و رفتار عادی و متفاوت والدین  توام باشد، غالبا جاذبیت و مطلوبیت خود را از دست می دهد و عموما والدین در همه زمینه ها الگوی  موقتی برای کودکان و فرزندان خود نیستند، مگر در صورتی که خود آن ها را سیره ی علمی و عملی معصومین علیهم السلام کاملا آشنا و به رفتار های خود مسلط عامیانه داشته باشند و این کاری است بسیار مشکل و گاهی غیر عملی. باید در هر فرصتی رفتار و سخنان آن بزرگان را به صورت داستان هایی برای فرزندان مان نقل و تدارک دیده شود روش اختصاصی به کار رفته در قرآن مجید در جهت آموزش، خود دارای جاذبه های زیادی می باشد و اگر آن روش ها مورد توجه قرار گیرد و در آموزش و پرورش به کار بسته  شود، پیام های قرآن مورد توجه و اشتیاق شدید جوانان فرا خواهد گرفت.

اگر در مواردی اشتیاق یا گرایش مورد انتظار عده ای، نسبت به آموزش های قرآن مشاهده می  نمی شود، خواسته های طبیعی و حقیقی را خداوند عالم در قلب ها ایجاد کرده است و قرآن هم از ناحیه ی خود اوست بس چگونه ممکن است کلام خداوند در دل انسان ها که در حالت سلامت و صحت کامل قرار دارند و دچار آلودگی نشده اند، تاثیر مورد انتظاری را نداشته باشد و نیاز به فعالیت دیگری در جهت توجه کامل و عمیق جوانان به قرآن پیدا  نشود.     

  علی اصغر ابوطالبی کارشناس امور قرآن و دانشجوی کارشناسی ارشد فقه و مبانی حقوق اسلامی