کمال نیوز: ابتدا بهتراست بدانید که شبکه های اجتماعی یک گونه ای از وب سایت های اینترنتی هستند که افراد وگروه های متفاوتی از کشورها وادیان گوناگون را پیرامون هم جمع کرده وان ها راخواه یاناخواسته به دادن اطلاعاتی شخصی یاغیر شخصی ومطالب ومحتواهای معتبر یانامعتبر کرده است ویکی از خاصیت این شبکه های اجتماعی پخش وتوزیع خبر بااستفاده ازshareمطلب می باشد.
بعضی از افراد ظهور وتوسعه شبکه های اجتماعی را در ماهیت وساختاری دیگری می بینند برخی ها ظهور وبروز شبکه های اجتماعی را درراستای تحول موضوع ارتباطات واطلاع رسانی می داننداما بسیاری هم براین باورند که در پس پرده راه اندازی این شبکه ها خصوصا از سوی ایالات متحده امریکا منافع اقتصادی وتجاری وامنیتی فراوانی وجود دارد.
گمان این اندیشه های افرادی که ظهور شبکه های اجتماعی عاملی برای جاسوسی بین افراد است  این گونه می توان اثبات کرد که پس از واقعه ی11سپتانبر در امریکا که نقاط ضعف دستگاه ها ولایه های امنیتی ایالات متحده امریکا بیش از پیش آشکار شد شبکه های اجتماعی اینترنتی از رشد قابل توجهی برخوردار شدند.به نحوی که معروف ترین وب سایت های شبکه های اجتماعی مثل ارکات ولینکدان ومای اسپیس وفیس بوک وتوئیتر که بیشترین کاربران شبکه های اجتماعی رادر نیا به خود اختصاص دادند در بعداین تاریخ به وجود آمدند.
که بدلیل اسیپ پذیر بودن لایه های امنیتی در امریکا در مقابل این گونه حملات انتحاری به ساخمان مرکز تجارت جهانی به تشکیل شبکه های اجتماعی پرداختند تابتوانند از این طریق به تحلیل وبررسی بین افراد وگروه هاودسته ها ومطالعه کیفیت وچگونگی ارتباط انان برای مقاصد اطلاعاتی استفاده کنند.از سویی هم بدیهی است که چگونه می توان هزینه سرسام آوراین وب سایت ها که خدمات خودرابه صورت رایگان عرضه می کنند نمی تواند تنهاازطریق تبلیغات تامین شود بلکه به طور کاملا عادی به داده کاوی انبوهی از اطلاعات کاربران ومحتواهای چندرسانه ای انان کرده واطلاعات رابا قیمت هنگفتی دراختیار سازمان های جاسوسی قرار می دهدپس ازاین رومحرمانگی اطلاعات کاربران ازسوی این شبکه های اجتماعی ادعایی بیش نیست.
یکی از کارکردهای سیاسی این شبکه های اجتماعی این است که مور استفاده قدرت های استکباری است طراحی واجرای آشوب وبلوا وجنگ روانی ودخالت در امور مختلف کشورهای ازاد می باشد. اقدامات خصمانه امریکا وسرویس های جاسوسی واطلاعاتی سیا وموساد درسال های اخیر درفضای شبکه های اجتماعی که ایرانی ها ازآن استفاده می کنند ازاین دست محسوب میشود.
چندین نکاتی که در هنگام استفاده از شبکه های اجتماعی مهم است رابه ان توجه لازم رابه عمل اورید:
1-مراقب باشید که دیگران از هویت شما که به عنوان شخصیت سرشناسی هستید جعل نکنند .
2-اسرار شرکت وسازمان ها ی کاری خودراافشا نکنید شده گاهی اوقات سهوا مکان ونام ونشان خیابان مراکز مهم وحساسی را به اشتراک بگذارید که این امکان رابه سرویس های جاسوسی می دهد کهبدون هیچ زحمتی اطلاعات ان مکان دسترسی داشته باشند.
3-مراقب کرم هاوتروجان ها ی موجود دراپلیکیشن های فیلترشکن باشید چون که این  اپلیکیشن درحالی که شمابه طوررایگان از ان برای عبوراز فیلترینگ استفاده می کنید ان هم برای ارایه دهنده گان خود اطلاعاتی از صفحات مرور شده ومطالب سرچ شده و...می فرستند.
4-توافق نامه های محرمانگی اطلاعات راحتما مطالعه کنید هرچند که این توافق نامه هابرای شبکه های اجتماعی که از طریق آمریکا پشتیبانی می شود صادق نمی باشد .
5-به هر ناشناسی اعتماد نکنید زیرا فضای وب پراز افراد نامجهولی است که درپی مقاصد خاصی همچون کلاهبرداری واشاعه فحشا وسایر اقدامات غیر قانونی ومجرمانه است.
6-تمام شبکه های اجتماعی این قابلیت رابه شما می دهند که تنظیمات حریم خصوصی خودراتعیین کنید پس سعی کنید که اشتراک گذاری ودیده شدن مطالب تان بین دوستانتان صورت گیرد.
سعی کنیم  تااز شبکه های اجتماعی به گونه ای استفاده شود که درعین استفاده ازان به عنوان یک وسیله ارتباطی کمترین آسیب رابه حریم خصوصی ما وارد کند.
نوشته شده توسط:امید رنجبرعمرانی
دانشجوی مهندسی برق-الکترونیک دانشگاه شمال آمل