دفع غیراصولی فاضلاب آمل و ضرورت تصمیم گیری برای رفع این معضل

 

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ، احمد منفرد، فرماندار ویژه آمل در جلسه ساماندهی فاضلاب شهری آمل با بیان این که ما در سطح شهرستان معظل فاضلاب داریم، گفت: در شهرستان آمل دو نوع فاضلاب صنعتی و خانگی وجود دارد.

معاون استاندار مازندران با تاکید بر این که آب و فاضلاب باید مکانی را در نظر گیرد تا دفع بهداشتی فاضلاب صورت گیرد ادامه داد: سازمان آب و فاضلاب زمین را مهیا کرده و بخشی از کار را انجام داده است و اجرای کامل سیستم دفع بهداشتی فاضلاب نیازمند اعتبار کلانی در حدود 1 میلیارد تومان است.

منفرد با بیان این که از طریق اعتبارات استانی و شهرستانی نمی توانیم این امر را محقق کنیم، گفت: باید از طریق اعتبارات طرح های ملی مکانیزم دیگری اتخاذ کنیم تا با مشارکت در امر سرمایه گذاری داخلی یا خارجی استفاده کنیم.

فرماندار ویژه آمل تصریح کرد: قرار شد برای بخشی از پروژه از بانک اسلامی استفاده شود اما هنوز نتوانستیم نظر آنان را بگیریم تا برای مشارکت در پروژه و تامین سرمایه کمک کند.

وی ادامه داد: مشارکت بخش خصوصی می تواند در این راستا اثرگذار باشد که می توان از طریق اتاق های فکر و فراخوان زمینه حضور فعالان راغب به حضور در پروژه را داشته باشیم.

معاون استاندار مازندران افزود: جایی که فعلا دارد فاضلاب تخلیه می شود در کنار محل دپوی زباله شهرستان فضایی را آماده سازی کردند که نباید کار در این نقطه صورت گیرد و ضروری است تا برای این نقطه فکری شود و شرکت های تولیدکننده فاضلاب صنعتی باید فکری برای فاضلاب خود کنند.

منفرد تصریح کرد: دفع فاضلاب شهرستان غیراصولی و غیر بهداشتی است و این قضیه معضل بزرگ شهرستان است که باید حل شود.

محمد للهی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری آمل اظهارداشت: معضل بزرگتر از فاضلاب در خصوص زباله است که کار با شرکت جی جی سی ژاپن در تابستان منجر به قرارداد می شود.

وی افزود: می توانیم از ظرفیت شرکت های بومی در راستای فعالیت در این عرصه استفاده کنیم که امکان حل معضل فاضلاب وجود دارد و توجیه اقتصادی نیز برای آنان دارد.

للهی تصریح کرد: تخلیه فاضلاب تبعاتی دارد که باید مکانی در نظر گرفته شود تا این قضیه را حل کنیم که تخلیه در مکان فعلی خطرناک است و باید به مراکز دفن نگاه ویژه شود.

بهمن صادق نژاد رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان آمل افزود: اگر این روند بخواهد ادامه داشته باشد در آینده نزدیک با بحران زیست محیطی در محور هراز روبرو می شویم.

وی ادامه داد: مدیریت پسماندهای صنعتی با خود شرکت ها است و شرکت هایی نظیر کاله باید در این عرصه اهتمام لازم را داشته باشند.

صادق نژاد تصریح کرد: ضرورت دارد از انتقال فاصلاب به مکان مورد نظر جلوگیری کنیم و مکانی در نظر گرفته شود تا به صورت مقطعی کار را مدیریت کنیم.

رییس اداره حفاظت محیط زیست آمل اظهارداشت: تولید برق از فاضلاب گزینه ای است که دولت دارد حمایت می کند و می شود در این عرصه وارد شد و شهرداری ها نیز می توانند در کنترل فاضلاب ها نقش خوبی داشته باشند.