اجحاف بانک ها زمینه بیکاری هزاران هم استانی را فراهم کرد / سیاست گذاران تولیدکنندگان را فراموش نکنند

 

به گزارش پایگاه خبری کمال نیوز، مهندس حمیدرضا کاملی نماینده کارفرمایان محمودآباد در همایش روز جهانی کار و کارگرشهرستان محمودآباد اظهارداشت: برای خروج از رکود و توفیق سیاست های اقتصادی دولت چند مولفه باید تامین شود و چند اتفاق بیفتد که در شرایط تحریم نه دسترسی به منابع مالی داریم و نه امکان استفاده از اعتبارات بین المللی تا بتوانیم مواد اولیه و ماشین آلات مورد نیاز بخش تولید را تامین کنیم.

وی ادامه داد: عدم گشایش در کار بانک ها و باز نشدن قفل آنهاست که نیاز مالی واحدهای تولیدی برطرف نشد.

کاملی تصریح کرد: از روزی که قانون انتزاع اجرایی شد، همواره یکی از دغدغه های فعالان تمام بخش های  اقتصادی وجود عینک بخشی نگری نزد برخی مدیران اجرایی بود.

نماینده کارفرمایان محمودآباد ادامه داد: ذهنیتی که اگرچه در بسیاری از موارد با تدبیر متولیان به امر عینیت نیافت اما در مواردی نظیر محصولات کشاورزی و صنایع غذایی و تبدیلی دستگاههای اجرایی شاید به نوعی بتوان نگاهی زاویه دار را متصور شد.

وی بیان داشت: اگرچه متمرکز شدن سیاستگزاری و اجرا در یک بخش همواره از نقاط مثبت و دستاوردهای انتزاع برشمرده می شود و به نظر می رسد راهکار اصولی شاید تامین منافع تولید باشد.

کاملی ادامه داد: اما در مورد صنایع غذایی همواره صدای فرآوری کنندگان بلند است و زاویه نگاه تصمیم گیران را به سوی صنعت قلمداد کرده و معتقدند که راه حل های ارایه شده توسط مسولان بیشتر متوجه تامین مواد اولیه ومعضلات تولید است تا فرآوری کنندگان.

نماینده کارفرمایان محمودآباد تصریح کرد: از آنجاییکه با وجود تاسیس شهرک صنعتی محمودآباد فرصت شغلی مناسبی ایجاد خواهد کرد گام نخست این عرصه اقتصادی به دست سرمایه گذاران بخش خصوصی رقم خورد با واگذاری 200هکتار به سرمایه گذارن که حدود 7 هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد شد، بخش اعظمی از بیکاری شهرستان بلکه استان که دغدغه مسولین عزیز را حل خواهد کرد و اکنون این شهرک با ظرفیت 50 درصد بهره برداری رسیده ویا با ظرفیت پایین تولید می نماید.

وی ادامه داد: به دلیل اجحاف بانکها شاهد تعطیلی 400 واحد تولیدی استان مازندران روبرو هستیم و هزاران نفر در این استان و شهرستان بیکار شده اند که بخشی از آن مربوط به شهرک صنعتی محمودآباد می باشد.

کاملی افزود: بعضی از این واحدها تولیدی تعدیل نیرو کردند و حتی بعضی از صاحبان تولیدی به دلیل مشکلات مالی روانه زندان شده اند که با تدبیر کانون کارفرمایان مازندران و پیگیری ریاست دادگستری استان درحال رفع موانع می باشند.

وی با بیان این که اگربه هردلیلی نگاه سیاسگزاران در بخش منافع صنایع تبدیلی را در تقابل با مصالح تولید ببینید بی تردید نتیجه ای منطقی حاصل نخواهد داشت، گفت: طبیعی است بهترین نسخه در این وادی این باشد که با اقتصاد علمی برخورد کنیم و قانون عرضه و تقاضا را فصل الخطاب همه تصمیم گیری ها قرار دهیم.

نماینده کارفرمایان محمودآباد ادامه داد: به واقع اگرمتولیان بخش کشاورزی کل زنجیره تولید را با یک نگاه مورد بررسی قرار دهند طبیعتا هیچ گاه مصالح یک بخش قربانی بخش دیگر نخواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: دراین وادی به نظر می رسد برای رفع نگرانی صنعت و براساس سیاست های کلان نظام، امورتامین و تنظیم بازار، قیمت گذاری به تشکل ها واگذار شود و دولت از دخالت مستقیم در امر تنظیم بازار بپرهیزد چرا که بازار رقابتی قدرت تامین نظر تولید کنندگان و حتی مصرف کنندگان را خواهد داشت.

وی افزود: از آنجاییکه استاندار محترم تنها کسی است با رایزنی با بانکها جلوی فاجعه بسته شدن واحدهای تولیدی در این شهرک را بگیرد متاسفانه با حمایت مسولان استانی از بانکها حمایت ناحق کرده و از صبوری تولید کنندگان استفاده کرده و مشکلات جدی برای واحدهای تولیدی به وجود آمده متاسفانه خانه صنعت و معدن فقط مشکل معدن داران راپ یگیری نموده این در حالی است که تولید کنندگان زیادی در این بخش با مشکلات جدی روبرو هستند.

کاملی بیان داشت: اگر رفتار متولی دولتی برخلاف سیاست های اصل  44به گونه ای باشد که حتی بر عزل ونصب مدیریت برخی کارخانجات و اتحادیه ها دخالت داشته باشد طبیعی است یافتن راه حل برای رفع معظلات فعلی دشوار خواهد بود.

وی با بیان این که حفظ صنعت و کارآفرینان زحمتکش نیاز مبرم اقتصاداست، گفت:  سیاست گزاران نباید تولیدکنندگان را به بوته فراموشی بسپارند.

نماینده کارفرمایان محمودآباد  افزود: تولید کنندگانی که ایران را در شرایطی که تا سال 1375به عنوان بزرگترین وارد کنندگان در منطقه مطرح بودند  وسالانه تا 400میلیون دلار ارز کشور صرف تامین کالا های ایرانی می شد.

وی بیان داشت: امروز به جایگاهی رسیده که صادرات صنایع لبنی وغذایی کشوردر صدر صادرات گروه خود قرار داده است به طور حتم شایسته نگاهی متفاوت تر از آن چیزی هستند که امروزه شاهد آن هستیم.