برگزاری کارگاه مشورتی پهنه بندی مشارکتی سایت های پایلوت پروژه هیرکانی در آمل +عکس

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ، کارگاه مشورتی پهنه بندی مشارکتی سایت های پایلوت پروژه هیرکانی با محوریت منطقه بلیران آمل و با حضور مدير ملی پروژه مديريت چند منظوره جنگل‌های هيركانی، رییس اداره آموزش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری، مدیران ادارات جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آمل، نمایندگان تشکل های مردم نهاد و نمایندگان محلی برگزار شد.

مهندس داریوش بیات، مدير ملی پروژه مديريت چند منظوره جنگل‌های هيركانی با بیان این که برای بهره گیری از سرمایه های طبیعی، اقتصادی و اجتماعی نیاز به اعتماد مردم است، گفت: زمانی اعتماد جوامع محلی جلب شود در بحث مشارکت حضور پیدا می کنند.

وی تصریح کرد: سرمایه اجتماعی مهم ترین رویکرد ما در منطقه بلیران است که سعی داریم اردیبهشت ماه با حضور مردم برنامه ای ارائه دهیم.

بیات با بیان این که براساس تفاهم نامه سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با 3 استانداری شمالی این برنامه باید در کمیته برنامه ریزی مطرح و تامین اعتبار شود، گفت: در جنگل های هیرکانی صنایع دستی مجددا احیا می شود و سعی شده تا صنایع دستی تولید گردد تا به فروش برسد.

مدير ملی پروژه مديريت چند منظوره جنگل‌های هيركانی افزود: حفط تنوع زیستی، یکپارچگی اکوسیستم و پایداری خدمات اکوسیستمی در سیمای جنگل های هیرکانی و تغییر مدیریت وابسته به چوب به مدیریت چند منظوره به جنگل از اهداف اصلی این پروژه است.

وی ادامه داد: نتایج مورد انتظار پروژه در توانمندسازی چارچوب مقرراتی و سیاست گذاری برای مدیریت چندمنظوره جنگل، ارتقای ظرفیت سازمانی و پرسنلی برای اجرای رویکرد جدید مدیریت چند منظوره جنگل و مدیریت جامع و چندمنظوره جنگل با رویکرد جنگلداری اجتماع محور است.

دکتر افشین دانه کار، مشاور پهنه بندی پروژه اظهارداشت: ما علاقمندیم در محدوده جنگل های هیرکانی ظرفیت ها شناسایی شود که از طریق الگو به نقشه راهی برای توسعه کاربری ها می رسیم.

وی افزود: ما باید با هدف گزاری برنامه ریزان، تشکل های مردم نهاد و جامعه محلی وارد مشورت و گفتمان شویم که هدف نهایی طرح حفظ تنوع زیستی در زمین و سیمای جنگلی هیرکانی است.

مشاور پهنه بندی پروژه ادامه داد: بیش از 21 هزار هکتار وسعت و 98 درصد منطقه جنگلی است که 13 هزار نفر جمعیت داشته و 23 روستا در این محدوده شناسایی شده است که پایگاه اطلاعاتی خوبی در بلیران در خصوص دامنه دمایی، رطوبت، تبخیر، سرعت باد و بارش داریم که در این منطقه مسائل مختلف شناسایی شده است.

مهندس محمد عموزاد، رییس اداره آموزش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری اظهارداشت: برای پهنه بندی باید زمینه اجرایی شدن آن فراهم شده و شاخصه های فنی دستگاههای اجرایی ایجاد گردد.

وی با بیان این که لازم است کار تحقیقاتی را به مرحله اجرایی برسانیم، گفت: از 700 هزارهکتار جنگل استان در 400 هزارهکتار طرح اجرا شد ولی در این منطقه کاری صورت نگرفته است.

عموزاد افزود: ضرورت دارد تمام تلاش خود را صورت دهیم تا با کمترین خطا بتوانیم قابلیت اجرایی شدن را در محدوده داشته باشیم.

محمدرضا شیدفر، رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آمل تصریح کرد: در فاز نخست باید بحث تئوری پردازی را به کرسی بنشانیم تا دستگاههای دولتی که مشارکت دارند ببینیم کجای کار قرار دارند و باید نقش این دستگاهها در فعالیت های انجام شده مشخص شود.

وی افزود: باید کاری شود تا مدیران فعالیت های خود را در این راستا جهت دهند که این اتفاق صورت نگرفته است و باید در بحث زیرساخت ها فرهنگ سازی لازم انجام شود.

شیدفر خاطرنشان کرد: ضرورت دارد زمینه اجرایی شدن طرح فراهم شود که باید برنامه محوری را در دستور کار خود قرار دهیم.

گفتنی است؛ در این نشست نمایندگان تشکل های مردم نهاد و مردم محلی به بیان نقطه نظرات خود در راستای اجرایی شدن پروژه  و ارائه تطبیق نتایج مطالعات پهنه بندی با واقعیت های عرصه با محوریت نظرات و نیازهای جوامع محلی پرداختند.