مدیرکل بهزیستی مازندران از مرکز توانبخشی اختلالات طیف اوتیسم خورشید آمل بازدید کرد +عکس

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ، مدیرکل بهزیستی مازندران بهمراه معاونین امور توانبخشی و معاون اجتماعی بهزیستی مازندران و رییس اداره بهزیستی شهرستان آمل مرکز توانبخشی اختلالات طیف اوتیسم خورشید آمل  را مورد بازدید خود قرار دادند.

دکتر سعید آرام مدیرکل بهزیستی مازندران ضمن بازدید و آشنایی از فعالیت های مرکز توانبخشی اختلالات طیف اوتیسم خورشید آمل در جمع کارکنان و والدین فرزندان با بیان اینکه در روز دوم آوریل به منظور آشنایی جامعه به عنوان روز جهانی آگاه‌ سازی بیماری اوتیسم نام‌ گذاری شده است، اظهار داشت: با توجه به نوع بیماری اوتیسم عنوان اختلالات طیف باید شناسایی آن از سوی کودکان در سنین پایین انجام شود.

وی افزود: در سطح استان مازندران سه مرکز تخصصی اوتیسم وجود دارد که نخستین مرکز در سال ۸۹ در شهر آمل افتتاح شد و در حال حاضر علاوه بر شهر آمل در شهرهای ساری و چالوس نیز این مراکز تخصصی دایر شده است و حدود 110 بیمار اوتیسمی در این مراکز خدمات‌ دهی داده می‌شوند.

مدیرکل بهزیستی مازندران با تاکید بر اینکه خدمات در بهزیستی باید تخصصی شود، گفت: برای دو شهر بابل و تنکابن نیز موافقت اصولی ساخت مراکز تخصصی در سال جاری صادر شده است و در نظر داریم مسائل و مشکلات را تخصصی بررسی کنیم که در این راستا از اساتید خارج از کشور نیز کمک گرفته تا مراکز تخصصی را ایجاد کنیم.

آرام افزود: اوتیسم اختلالی است که کودکان در تعامل با جامعه دچار مشکل هستند و بهترین زمان تشخیص ۱۲ ماهگی تا ۲۴ ماهگی است و اگر این افراد خوب ارزیابی شوند راحت تر می توانند از خدمات توانبخشی استفاده کنند.

وی با بیان اینکه هم‌ اکنون در برخی از مدارس عادی، مهد کودک‌ها و مراکز دانشگاهی این بیماران پس از درمان در حال تحصیل هستند، افزود: بهزیستی طی چند سال گذشته با راه‌اندازی یک مرکز در تهران در امر خدمات ‌رسانی به این بیماری ورود یافته و استان مازندران نیز به ایجاد این مرکز افتاد.

آرام کار ویژه در این امر و شناسایی این نوع از بیماری را پیشگیری در مهد کودک‌ها بیان داشت و عنوان کرد: با هماهنگی معاونت امور اجتماعی بزودی طرح تست غربالگری شناسایی این بیماری در مهدکودک‌های این استان آغاز می‌شود.

نصرت حسن‌زاده رییس اداره بهزیستی آمل نیز در این بازدید با بیان اینکه در مرکز توانبخشی اختلالات طیف اوتیسم این شهرستان خدمات‌ دهی به 50 کودک بیمار داده می‌شود، یاداور شد: این خدمات‌ دهی به شهرستان‌های بابل، آمل، محمودآباد، نور و چمستان، آمل و حتی چالوس نیز می‌شود.

وی ادامه داد: مرکز توانبخشی خورشید از کودکان 3 سال تا 7 سال نگهداری می ‌کند که در مراحل مختلف به آموزش بیماران در سطح مختلف می ‌پردازد.

مدیرکل بهزیستی مازندران ضمن بازدید از مرکز اورژانس اجتماعی شهرستان آمل گفت: اورژانس اجتماعی آمل به عنوان دوازدهمین مرکز اجتماعی مازندران فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی با اشاره به اینکه این مراکز به دنبال کاهش طلاق و آسیب های ناشی از آن هستند، بیان کرد:  از کارهای مهم این مراکز مشاوره در زمینه کاهش طلاق است و با توافق‌های صورت گرفته با دادگستری پرونده‌های مربوط به این بخش ابتدا توسط مشاورین بهزیستی بررسی می‌شود و در صورتی که امکان سازش نباشد به دادگستری ارجاع داده می‌شود.

آرام با تاکید بر اینکه متاسفانه روند طلاق‌های توافقی رو به افزایش است و افرادی که به دادگستری‌ها مراجعه می‌کنند به این شیوه طلاق راضی تر هستند، اظهار کرد:  با این وجود نیز باید مجموعه بهزیستی پیش از مراجعه خانواده‌ها به دادگستری در این زمینه ورود پیدا کرده و برای کاهش آسیب اقدام کند.

مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به اینکه 12 شهرستان استان مازندران دارای مرکز اورژانس اجتماعی هستند و برنامه ‌ای برای افزایش این مراکز نداریم، اظهارداشت: در شهرستان‌هایی که اورژانس اجتماعی مستقر نشده است مراکز مداخله در بحران فعال است و خط تماس 123 در تمام طول شبانه روز آماده پاسخگویی می باشد.