آغاز کاوش باستانی شهر قدیم آمل با هدف احداث نخستین پارک باستان شناسی ایران +عکس

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ؛ کاوش باستانی شهر قدیم آمل با هدف احداث نخستین پارک باستان شناسی ایران ، با حضور مدیرکل  و معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران، رییس و اعضای شورای شهر آمل، شهردار، مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری آمل ، روسای میراث فرهنگی و ارشاد آمل وکارشناسان میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان آمل شروع شد.

دلاور بزرگ نیا مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری مازندران با اشاره به اینکه مدیریت شهری نقش بزرگی در پیشرفت گردشگری شهری دارد گفت: یک تیم توانمند مدیریت شهری می‌تواند بیشترین تاثیر را در گردشگری شهری داشته باشد که این توانمندی در شورای شهر ، شهردار آمل و مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری آمل وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه علاقمندان به گردشگری شهری افرادی هستند که گردشگری تاریخی برای آنها اهمیت دارد، بیان کرد: با سرمایه‌گذاری در مسیر رودخانه هراز و بناهای تاریخی شهری در آمل می‌توان به دستاوردهای خوبی رسید.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری مازندران با اشاره به آغاز کاوش‌های باستانی در شهر قدیم آمل افزود: با این کاوش مقطع‌های تاریخی مهمی در آمل احیا می‌شود و اسنادی به دست می‌آید و به سوالات بسیاری پاسخ داده می‌شود.

بزرگ نیا با بیان اینکه تاثیرگذاری آمل در حوزه ادبیات و تاریخ مشهود است، گفت: فضای آماده ای در آمل شکل گرفته و هماهنگی و همدلی اتفاق خوبی رقم می زند که داشته ها را شاخص و احیا کنیم.

وی با اشاره به راه‌اندازی سایت روباز باستان شناسی در آمل گفت: مردم با علاقه‌مندی بیشتری سایت های روباز را دنبال می‌کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری مازندران با اعلام اینکه آمل را در زمینه تاریخی نه‌ تنها یک شهر بلکه می‌توان یک منظومه تعریف کرد، ادامه داد: قله دماوند یکی از آثار تاریخی طبیعی در دنیا است که در رابطه با آن اسناد زیاد تاریخی و باستانی وجود دارد.

اسدالله تورنگ رییس شورای اسلامی شهر آمل در این نشست با اشاره به اینکه آمل یکی از شهرهای قدیمی و کهن ایران است، اظهار کرد: قله دماوند یکی از جاذبه های تاریخی و طبیعی است که در شهرستان آمل قرار دارد و ظرفیتی گردشگری برای این منطقه می باشد.

 تورنگ با بیان اینکه پی بردن به تاریخ کهن این شهر از اهداف این کاوش است، اظهار کرد: این شهر دارای تاریخی قدیمی و کهن است که می توان با شناسایی آن در تاریخ استان کاووشی موثر ایجاد کرد.

احمد امیرسلیمانی شهردار آمل با اشاره به اینکه در مرمت سازی راسته بازارهای تاریخی آمل سه میلیارد تومان برای کف سازی و سقف سنتی هزینه شد گفت: در بحث خرید خانه های تاریخی شهر آمل نیز با اعتباری خانه های قدیمی خریداری و از سویی با بازگشایی خیابان در بافت فرسوده شهر آمل دسترسی به شهر آسان تر شد.

وی با اشاره به احداث المان هایی در شهر آمل با توجه به بافت دینی و قدیمی، افزود: هزینه 30 میلیون تومانی در ناصرالحق و بقعه شمس آل رسول از سوی شهرداری آمل انجام شده است.

شهردار آمل با بیان اینکه برای آغاز فصل کاوش در شهر تاریخی آمل  4 هزار مترمربع زمین به ارزش یک میلیارد تومان خریداری شده است، اظهار کرد: قراردادی با باستان شناسان متعقد شده است که به لحاظ علمی و پژوهشی می توان به این پروژه امیدوار بود.

امیرسلیمانی با اشاره به اینکه آمل به عنوان یکی از شهرهای پیشرو در استان در زمینه آثار تاریخی است و این امر به دلیل وجود سازمان بهسازی و نوسازی صورت می‌گیرد، گفت: در این تفاهم نامه از تبدیل پروژه به پروژه ملی و استانی حمایت می‌کنیم.

خسرو ابراهیم زاده عضو شورای اسلامی شهر آمل نیز با بیان اینکه امیدواریم با این کاوش سیاهی که بر تاریخ شهر آمل سایه انداخته برچیده شود و شروعی برای هویت دادن به بناهای تاریخی شهر باشد، تصریح کرد: آثار باستانی آمل نیاز به هویت دادن دارد و از این رو ورود به عرصه تاریخی و فرهنگی از برنامه‌های شورای اسلامی شهر آمل است.

وی با بیان اینکه شورای اسلامی شهر آمل در زمینه آثار تاریخی و فرهنگی دغدغه دارد، تصریح کرد: برای حفظ بناهای میراثی و هویت دادن به بناهای فرهنگی و تاریخی که در سکوت به سر می برند باید قدم های بهتری برداریم.

حمید رضا طاهر نژاد مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری آمل نیز با تاکید بر اینکه محوطه تاریخی مورد کاوش در آمل قابلیت تبدیل شدن به نخستین سایت باستان‌شناسی شمال کشور را دارد، عنوان کرد: با سایت موزه شدن این مجموعه می‌توان به احیای سایر آثار تاریخی در مسیر این پروژه مانند بقعه شمس آل رسول و ناصرالحق امیدوار بود.

وی با بیان اینکه امیدواریم به این پروژه اعتبار ملی برای سایت باستان‌شناسی شمال کشور اختصاص یابد، افزود: اختصاص اعتبار به این محموعه می‌تواند در تبدیل آن به یک موزه روباز تاریخی موثر باشد.

مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری آمل با اعلام اینکه هم‌اکنون جستجوی باستان‌شناسی شهر قدیم آمل از سوی سازمان بهسازی واگذار شد، اذعان داشت: با آغاز کاوش شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود

طاهرنژاد یافته‌های تاریخی و باستان شناسی این شهر را گامی موثر در احیای بافت تاریخی آمل بیان کرد و گفت: شهر قدیم آمل به دلیل بروز بلایای طبیعی در طول تاریخ در خاک مدفون شده است که دستیابی به یافته‌های باستان شناسی به اهمیت تاریخی و تمدن این منطقه می‌افزاید.

در پایان محل آغاز کاوش باستانی و ساختمان های قدیمی که توسط شهرداری خریدار شده مورد بازدید قرار گرفت .