فعالیت چراغ خاموش باند متکدیان سازماندهی شده در آمل

کمال نیوز: در حین قدم زدن با دوستان و همراهان در تنها جاده زیبای آمل ناگهان پسر بچه ای سمت شما می آید، کت شما را می گیرد، دستش را به سر و صورت و جیب شما می زند و می گوید پول بده تا بروم، مجبور می شوی چندین قدم با آن پسر بچه راه بروی و در آخر پولی بدهی تا رهایت کند و تنها صد متر بالاتر از آن دختری با یک بچه کوچک به کمر بسته، می آید و طلب پول از شما می کند، وقتی آن را رد می کنی و برای خوردن غذا و نوشیدنی وارد یک کافه می شوید، ناگهان پسر بچه کوچکی وارد آنجا می شود و می گوید ” عمو فال بخر” و آنجاست که با خودت می گویی این همه متکدی در این منطقه چه می کند! مگر می شود این همه بچه کوچک در نقاط پرتردد خیابان هراز اقدام به تکدی گری کنند؟

موضوع به اینجا بسنده نمی شود و این کودکان گاهی برای هزار تومان جان خود را به خطر می اندازند و خودشان را جلوی ماشین های عروس می اندازند و جلوی آنها می ایستند تا راننده پولی به آنها بدهد و گاها دیده شده همراه ماشین ها می دوند که وضعیت خطرناکی را برای آنها و دیگر همشهریان بوجود می آورد.

برای دانستن جزییات بیشتر سری به نقاطی زدم که طبق گفته همشهریان از نقاط اصلی فعالیت آنهاست و از مغازه داران اطراف در این خصوص سئوال پرسیدم که یکی از کسبه در این خصوص گفت: غروب که می شود ما باید یکی از فروشندگان را موظف کنیم تا متکدیان وارد مغازه نشود تا برای مشتری مزاحمت ایجاد نکند.

یکی از اغذیه داران در خیابان هراز در این خصوص به خبرنگار صبح آمل گفت: هر روز با متکدیان داستان جدیدی داریم، این کودکان وارد مغازه می شوند، دست خود را به غذای مشتریان می زنند و حتی اگر پولی نگیرند و فالی نفروشند، قسمتی از غذا را می برند که باعث ناراحتی مشتری از وضعیت می شود.

photo_2016-02-13_10-51-57

البته در حین صحبت با همشهریان، این نکته به چشم می خورد که گویا شخصی این کودکان را ساماندهی می کند و در ساعتی خاص در منطقه ای جمع می شوند تا پاسخگوی آن شخص باشند، در ابتدا فکر می کردیم که شاید باید حداقل مبلغ ۲۰ هزار تومان برای یک شب جمع اوری کنند که م.ه به خبرنگار صبح آمل گفت: در حین صحبت با گوشی در جنب لاله زار، دختری   پسربچه کوچکی را میزد و هر دو متکدی نیز بودند و از وی این سئوال را مکرر می پرسید که باید تا این ساعت ۵۰ هزار تومان کار می کردی و الان ۳۵ تومن پول داری و مابقی پول را از آن کودک طلب می کرد و مدام می پرسید که مابقی را چه کردی و آن کودک را از این می ترساند که امشب چه جوابی داریم که بدهیم و امشب چه کنیم!

این حرف سئوالات بسیاری را در ذهن ایجاد می کند که در ادامه دیگر شهروند آملی گفت: روزی یکی از این متکدیان را صدا کردم و برایش غذا خریدم و از وی در مورد این پرسیدم که این پول ها را به کی می دهی که جواب داد مامان و وقتی پرسیدم آیا مادر واقعی تو است یا نه که جواب نداد و سریع رفت که این نشان می دهد آن کودک از چیزی می ترسد که این جای تاسف دارد!

طبق شنیده شده ها دو شخصیت ” خاله و مادر” در این امر نقش اساسی دارند که مادر در زمینه متکدیان فعالیت دارد و خاله در کارهای پر رونق تری است که دیده نمی شود.

اینگونه که پیداست این متکدیان باید حداقل مبلغی که مشخص می شود را تهیه کند تا جای خواب و غذا داشته باشد و بسته به فصل و نوع هوا متغیر است، هر چه سمت بهار و هوای معتدل تر می رویم به تعداد این متکدیان و ساعت حضور انها در مکان های پرتردد بیشتر می شود و این برنامه ریزی دقیق آنها جای تقدیر دارد که در زمان خواب مسئولین آمل آنها اینگونه در آمدزایی می کنند!

البته طبق شنیده شده ها، این متکدیان منطقه فعالیت خود را از هراز خارج کرده و به دیگر مناطق آمل هم کشاندند که در این خصوص دیگر م.و گفت: در حین قدم زدن در خیابان امام رضا، وقتی مادری را دیدم که اسپری و دفترچه بیمه و کاغذ در دست دارد، از روی دلسوزی قصد دادن مبلغی به آن را داشتم که توجه مرا، مردی که پشت ان زن بود جلب کرد که وقتی نزدیک شدم آن مرد گفت ” برو ازش پول بگیر تا نرفته” که گویا آن زن زیر دست آن شخص کار می کند.

قصد ورود به کافه ای را داشم تا با دوستانم قهوه ای بخورم که کودک فال فروشی آمد و ماند تا دوستانم فال بخرند که برایم جای سئوال بود که این کودک چه مقدار درآمد دارد که وقتی به کافه های شلوغ رفتم متوجه این موضوع شدم که این کودک در ساعات مشخص با آژانس در نزدیکی دو الی سه کافیه و فست فود شلوغ در غروب پیاده می شود و در شب با جیبی پر پول با آژانس نزد مامان می رود تا پول را تحویل دهد و حساب کنید با فال دونه ای هزار تومن در عرض چند ساعت چه فروشی می تواند داشته باشد.

photo_2016-02-13_10-52-09

من را تهدید به ضرب و شتم کردند و با ترس از منزل خارج می شوم

یکی از شهروندان آملی که صحبت من با بعضی از همشهریان توجه او را جلب کرده بود، مرا به گوشه ای برد و عکس هایی نشان داد که با گرفتن این عکس ها تهدید به ضرب و شتم و کتک خوردن شد.

وی گفت: در فست فود نشسته و منتظر غذا بودم که دخترک فال فروشی جلو آمد و وقتی گفتم می توانم ازت عکس بگیرم دلیل را پرسید و تنها اجازه داد از فال و دستش عکس بگیرم که ناگهان از آنجا خارج شد و توجه همگان به دعوای متکدیان جلب شد که پس از چند دقیقه مرد موبلندی آمد و شروع به فحاشی با صدای بلند کرد که همه از حرف وی حساب بردند و من مشغول عکس گرفتن از آنها شدم که ناگهان مرا دید و سریع سمت من دوید و دنبالم کرد و تهدید کرد که عکس ها را پاک کنم و اگر نکنم عواقب با خودم است

این سئوال در ذهن مطرح می شود که مگر وی چه شغل و کیست که اینگونه یک شهروند آملی را تهدید می کند و اینکه وی چه مقدار فضا را برای خود آزاد دیده که اینگونه و به راحتی در حال جولان دادن در شهر است

اکثریت شهروندان این سئوال را مطرح کردند که مسئول جمع آوری متکدیان در شهر چه ارگانی است و ایا شهرداری یک تنه می تواند در مقابل این باند و مافیا بایستد و ایا ورود نیرو انتظامی و دستگاه قضایی برای متلاشی کردن آنها لازم نیست؟ تا به کی باید شهروندان از اذیت و آزار این گروه آزرده خاطر شوند؟ اکثریت شهروندان بر این موضوع صحه گذاشتند که آنها برای درییافت مبلغی پول خو را بر روی ماشین های مردم می اندازند، ایا بزودی باید منتظر خبر مرگ و اینگونه اخبار باشیم؟

امیدواریم با پیگیری مسئولین ذی ربط سریعا این معضل عمده شهروندان رسیدگی و حل و فصل گردد و صبح آمل در چاپ های بعدی از عملکرد مسئولین در این خصوص اطلاع رسانی های دقیق تری خواهد کرد.

مهدی عبدالله زاده 

منبع: نشریه صبح آمل

http://sobheamol.ir