عدم اجرای قانون تعرفه گذاری و ارتقای بهره وری مهم‌ ترین مشکل پرستاران است / در زمان وزارت دکتر هاشمی پرستاران بیشترین ضرر را کردند که در تاریخ بی سابقه بود

علی‌اکبر مظلوم رییس هیات مدیره نظام پرستاری شهرستان آمل در گفتگو با پایگاه خبری کمال نیوز با اشاره به اینکه 600 پرستار در 3 بیمارستان شهرستان آمل مشغول به فعالیت هستند گفت: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در طول 12سال گذشته 9 سال از تصویب آن در مجلس شورای اسلامی می گذرد ولی هنوز اجرایی نشده است.

وی افزود: در تمام دولت های گذشته و تاکنون برای اجرای آن دم از کمبود اعتبار می زنند در حالی که مجلس بودجه وزارت بهداشت را تا مرز ده هزار میلیارد در سال نود و سه افزایش داده است.

 وی با بیان اینکه زحمات شبانه روزی پرستاران در برابر حقوق آنها بسیار ناچیز است ادامه داد: طرح مبتنی بر عملکرد به دلیل شرایط ویژه و مشکلات عدیده باعث شده است که پرستاران را در مقابل یکدیگر قرار داده و در این طرح حرمت ها شکسته شده است.

 رییس هیات مدیره نظام پرستاری آمل با اشاره به اجرای طرح نظام نوین که از سال 68 شروع شده بود بیان داشت: در این طرح درآمد بیمارستانها محاسبه و بعد از هزینه درصدی به پرسنل تعلق می گرفت که به عنوان کارانه ولی متاسفانه بعدا این قانون تغییر پیداکرد که 20 و نیم درصد از سهم پزشکان به پرسنل غیر پزشک پرداخت شود.

 مظلوم با تاکید بر اینکه با افزایش درآمد بیمارستانها باید طرح کارانه ها افزایش پیدا کند خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت برخلاف قانون ارتقای بهره وری طرح مبتنی برعملکرد حضور فردی که بیشترین حضور را داشته باشد بیشترین دریافتی را خواهد داشت اجرایی کرده است.

وی اضافه کرد: در این طرح سوابق کاری و تجربه دیده نشده است که افراد تازه وارد شده به دلیل جوان بودن قدرت کار بیشتری دارند که بیشتر سود می برند و پیشکسوتان باید با همان حقوق زندگی شان را اداره کنند.

رییس هیات مدیره نظام پرستاری آمل با اشاره به اجرای طرح سلامت در کشور گفت: شروع طرح تحول سلامت که باعث خشنودی و رضایت همه جانبه مردم و مراجعه کنندگان به بیمارستانها بوده و نیز پزشکان زحمت کش که به قولی از طرف شما نخبگان هستند با خیالی آسوده تر به فعالیت میپردازند و درآمدی که از ناحیه طرح تحول سلامت به ایشان رسیده باعث حذف کمی از زیرمیزی ها شده است.

مظلوم اشاره کرد: اما این طرح بزرگ که در واقع کلید دولت تدبیر و امید بوده و هست، همه جامعه را که سایر حلقه های بهداشت و درمان نیز در آن هستند ندیده است.

وی اظهارداشت: کم کردن یارانه ها  و ثابت ماندنش برای کسانی که در دهکهای پایین تر هستند، بالا رفتن مبلغ انرژی،  بالا رفتن مالیات بر در آمد،  بالا رفتن تعرفه های پزشکی مردمی که بدون بیمه مراجعه میکنند و مواردی از این دست که بر پیکره زندگی روزمره مردم فشار می آورد هنوز نیازهای جامعه را مرتفع نساخته است.

مظلوم تاکید کرد: افزایش چند برابری تعرفه ها باعث افزایش چندین برابری درآمد پزشکان شده و  کاهش پرداختی بیماران و عدم توانایی بیمه در پرداخت تعهداتشان و اجرای طرح مبتنی بر عملکرد باعث شده تا نه تنها سایر حلقه های درمان از خدمات زحمتکش گرفته تا پیراپزشکان و پرستاران به درآمد بالاتری دست نیابند بلکه حتی به حداقل ها به علت عدم پرداخت به موقع تن در دهند.

رییس هیات مدیره نظام پرستاری آمل با اشاره به اینکه برای افزایش دریافتی پرستاران تاکنون هیچ اقدام شفافی در این خصوص صورت نگرفته است ادامه داد: عدم اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که آذر ماه سال گذشته قرار بود به  شورای عالی بیمه فرستاده شود هنوز ارسال نشده است در حالی که این مورد به صورت طرح  در مجلس به تایید رسیده و به صورت قانون در آمده است.

رییس هیات مدیره نظام پرستاری آمل تصریح کرد: اجرای طرح کمک پرستار که جزو رده های سازمانی نظام سلامت نبوده و نوع رویکرد آموزشی و شرح وظایف این عزیزان که توسط نهادی غیر کارشناسی شده آموزش می بینند و البته با مبالغ کلانی که از ایشان جهت آموزش نه ماهه دریافت میشود از دل نگرانی های پرستاران می باشد.

وی اشاره کرد: به علت نداشتن جایگاه در کشور و رسیدگی به امور پرستاران دود آن به چشم مردم خواهد رفت و مسئولین باید پاسخگو باشند که متاسفانه در نظام فعلی حکومت پزشکان بر سیستم درمان کشور است که باعث شد پرستاران فقط  در داخل بیمارستان ها باشند.

مظلوم اشاره کرد: حق مسکن پرستاران در مازندران نادیده گرفته شده است که نسبت به سایر شهرها 50 هزارتومان و حق لباس خانم ها 46 هزارتومان و آقایان 40 هزار تومان می باشد که از طرف دانشگاه علوم پزشکی مازندران پرداخت می شود.

وی ضمن قدردانی از تلاش ها و زحمات دکتر یوسفیان ملا نماینده مردم آمل و لاریجان در مجلس در دفاع از حقوق پرستاران یادآورشد: ایشان به عنوان تنها نماینده ای در مجلس بودند که از حقوق پرستاران کشور در ارتقای طرح بهره وری دفاع کردند و مسئولین شهرستانی اعم از فرماندار، مسئول شبکه بهداشت و درمان و سربازان گمنام امام زمان (عج) حمایت های لازم را داشتند.

مظلوم تاکید کرد: جامعه پرستاری در کشور مظلوم است در حالی که در کشورهای پیشرفته به عنوان فوق تخصص مشغول خدمت هستند ولی در ایران به چشم پرستار معمولی دیده می شوند و در زمان وزارت دکتر هاشمی به عنوان وزیر بهداشت و درمان تنها دورانی بود که در طول 2 سال بیشترین ضررها را پرستاران کردند که در طول تاریخ بی سابقه است.

رییس هیات مدیره نظام پرستاری آمل با یادآوری ماهیت سخت و زیان آور مشاغل پرستاری یادآور شد: مشکلات جامعه پرستاری بسیار است و پرستاری شغل حساسی است که دامنه گسترده­ای دارد و دلیل آن هم مواجهه مستمر کادر پرستاری با بیماران و فعالیت در محیط‌های آلوده است که باعث می‌شود به مرور زمان شخص دچار فرسایش روحی و جسمی شود.