آلوده بودن برنج ایرانی شایعه است / معرفی محصول جدید به کشاورزان

 

فرامرز علی نیا ، رییس موسسه تحقیقات برنج کشور، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز با اشاره به اینکه در سال 95 یک رقم جدید به کشاورزان معرفی می شود، گفت:  این رقم محصول با زمینه ژنتیکی ارقام محلی به نام آبجی بوجی که در گیلان کشت می شود دارای کیفیت اصلاح شده که در زمان برداشت مشکلی نداشته باشیم و با یک تن عملکرد بیشتر امسال توسط 60 کشاورز در استان گیلان در حال کشت است.

وی افزود: این محصول در هفته آینده اولین برداشت آن با حضور مدیران ارشد کشور صورت خواهد گرفت و سال آینده این رقم به کشاورزان معرفی می شود.

رییس موسسه تحقیقات برنج کشور یادآورشد: در سال 95 دو رقم جدید که بصورت کیفی می باشد بین 500 کیلو تا 1 و نیم تن عملکرد که از عملکرد بومی بیشتر است در موسسه در حال تحقیق می باشد.

علی نیا در خصوص رایزنی با کشورهای همسایه جهت کشت برنج توسط تولید کنندگان ایرانی اشاره کرد: یکی از سیاست های وزارت جهاد کشاورزی این است که با رایزنی هایی که با کشورهای منطقه صورت گرفته از جمله آذربایجان ، تاجیکستان ، قرقیزستان ، ازبکستان و قزاقستان که با ما همکاری داشته و شرایط خوبی از لحاظ داشتن آب غنی دارند بتوانیم با کمک تولید کنندگان برنج در این کشورها برنج تولید کنیم که چشم انداز خوبی دارد.

رییس موسسه تحقیقات برنج کشور یادآور شد: این موسسه از سال 1339 تاکنون، 43 رقم جدید برنج نظیر شیرودی، کشوری، کوهسار و خزر معرفی کرده که کشت رقم شیرودی سطحی معادل 50 هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان مازندران را به خود اختصاص داده است.

وی تاکید کرد: موسسه تحقیقات برنج کشور با جمع آوری ارقام بومی و ثبت مشخصات آنها و تهیه لاین های خالص از طریق روش های گزینشی توده ای و انفرادی از سال 1339 در گیلان و از سال 1342 در مازندران آغاز به کار کرد.

علی نیا عنوان داشت: موسسه تحقیقات برنج دارای پنج بخش اصلاح و تهیه بذر، خاک و آب ، گیاهپزشکی ، فنی و مهندسی کشاورزی و خدمات فنی و تحقیقاتی می باشد که افزایش میانگین عملکرد تولید برنج طی 40 سال اخیر از دو تن در هکتار به چهار و هشت دهم تن در هکتار، از جمله دستاوردهای تحقیقاتی این موسسه محسوب می شود.

رییس موسسه تحقیقات برنج کشور با اشاره به شایعه بودن آلودگی برنج ایرانی اظهارداشت: ما به دلیل شرایط آب وهوا یقینا در دنیا یکی از سالم ترین برنج ها را تولید می کنیم و بیشتر کشورهای دنیا به دلیل این که در طول سال تولید کنندگان برنج دارند از قبیل ویتنام ، تایلند و فلیپین که برنج ما از آنها خریداری می شود مناطق هاره و گرم هستند که آفت بیماری در آن جا بسیار زیاد است. 

علی نیا در پایان متذکرشد: سالم ترین برنج را نسبت به کشورهایی مثل هند داریم که این کشور از لحاظ آلودگی خاک در دنیا معروف است و خوشبختانه در مناطقی که کشت برنج در آنجا صورت می گیرد آلودگی نداریم.