ضرر بیش از 4 میلیاردی مرغداران مازنی در روزهای اخیر / حرف تا عمل مسئولان با هم تناقض دارد

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ،عطالله حسن زاده، رییس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران کشور در جلسه بررسی وضعیت مرغداران شهرستان آمل که با حضور نماینده مردم آمل در مجلس  و هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی مرغداران شهرستان آمل برگزار شد گفت: در مازندران  36میلیون قطعه ظرفیت سازی برای پرورش مرغ گوشتی با 2400بهره بردار ، 90 واحد مرغ مادر ، 13 واحد کشتارگاه صنعتی و 16 واحد کارخانه دان چیزی در حدود 11 درصد گوشت کشور را با کمترین هزینه و بهترین راندمان درکشور تامین می کنیم.

 

وی افزود:  حدود 27 درصد جوجه گوشتی کشور، 55 درصد اجداد مادر در60 واحد پرورش مرغ اجداد و کارخانه های جوجه کشی که در مازندران سرمایه گذاری شده ظرفیت آن به 700 میلیون قطعه می رسد.

 

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران بیان داشت: متاسفانه ذهنیتی را برای وزیر جهاد کشاورزی ایجاد کردند که مازندران به چیزی در حدود 2000 میلیون اضافه بر سازمان سهمیه جوجه کشی می کند که میانگین جوجه کشی در 3 سال گذشته سالانه بین 100 تا 105 میلیون بوده است.

 

حسن زاده یادآورشد: اخیرا هم 2/9 قطعه جوجه را جوجه گیری کردیم که در ماه گذشته میانگین برداشت ما بطور متوسط 7/2 دهم کیلوگرم و در درب مرغداری چیزی در حدود 25 هزار تن تولید مرغ زنده ماهانه می باشد و اگر 25 روز کاری را لحاظ کنیم چیزی در حدود روزی هزار تن برداشت از مزارع گوشتی ما است.

 

رییس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران کشور عنوان داشت: نیاز استان روزی 150 تن می باشد و 150 تن سفارش شرکت ها و بخش های دولتی و خصوصی است که کشتارگاههای ما می توانند جذب کنند و 150 هزار تن دیگر در شرایط حادی که درت نظیم بازار می باشد برای پشتیبانی ذخیره سازی می شود و درشرایط عادی حدود 400 تن خروجی در بازار تهران است.

 

وی با اشاره به شرایط ایجاد شده در خروج مرغ  از مازندران گفت: اگر در شرایط نامناسب از خروج مرغ جلوگیری شود عملا 400 تن مرغ در مرغدارای ها دپو می شود و قطعا شاهد افزایش وزن خواهیم بود.

 

وی با تاکید بر اینکه در10 روز گذشته مازاد بر خروجی ها ذخیره شد اظهارداشت: یکی از مشکلاتی است که مرغداران درگیر هستند و با تلاش و پیگیری هایی که انجام شد متاسفانه هنوز منهای شرق استان ساری تا گلوگاه خروجی ها را محدود کردند و واسطه ها وارد کارشده و زیر قیمت از مرغداران خریداری می کنند.

 

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران بیان داشت: متاسفانه به جهت دیر اعلام کردن بیماری آنفلوانزای مرغی در مرغ های بومی تاکنون بیش از 4 میلیارد تومان مرغداران ظرف 10 روز گذشته ضررکردند.

 

وی بیان داشت: از روزی که کانون آلودگی در سه روستای محدوده آمل و بابل  شناسایی شد بلافاصله با مدیران تعاونی های اتحادیه مرغداران جلسه ای برگزار کردیم و مواردی که مربوط به اتحادیه مرغداران جهت ایجاد حصار حفاظتی بود بررسی شد و با هماهنگی اداره کل دامپزشکی مازندران در منطقه حاضر و اعمال کردیم و موارد مربوط به اتحادیه در این خصوص انجام شد.

 

وی افزود: در ممنوعیت خروج طیور از مناطق حفاظت شد فعالیت زیادی داشتیم و با توجه اینکه معدوم سازی طیور مناطق آلوده شناسایی شده برعهده دامپزشکی بود لذا این نهاد وارد کار شد و اقدام به به معدوم سازی طیور مناطق آلوده کرد.

 

رییس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران کشورافزود: حیطه کاری اتحادیه مرغداران مربوط به مرغداران صنعتی می شود که در این خصوص وارد کار شدیم تا شاهد کوتاهی از بهره برداران خود نباشیم و با بررسی های متعددی که انجام دادیم  به طور یقین اعلام میکنم کوچکترین آلودگی از نظر ویروسی در بین واحد های صنعتی مرغداران مازندران وجود ندارد.

 

حسن زاده با انتقاد از عدم همکاری واحد پشتیبانی وزارت جهاد کشاورزی نسبت به خروج مرغ از مرغدارای های مازندران بیان داشت: متاسفانه از حرف تا عمل آنها تناقص وجود دارد که در شک و گمان هستند  و حدود 15 روز از آن زمان گذشته متاسفانه هنوز به دنبال چه کنم چه کنم هستند.

وی با اشاره به به خرید 4 هزار تن مرغ از مرغداران مازندران توسط پشتیبانی جهاد کشاورزی گفت: تا این لحظه مجوز تخلیه مرغ را از مرغدارای های صنعتی صادر نکردند. 

 

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران با اشاره به مصوبه اخیر شورای تامین مازندران در خصوص خروج مرغ از مازندران یادآورشد: به غیر از دو کانون شناخته شده دیگر شهرهای مازندران می توانند مرغ را صادر کنند تا بار مشکلات کمتر شود ولی ضرر و زیانی که مرغداران در طول سال تحمل کردند و خسارت روحی و روانی که به مرغداران وارد شده و مرغ شان نه ایراد دارد و نه مشکل برخورد می شود چه کسی می تواند جبران کند.

 

رییس هیئت مدیره اتحادیه مرغدران کشور با بیان اینکه محدود سازی  عرضه مرغ به بازار موجب اثر منفی بر تولید و اقتصاد واحدهای تولیدی می شود بیان داشت: به طور قاطع اعلام می کنم هیچ مشکل بهداشتی و بیماری در واحد های صنعتی مرغ گوشتی مازندران وجود ندارد و کشتارگاه های مازندران بهترین کیفیت بسته بندی را در کشتار روزانه مرغ به کار می برند و لذا جای هیچ گونه نگرانی برای مصرف مرغ های صنعتی وجود ندارد.

 

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران خاطر نشان کرد: زمانی که  به فکر صادررات مازاد تولید مرغ هستیم دامن زدن به این موارد که ربطی به واحدهای تولیدی صنعتی ندارد موجب تاثیرهای منفی بسیاری در بازار خارجی خواهد شد.