آنفلوانزای مرغی در واحدهای طیور صنعتی استان مشاهده نشده است

امیر میران‌آملی ، نایب رییس اتاق بازرگانی مازندران، در گفتگو با پایگاه خبری کمال نیوز با اشاره به اینکه مرغداری صنعت اول استان مازندران است گفت: در هیچ صنعتی همانند صنعت مرغداری در مازندران سرمایه گذاری و اشتغال ایجاد نکرده است.

 

وی با بیان اینکه روزی مازندران به تنهایی کل گوشت مرغ کشور را تامین می کرد افزود: به لحاظ تولید جوجه آجدادی در لاین بابلکنار انجام می شد متاسفانه سیاستی که در وزارتخانه در پیش گرفته بود عملا به حاشیه رفت و کار خاصی را انجام نمی داد.

 

نایب رییس اتاق بازرگانی مازندران بیان داشت: با وجود تنها لاین خاورمیانه که در بابلنکاروجود دارد از 60 درصد واحدهای آجداد کشور که تامین واحدهای مادر گوشتی هستند در مازندران 147 واحد مادر مرغ گوشتی و 2200  واحد مرغ گوشتی فعال بصورت زنجیره تولید کامل گوشت مرغ را انجام می دهند.

 

میران آملی یادآورشد: صنعت مرغداری همیشه دست خوش عوامی می شد که ربطی به استان مازندران ندارد چرا که استان مازندران استان پاک است و همیشه هجمه هایی همانند آنفلوانزای مرغی که الان شاهد آن هستیم بوده و است و بخاطر بزرگ کردن باعث ضرر مرغداران شده و این مشکل ربطی به طیور صنعتی ندارد. 

 

وی با اشاره به پرنده های مهاجر و یا مرغ های زنده ای که از استانهای تهران و اصفهان به عنوان مرغ های بومی در روستاهای مازندران پخش می شود عنوان داشت: این مرغها باعث می شوند که صنعت مرغداری دچار مشکل شود و خوشبختانه با پیگیری هایی که انجام شده شناسایی کانون های بومی که از طریق دامپزشکی استان صورت گرفته در حال معدوم سازی هستند.

 

نایب رییس اتاق بازرگانی مازندران تاکید کرد: در هیچ واحد صنعتی مرغداری استان بیماری مشاهده نشده است و تمام واحدهای صنعتی عاری از هرگونه بیماری هستند و شهروندان عزیز می توانند با خیال راحت بسته های مرغ صنعتی که در فروشگاههای مورد تائید بهداشت است را استفاده کنند.

 

میران آملی با بیان اینکه متاسفانه مرغ های غیر بومی همچنان وارد استان مازندران می شود گفت: باید چاره اندیشی شود که این مرغ ها وارد استان نشود و نهادهایی همانند کمیته امداد که برای اشتغال مدجویان وام هایی را برای پرورش مرغ  و طیور پرداخت می کنند ای کاش جلوی آنها گرفته می شد و آن هزینه ها را به واحدهای صنعتی می دادند که برای این مددجویان اشتغال ایجاد می کردند.

 

وی تصریح کرد: متاسفانه کسانی هستند که مرغ های زنده را در بازار روزها و در مکان های شلوغ بصورت غیربهداشتی عرضه می کنند و این باعث شد که مرغداران نتوانستند مرغ های خود را به بازار عرضه کنند و در دست مرغداران باقی مانده است.

 

نایب رییس اتاق بازرگانی مازندران افزود: دولت زمانی می خواهد تصمیم گیری کند باید بودجه اش را تامین کرده و اعلام می کنند که مازندران باید قرنطینه شود و به وزارتخانه های مربوطه اعلام کنند که اگر خسارتی هم وارد شده به مرغداران پرداخت کند و متاسفانه خارج از استان برای مازندران چنین تصمیمی گرفته می شود که بودجه اش را پیش بینی نکردند.

 

میران آملی عنوان داشت: مازندران نیازمند توجه به واحدهای صنایع تبدیلی است تا زمانی که استان دچار چنین بحرانی می شود کشتارگاههای ما توان جوابگویی را داشته باشند ولی صنایع تبدیلی جوابگوی صنایع امروز در مازندران نیست.