مركز بين المللی تجارت و صادرات برنج ایران مورد حمایت قرار می گیرد

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ،رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران باتفاق مشاور رییس و معاونین سازمان جهاد کشاورزی مازندران ، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل و همراهی اعضای هیئت مدیره ، مركز بين المللی تجارت و صادرات برنج ايران را مورد بازدید خود قرار دادند.

مهندس دلاور حیدرپور رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با قدردانی از تلاش و زحمات هیئت مدیره در راه اندازی این مرکز گفت: استان مازندران به عنوان قطب کشاورزی در کشور مطرح است که متاسفانه به جهت نظام بهره وری مراحل تولید برنج بصورت سنتی انجام می شود.

وی با بیان اینکه هزینه تولید برنج در کشور بالا است افزود: در مقایسه با کشورهای تولید کننده برنج که تامین آب هزینه ندارد و کاشت و برداشت در طول سال انجام می گیرد برنج ایرانی نمی تواند با آنها رقابت کند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: برنج طارم به جهت عطر و بو و کیفیت می تواند با برنج کشورهای هند و پاکستان رقابت داشته باشد ولی قیمت ندارد.

حیدرپور اضافه کرد: سال گذشته سال بدی برای برنج مازندران بود که برنج در دست کشاورزان باقی ماند و خریداری نبود که باپیگیری های صورت گرفته دولت وارد عمل شد و 15 هزارتن برنج را خریداری کرد و توانستیم بازار را مقداری از رکود خارج کنیم.

وی با اشاره به اینکه در کلیه شهرهای کشور برنج مازندران با 30 درصد ناخالصی به مردم عرضه می شود اظهارداشت: با این ناخالصی برنج با کیفیت مازندران زیر سئوال می رود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اینکه در سال 92 موج بزرگی برعلیه برنج مازندران در کشور به راه افتاده شد عنوان داشت: خوشبختانه با ورود به موقع دانشگاه علوم پزشکی مازندران و گیلان توانستند این هجمه بزرگ را کم کنند.

وی با اشاره به شناسنامه دار کردن کلیه محصولات کشاورزی در مازندران گفت: تاکنون 16 هزار کد 10 رقمی برای 62 هزار نفر در 50 هزار هکتار زمین های کشاورزی صادر شد.

حیدرپور با تاکید بر این که یکی از اهداف کددار نمودن محصولات پیگیری به موقع می باشد بیان داشت: اگر محصول کشاورزی دارای کد باشد و وارد بازار شده و مشکلی داشته باشد با این کد می توانیم آن را ردیابی کنیم.

وی تاکید کرد: در مازندران کدگذاری شروع شده و دانشگاه علوم پزشکی مازندران کلیه کارخانه ها وشرکت هایی که به نام خود برنج را بسته بندی و به بازار عرضه می کنند کد دارمی کند تا مسئولیت آن را بپذیرند.

وی با اشاره به این که راه اندازی این مرکز می تواند به عنوان بازوی جهاد کشاورزی عمل کند گفت: قطعا با حضور شما عزیزان با این حجم بالا بازار ثبات خوبی خواهد داشت و باعث می شود کشاورزان برنج خود را خوب بفروشند ودست واسطه ها قطع شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان داشت: هدف شما بسیار مقدس است که ما هم خوشحال هستیم بخش خصوصی برای ساماندهی برنج کمک می کند و افزایش تولید قطعا مورد حمایت قرار می گیرد.

حیدرپور در پایان آمادگی خود را جهت هرگونه همکاری و حمایت برای راه اندازی سریع این مرکز اعلام کرد.

سید اسماعیل یزدان پناه ، مدیرعامل مركز بين المللی تجارت و صادرات برنج مازندران با اشاره به اینکه احداث این مرکز در راستای مصوبات هیات دولت به منظور تحقق و گسترش تولید و کنترل توزیع صحیح و اطلاع رسانی دقیق از وضعیت بازار کشور تاسیس شد افزود: با توجه به شروع عملیات فاز اول ساختمان ها وغرفه نیازمند حمایت های دولت برای تامین اعتبارات لازم هستیم که بتوانیم ظرف دو سال آینده با راه اندازی چندین اکیپ کاری عملیات مرکز بین المللی را به اتمام برسانیم.

وی با بیان اینکه کسانی که دنبال واردات برنج بوده فقط به دنبال سود آن هستند گفت: واردات برنج در موقع برداشت برنج به صلاح کشاورزان نیست و این مجموعه می تواند در امر تنظیم بازار کمک کار دولت باشد.

وی با اشاره به تشکیل شورای عالی مشورتی در این مرکز با حضور کارشناسان مربوطه یادآورشد: ما به دنبال این هستیم تا برنج سالم و ارگانیک را با برند برنج مرغوب تولید کنیم تا برنج خوب و سالم به دست مصرف کنندگان برسد.

مدیرعامل مركز بين المللی تجارت و صادرات برنج مازندران تاکید کرد: امروز حلقه گمشده بین تولید کننده و مصرف کننده وجود دارد که ساماندهی بازار یک ضرورت است.

یزدان پناه با اشاره به بازدید مسئولین کشوری و استانی از این مرکز ادامه داد: تاکید همه این عزیزان حمایت از مجموعه بوده است که با قولی که دادند درصدد گرفتن مجوز پایانه صادراتی برنج در کشور هستیم تا بتوانیم برنج مرغوب را به خارج از کشور ارسال و دلار را وارد کنیم.

وی ضمن بیان اقدامات صورت گرفته در خصوص گرفتن مجوزهای لازم برای احداث این مرکز گفت: خوشبختانه با حمایت های مسئولين و با پشتکاری که در هیئت مدیره و سهامداران شرکت وجود داشت توانستیم اقدامات قابل توجهی برای ساخت زيرساختها از قبیل جاده سازی بطول 3500 متر ، نصب پست هزار متر مکعبی گاز ، راه اندازی فیبر نوری مخابرات ، آب رسانی با لوله کشی  به طول 950 متر ، جدول كشی ، ديواركشی و كانال كشی صنعتی دورمركز به طول 2500 متر و ساخت رمپ ورودی و خروجی را انجام دهيم.

مدیرعامل مركز بين المللی تجارت و صادرات برنج مازندران عنوان داشت: این مجموعه با عضویت 420 نفر از سهامدارانی که خودشان از تاجرین خوشنام برنج کشور و از کارخانه داران شالیکوبی و کشاورزان هستند در حال احداث می باشد که افتخاری برای مازندران است و همه خود را سرباز نظام در امر تولید و حمایت از کشاورزان می دانیم.