ضرورت راه اندازی پایانه صادرات برنج شمال کشور در آمل

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ،  سيد اسماعيل يزدان پناه، مدیرعامل شرکت توسعه تجارت برنج مازندران در جریان بازدید مدیرکل دبیرخانه شورای عالی توسعه صادرات غیر نفتی سازمان توسعه تجارت کشور ، مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت کشور ، کارشناسان حوزه ستادی سازمان توسعه تجارت کشور، کارشناس امور بازرگانی توسعه تجارت مازندران  و اعضای هیئت مدیره شرکت گفت: اين مرکز در زمينی به مساحت  170 هزار متر مربع با زيربنای 56 هزار مترمربع  و ايجاد 2000 شغل به صورت مستقيم و 5000 شغل به صورت غير مستقيم با هدف برند سازی برنج مرغوب ايرانی و صادرات آن به خارج کشور و فروش داخلی در حال ساخت است.

وی با بيان اينکه در کشور ما بيش از دو ميليون تن برنج توليد می‌شود که يک ميليون تن آن به استان مازندران اختصاص دارد، گفت: مرکز بين المللی تجارت و صادرات برنج ایران با سرمايه گذاری بخش خصوصی ظرفيت جذب بيش از 700 هزار تن برنج را دارا است.

مديرعامل شرکت توسعه تجارت برنج مازندران با اعلام اينکه مازندران با شرايط خاص آب وهوايی مرکز کشت برنج مرغوب کشور محسوب می‌شود، تصریح کرد: اين مرکز با هدف تنظيم بازار برنج در کشور با برند بين المللی و فرا ملی در شهرستان آمل در حال ساخت است که در آينده‌ای نزديک با افتتاح اين مرکز مشکلات بخش برنج کاهش خواهد يافت.

يزدان پناه با اشاره به اينکه در اين مرکز انواع برنج مرغوب به فروش خواهد رسيد، افزود: هدف مهم اين مرکز، کنترل بازار و نظارت بر قيمت انواع برنج با قطع دست دلالان است که اين امر سبب افزايش قدرت خريد مردم خواهد شد.

وی با بيان اينکه ايجاد اين مرکز و خدماتش هم به نفع کشاورز و هم به سود خريدار در سطح خرد و کلان است، گفت: اين مرکز با تنظيم قيمت بازار دغدغه فروش را از بين برده و کشاورز را ترغيب می‌کند تا محصول را به اين مرکز بياورد و به فروش بگذارد و نگران نوسان قيمت و ضرر و زيان نباشد و فرصتی هم برای خريداران در جهت انتخاب برنج مرغوب با قيمت مناسب فراهم می‌شود.

يزدان پناه با اشاره به اينکه دغدغه ديگر اين مرکز، تعادل قيمت برنج در کشور است، افزود: اين مرکز پايانه فروش و مرکز مورد اطمينانی برای همه است که قيمت برنج در آن شفاف است وبا جمع آوری برنج کشاورزان بازار مطمئنی برای کشاورزان و خريداران خواهد بود که کشاورزان را به توليد با کيفيت تشويق می‌کند تا کشور به خودکفایی برسد.

مديرعامل شرکت توسعه تجارت برنج مازندران گفت: در حال حاضر ميزان توليد برنج در کشور جوابگوی تمام نياز کشور نيست و خودکفايی يکی از دغدغه‌های مهم اين بخش است که برنج با کيفيت خارجی تنها برای تامين باقيمانده نياز کشور وارد می‌شود و اين مرکز بر واردات انواع برنج خارجی نظارت خواهد داشت و از ورود برنج بدون کيفيت خارجی به اين بازار جلوگيری می‌کند.

يزدان پناه ادامه داد: اين مرکز با داشتن مرکز کنترل کيفيت، سلامت برنج‌های موجود در مرکز را تضمين خواهد کرد.

مديرعامل مرکز توسعه تجارت برنج مازندران با بيان اينکه بايد واردات برنج در زمان کمبود و به ميزان نياز انجام شود، ادامه داد: چيزی که بيشتر از همه چيز در بحث واردات بايد به آن توجه کرد تنظيم بازار و توجه به زمان واردات برنج است تا از اين طريق تنظيم بازار به هم نخورده و برای کشاورزان مشکلات اساسی به وجود نيايد.

وی با اشاره به اينکه اين مرکز بين المللی اولين و تنها مرکز تجارت و فروش برنج کشور است، گفت: از زمان شروع ساخت تاکنون 20ميليارد ریال  برای احداث اين مرکز هزينه شده است و با ساخت فروشگاه و امکانات توريستی در اين مرکز به گردشگران نيز خدمات ارائه خواهد شد.

وی با ابراز تاسف از اينکه برنج مرغوب ما در وضعيت نابسامانی بسر می برد، تاکيد کرد: ما بايد کشاورزان را با اختصاص تسهيلات حمايتی به توليد برنج مرغوب تشويق کنيم و با خريد تضمينی برنج از کشاورزان، آنها را از فروش زمين‌های کشاورزی خود به دليل مشکلات مالی و نوسان قيمت برنج در بازار و تغيير کاربری منصرف کنيم.

يزدان پناه خاطرنشان کرد: از دولت تقاضا داريم تا با بخش خصوصی همکاری بيشتری داشته و با درنظر گرفتن تسهيلات بانکی با سود کم پشتيبان بخش بازار و اين مرکز تجاری باشند تا بتوانيم با افتتاح اين مرکز بازار برنج را تنظيم و مشکلاتش را به حداقل برسانيم.

وی یادآورشد: چه اشکال دارد که لباس صادرات بر تن برنج باشد و یکی از دغدغه هایی که وجود دارد این است که  به امر صادرات برنج تاکنون هیچ توجهی صورت نگرفته است که می توانیم با صادرات یک کیلو برنج به خارج ۴ کیلو برنج را وارد کنیم.

همایون ربانی فر، مدیرکل دبیرخانه شورای عالی توسعه صادرات غیر نفتی سازمان توسعه تجارت کشوربا قدردانی از دست اندرکاران این مرکز گفت: این مرکز می تواند علاوه بر صادرات در تنظیم بازار برنج نقش موثری را ایفا کند.

وی با بیان اینکه توسعه این گونه مراکز می تواند دولت را در امر کم کردن واردات برنج کمک کند تاکید کرد: برای تقویت کشاورزی در مازندران نیاز به داشتن چنین مرکزی احساس می شود که می طلبد مسئولان استانی که دغدغه حمایت از کشاورزان دارند در کمیته توسعه صادرات مطرح و برای پیگیری به دبیرخانه شورای عالی توسعه صادرات غیر نفتی سازمان توسعه تجارت کشور ارسال کنند.

علی دهقانی ، مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت کشور با بیان اینکه ما باید به جای رقابت هم افزایی را دنبا ل کنیم گفت: دراین مجموعه افراد خبره و صاحب نام در امر برنج کشور هستند و قطعا دولت توجه خاصی به اینگونه مراکز دارد که با همت و تلاش اعضای شرکت بدون گرفتن ریالی وام دست به چنین کاری می زنند.

وی افزود: سیاست دولت تقویت بخش خصوصی در امر صادرات است که بتواند با برند سازی مطمئن درامر صادرات گام هایی برداشته شود.

مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت کشور ادامه داد: ما به دنبال این هستیم که صادرات کشور رشد کند و مازندران قطب کشاورزی در کشور مطرح می باشد که در کنار پایانه صادرات گل و گیاه در عباس آباد ، راه اندازی پایانه صادرات برنج در شمال کشور و با این وسعت در آمل مورد نیاز و ضروری می باشد.