آئین افتتاحیه بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور رئیس جمهور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، معاون فرهنگی وزیر ارشاد و رئیس نمایشگاه بیست و پنجم کتاب تهران در مصلی امام خمینی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، آئین افتتاحیه بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران دقایقی پیش با حضور محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور، سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و بهمن دری معاون فرهنگی وزیر ارشاد و رئیس نمایشگاه بیست و پنجم کتاب تهران در مصلی امام خمینی با شعار «ربع قرن جهاد فرهنگی» برگزار شد.

براساس این گزارش سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم گشایش بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اظهار داشت: خوشبختانه امسال سعی شده با بهره‌گیری از برگزاری 24 دوره گذشته نمایشگاه شاهد رونق بیشتری باشیم. در این راستا هم توسعه کمی و ارتقای کیفی داریم البته غرفه‌داران و ناشران در راستای برپای نمایشگاه بیست و پنجم تلاش‌های بسیاری را متحمل شده و خدماتی را بیش از هر سال ارائه می‌دهند.

حسینی با قرائت ابیاتی گفت: واژه کتاب در قرآن 230 بار به کار رفته از آن میان 49 بار منظور قرآن بوده است در عظمت این واژه همان بس که قرآن را تداعی می‌کند. وزیر ارشاد پیامبر اسلام (ص) دو ودعیه را به امانت گذاشتند کتاب صامت و ناطق، و فرمودند اگر به این دو تمسک جویید گمراه نخواهید شد. کتاب آئینه فرهنگ، حکمت و فرزانگی است. کتاب تنها جبران‌کننده عمر‌های تلف‌گشته است.

وی با قرائت بخش‌هایی از سخنان ابن ادریس اضافه کرد: کتاب را کتاب‌ها باید به شرح آرند که همان هم‌قیضی از فیض است.

حسینی ادامه داد: ربع‌قرن از نمایشگاه کتاب این رخداد نیک‌زاد خوش‌نهاد می‌گذرد سال به سال نورالی‌نور یافتیمش. بخش‌ها وسیع‌تر ارائه شد اما دغدغه رهبر فرزانه‌مان را گمان نمی‌کنم رفع کرده‌باشیم. آنهم اشاعه فرهنگ کتابخوانی آنگونه که برازنده سرزمین ایران است. آرزوی ما نیز تحقق خواسته‌ متعالی رهبر گرانمایه ایران است  که سرمایه عزت این امت به شمار می‌رود. این جمله سقراط را چراغ راه خود قرار می‌دهیم که جامعه وقتی فرزانگی و سعادت می‌یابد که مطالعه کار روزانه‌اش باشد.

وی به انمایشگاه اشاره و ضمن تقدیر و تجلیل از برپاداران نمایشگاه گفت: در بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از دست‌اندرکاران 24 دوره نمایشگاه تجلیل خواهد شد. البته برنامه‌هایی را برپایه بیداری اسلامی تدارک دیده‌ایم و برای هر یک از مراسم‌ها اموری در نظر گرفته شده‌اند.

وزیر ارشاد خاطرنشان کرد: آشنایی مردم با ناشران، گفت‌وگوی مخاطبان با نویسندگان، آمار فراوانی خرید‌ها، نشست‌های تخصصی، رونمایی از نرم‌افزارهای ذی‌قیمت، نامگذاری سالن‌هایی به نام بزرگوار شهدای هسته‌ای، دفاع مقدس و اهل قلم، برپایی جشن میلاد حضرت زهرا (س) و پاسخگویی به سؤالات فقهی از مواردی است که ارزش اشاره را داشت.

حسینی تصریح کرد: مساعدت ریاست جمهوری در بخش کتاب‌های خارجی و واردات کاغذ و توجه به حوزویان و دانشگاهیان از نکاتی است که حضور ایشان را به قید ضرورت پیوند می‌زند.  خواستاریم در بخش بین‌الملل ناشران حاضر ارزی که در اختیارشان قرار می‌گیرد مرجع بانک مرکزی باشد تا شاهد افزایش قیمت‌ها نباشیم.

وزیر ارشاد ضمن اشاره به واردات کاغذ بیان داشت: امیدوارم در این دوره بانک مرکزی با دستور رئیس جمهور عنایت لازم را داشته باشد.

حسینی ضمن ابراز تشکر ناشران از معافیت مالیاتی که به دستور رئیس جمهور اجرا شد‌، گفت: بحث مالیاتی کتابفروشی‌ها مدت‌ها بود حل نشده باقی بود که به دستور رئیس جمهور محترم این مهم جامه عمل به خود پوشید که ناشران کمال تشکر را در این راستا ابراز دارند.

حسینی درباره ساخت محل دائمی نمایشگاه کتاب اضافه کرد‌: منتظریم هر زمان دستور صادر شود کار درباره محل نمایشگاه دائمی کتاب آغاز شود چرا که برای محل دائمی نمایشگاه به نتیجه‌ رسیده‌ایم مقدمات فراهم است تا کلنگ احداث به زمین بخورد در عین حال که مدیریت مصلی در برپایی این رویداد بزرگ فرهنگی مساعدت لازم را دارد.

وزیر ارشاد در خاتمه سخنان خود افزود: 125 هزار متر مربع در فضای مسقف و 75 هزار متر با سازه‌های موقت برای نمایشگاه کتاب امسال طراحی و در نظر گرفته شده است که هر ساله پس از برپایی نمایشگاه برچیده می‌شود اما عقل سلیم حکم می‌کند جای ثابتی برای این رویداد بزرگ فرهنگی داشته باشیم که با عنایت ریاست محترم جمهور امیدواریم این مهم نیز مورد توجه قرار گیرد.