محققان انگلیسی هشدار دادند که کودکان چاق بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان خون قرار دارند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری خاورمیانه، تحقیقات پزشکی جدید‌‌ محققان دانشگاه آکسفورد انگلیس نشان داد: کودکانی که از چاقی یا چاقی مفرط رنج می برند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان خود و انواع معینی از سرطان در مرحله طفولیت خود در مقایسه با کودکان سالم قرار دارند.

این محققان دریافتند: کودکانی که بیش از ۴ کیلوگرم به هنگام تولد وزن دارند، نسبت به کودکانی که ۳ کیلو یا ۳ کیلو و پانصد گرم وزن دارند 16 درصد بیشتر با احتمال تشخیص سرطان در سن 14 سالگی قرار دارند.

این محققان گفتند که میانگین وزن متوسط کودک به هنگام تولد 2.3 کیلوگرم است و وزن یک کودک از هر 10 کودک به هنگام تولد به چهار کیلوگرم می رسد.

خانم کایت اونیل، پژوهشگر گروه تحقیقات سرطان کودکان آکسفورد و همکارانش بعد از تجزیه و تحلیل 4 هزار مورد سرطان کودکان در انگلیس و آمریکا نتایج خود را ارایه کردند.

اونیل گفت: چاقی کودکان بزرگترین خطر در شکل گیری انواع مختلف سرطان است و سرطان خون لمفاوی حاد شایعترین سرطان در مرحله طفولیت به شمار می رود و خطر ابتلا به آن در هر 500 کیلوگرم وزن اضافی به هنگام تولد 6 درصد افزایش می یابد.

وی افزود: این تحقیقات نشان داد که افزایش وزن کودکان به هنگام تولد یکی از عوامل خطرساز تقریبا بروز نیمی از سرطانها در مرحله طفولیت است اونیل درعین حال خاطرنشان کرد که چاقی بر سرطان شبکیه تاثیری ندارد و علت تومورهای بدخیم استخوان یا انواع معین دیگری از سرطان خون به شمار نمی رود.

برپایه این گزارش، یک کودک از هر 500 کودک در انگلیس دچار بیماری سرطان می شود و وزن یک کودک از هر 420 کودک به هنگام تولد بیشتر از چهار کیلوگرم است.