افزایش آمار مبتلایان به ایدز در مازندران

معاون فنی مرکز بهداشت مازندران با اشاره به اینکه آمار ابتلا به ایدز در مازندران در حال افزایش است، گفت: با توجه به گردشگرپذیر بودن مازندران باید مجموعه‌های رفاهی و اقامتی استان به‌درستی مدیریت شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از ساری، 10 آذر ماه به‌ عنوان روز جهانی مبارزه با ایدز نامگذاری شده‌ است، ایدز یک بیماری کشنده است که با ویروس HIV  ایجاد می‌شود و با ورود این ویروس به بدن، قدرت دفاعی بدن روز به روز کاهش یافته و هر میکروبی فرصت بیمار کردن فرد را پیدا می‌‌کند،تماس جنسی،تزریق خون آلوده و بندناف جنین از راه‌های انتقال به بیماری ایدز محسوب می‌شود.  

برای کسب اطلاع بیشتر از این بیماری خبرگزاری فارس گفت‌وگویی با نادر آهنگر معاون فنی مرکز بهداشت مازندران ترتیب داده که شما را به ادامه مصاحبه دعوت می‌کنیم.   

*فارس: آمار دقیقی از تعداد مبتلایان بیماری ایدز در کشور وجود دارد؟

ایدز به عنوان بیماری پنهان در جامعه به‌شمار می‌رود که آمار دقیقی از تعداد مبتلایان به این بیماری در دسترس نیست اما آمار مبتلایان به ایدز در کشور بر اساس مراجعه افراد به مراکز درمانی 28 هزار و 357 نفر اعلام شده، در حالی که تعداد مبتلایان به این بیماری 100 هزار نفر تخمین زده می‌شود.

*فارس: چه تعداد مبتلایان بیماری ایدز در مازندران وجود دارد؟

در حال حاضر 302 بیمار مبتلا به ایدز در مازندران شناسایی شده  که 125 نفر آنان فوت شدند و 71 نفر نیز مراحل درمانی را سپری می‌کنند.

آمار ابتلا به ایدز در مازندران در حال افزایش است در حالی‌ که در برخی استان‌های کشور شاهد کاهش آن هستیم.

*فارس: به نظر شما به چه دلیل آمار دقیقی از ویروس ایدز وجود ندارد؟

نبود آمار دقیق به عنوان یک ضعف در برخورد با بیماری ایدز محسوب می‌شود، به دلیل وجود دیدگاه‌های غلط اجتماعی، برچسب زدن انحراف جنسی و طرد از خانواده و جامعه برای دریافت خدمات، مبتلایان از اعلام بیماری خودداری می‌کنند.

*فارس: به نظر شما دلیل افزایش بیماری ایدز چیست؟

با گسسته شدن بنیان خانواده‌ها، افزایش آمار طلاق و اعتیاد در مازندران، شاهد افزایش مبتلایان به ایدز به‌ویژه در میان بانوان هستیم، در حال حاضر 36 درصد از مبتلایان به این بیماری را بانوان تشکیل می‌دهند، افزایش ارتباطات جنسی نامشروع سبب شده در حالی که در سال‌های قبل مردان بیشترین مبتلایان به ایدز را تشکیل می‌دادند، امروز بانوان بیشترین آمار مبتلا به ایدز را تشکیل می‌دهند.

*فارس: در حال حاضر بیشترین نگرانی که درباره بیماری ایدز وجود دارد چیست؟

در حال حاضر یکی از نگرانی‌های بهداشتی، احتمال افزایش این بیماری به کودکان از طریق بند ناف جنین مادران مبتلا است.

با توجه به اینکه آگاهی بانوان جامعه از بیماری ایدز پایین است، افزایش آگاهی بانوان درباره ایدز و راه‌های انتقال این بیماری و پیروی از رفتارهای مناسب اجتماعی و متناسب با مسائل بهداشتی می‌تواند در کنترل این بیماری تاثیر بسزایی داشته باشد.

*فارس: درمان بیماری ایدز به چه صورت است؟

بیماری ایدز درمان قطعی ندارد و برخی علائم بالینی نشان‌ دهنده این بیماری است که در برخی افراد دیرتر ظاهر می‌شود.

همچنین معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران داروهای بیماری ایدز را به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار می‌دهد.

*فارس: برنامه‌های معاونت بهداشتی به‌ مناسبت روز جهانی مبارزه با ایدز چیست؟

بازدید از مرکز زنان آسیب‌پذیر در ساری، برگزاری کمیته‌های دانشجویی و برنامه‌های آموزشی در مدارس و نصب بنر و پوستر درباره بیماری ایدز ازجمله برنامه‌های ما محسوب می‌شود.

*فارس: چه تعداد مرکز و پایگاه مشاوره بیماری ایدز در مازندران فعال است؟

در حال حاضر سه مرکز مشاوره و 11 پایگاه مشاوره رفتاری بیماری ایدز در استان در حال فعالیت است.

*فارس: درباره فعالیت آزمایشگاه تشخیص ایدز شمال کشور در مازندران توضیح دهید؟ قرار است چه زمانی افتتاح شود؟

آزمایشگاه تشخیص HIV شمال کشور ( قدس) در مرکز بهداشتی و درمانی شماره پنج ساری با بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تشخیص، زمان نزدیک ابتلا به بیماری ایدز را مشخص می‌کند.

در حال حاضر تجهیزات این آزمایشگاه خریداری شده و قرار است در آینده‌ای نزدیک افتتاح شود.

آزمایشگاه تشخیص HIV شمال کشور خدمات‌دهی به دانشگاه‌های علوم پزشکی مازندران،بابل،گیلان،قزوین،گلستان و شاهرود را بر عهده‌ دارد.

*فارس: صحبت پایانی؟

 برخی از ویلاهای خصوصی بدون هرگونه نظارتی به کانون فساد اخلاقی تبدیل شده‌ و این موضوع زنگ هشداری برای انجام کارهای پرخطر و همچنین افزایش بیماری ایدز است و در این راستا کنترل و نظارت بر اماکن تفریحی، رفاهی و اقامتی استان ضروری است.

با توجه به گردشگرپذیر بودن مازندران باید مجموعه‌های رفاهی و اقامتی استان به‌ درستی مدیریت شوند در غیر این صورت وضعیت بهداشتی جامعه به‌شدت دچار آسیب‌های جبران‌ناپذیر می‌شود.