یک فوق تخصص آلرژی گفت: ۱۰ درصد مردم در طول سال به علت ابتلا به آلرژی دچار گرفتگی بینی می‌شوند.

هدایت اکبری در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس با اشاره به فرا رسیدن هفته آسم اظهار داشت: در مبحث حساسیت‌ها و آلرژی مهمترین مقوله مبحث پرهیز و پیشگیری است که در این زمینه آموزش مداوم به مردم باید صورت پذیرد و این مسئله به صورت مقطعی نباید انجام شود.

وی با اشاره به اینکه افراد باید با توجه به نوع بیماری و حساسیت‌ها با کسب اطلاعات لازم از مواد محرک برای جلوگیری از تشدید بیماری حساسیت آلرژی خود پرهیز کنند، افزود: در برخی مواقع پرهیز ناکافی باعث تشدید بیماری با وجود مصرف دارو می‌شود.

اکبری با بیان اینکه شایع‌ترین حساسیت در افراد در بینی‌،‌حلق و سینوس آنان صورت می‌پذیرد، تصریح کرد:‌ در بزرگسالان بیشترین علت این گرفتاری‌ها گرده گیاهان بوده و در کودکان نیز مواد محرک منازل از جمله حشرات موجود در گرد و غبار،‌ دود سیگار، عطر و ادکلن و مواد سوختنی در منزل است.

وی با اشاره به آلودگی هوا و ریزگردهایی که از کشورهای دیگر وارد کشورمان می‌شود به عنوان مهمترین محرک‌های آلرژی گفت: باید به این مسئله توجه شود که محرک‌های حساسیت با عوامل اصلی آلرژی متفاوت هستند.

این فوق تخصص آلرژی اظهار داشت: حداقل 10 درصد مردم در سال به دلیل مباحث آلرژی دچار گرفتگی بینی می‌شوند که علائم آن آبریزش و گرفتگی‌های بینی است که بهترین راه حل برای این مشکل استفاده از ماسک و شست و شو بینی با آب نمک است.

اکبری ادامه داد: افراد می‌توانند با مراجعه به داروخانه و بدون داشتن نسخه درخواست تهیه دستگاه‌های شست و شوی بینی کنند و در طی روز به خصوص افرادی که در کلانشهرها یا مناطقی که مواد محرک آلرژی وجود دارد چندین بار در روز بینی خود را شست و شو دهند که این مسئله می‌تواند در ایمنی و سلامت آنان بسیار موثر واقع شود.

وی خاطرنشان کرد: در این زمینه به خصوص تهرانی‌ها که با آلودگی شدید هوا مواجه هستند باید از ماسک‌های مطمئن به خصوص ماسک‌هایی که با تکنولوژی نانو ساخته شده‌اند استفاده کنند و یکی از ارزان‌ترین موارد برای پیشگیری از مشکلات و گرفتاری‌های آلرژی قرقره کردن حلق با آب نمک است.