رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط فعلی و از بعد بین المللی و منطقه‌ای شعار رونق تولید داخلی مانند آب حیات برای مقاومت ملت است و اگر قوای سه گانه این موضوع را متن حرکت خود قرار دهند تهدیدهایی که بر علیه کشور می شود، خنثی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از خطبه های نماز جمعه امروز تهران با اشاره به ایام سوگواری حضرت فاطمه (س)، گفت: حضرت فاطمه(س) در بیانات خود جهاد را برای عزت اسلام و ذلت ظلم و نفاق لازم دانسته  و فرموده اند: کشوری می تواند با عزت زندگی کند که مردم آن روحیه ای جهادی داشته باشند. ملتی که عنصر کلیدی جهاد را از فرهنگ خود خارج کنند رنگ و لعاب ظاهری دارند اما عزتی ندارند.

وی با اشاره به اینکه امروز این مسئله را در بسیاری از کشورها مشاهده می کنیم، افزود: کشورهایی که از آبادانی و نفت برخوردارند، اما به دلیل نداشتن روحیه جهادی بیشتر اهل بذل هستند نه اهل رزم و باید نوکری آمریکا را بپذیرند. از طرف دیگر شاهد بوده ایم که یک گروه کوچک به نام حزب الله که اهل رزمند توانستند یک رژیم منحوس که تحت حمایت آمریکاست را شکست داده و این رژیم مجبور شده است در این مدت حرف های کلفتی بزند تا بتواند شکست خود را تحمل کند.

رئیس مجلس تصریح کرد: رژیم صهیونیستی درباره ایران نیز در این مدت موضوعات مختلفی را مطرح کرده است که باید درک کند که ملت ایران ملت پیرو حضرت فاطمه (س) هستند که فرمود "جهاد عزت اسلام است" و اگر صهیونیست ها تمایل دارند که مدال تابوت کشی را برگردن سربازان آنها نصب کنیم می توانند هر اقدامی که می خواهند انجام دهند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره تولید ملی، گفت: موضوعی که رهبر انقلاب برای سال جاری به عنوان شعار سال مشخص فرمودند از دو جهت قابل توجه است. جهت اول اینکه مبنای تحقق یک جامعه سالم و پیشرو همانطور که جهاد را عامل عزتمندی خواندیم اقتصاد است. باید ارکان یک امت سالم و پیشرو را بدانیم.

لاریجانی با اشاره به اینکه یکی از رکن های سلامت در جامعه اقتصاد سالم است، بیان کرد: از ارکان اقتصاد سالم این است که در مسائل جامعه قائم به ذات و متکی به خود باشیم. استاد مطهری در این باره معتقد بود که جامعه نباید مبتلا به کم خونی باشد در غیر این صورت این جامعه تا پایان مانند یک مریض کم خون خواهد ماند. مطهری اقتصاد سالم را یکی از ارکان امت سالم می داند.

رئیس قوه مقننه با تاکید بر اینکه اقتصاد سالم قابلیت رشد و نمو را دارد، تصریح کرد: نکته مهمی که مطهری بر آن تاکید داشت این بود که از نظر اسلام هدفهای اسلامی بدون اقتصاد سالم قابل تغییر است. اگر به دنبال اهداف بزرگ هستیم و می خواهیم جامعه ای اخلاق گرا داشته باشیم که به همنوع خود کمک کند و اهل تولید و معارف باشد باید بدانیم که این اهداف اسلامی زمانی محقق می شود که اقتصاد سالم در آن جامعه وجود داشته باشد و به تعبیر مطهری اقتصاد سالم، اقتصادی است که باعث رشد و تولید در کشور شود.

وی اظهار داشت: اگر رشد اقتصادی در کشوری پایین آید به اقتصاد سالم پشت کرده و اهداف اسلامی بر آن کشور نادیده گرفته شده است.

لاریجانی با اشاره به اینکه در جهان امروز بحث جهانی شدن و ارتباط کشورها به لحاظ اقتصادی مطرح می شود، تصریح کرد: در برابر این نظریه برخی مطرح می کنند که نمی توان به عنوان یک جزیره جدا کشور را اداره کرد و به این ترتیب بحث استقلال و خودکفایی مفهوم خود را از دست میدهد اما باید گفت که کشورها بر اساس ملاحظات امنیتی خود باید نوع این مراودات را تعریف کنند. اینکه بگوییم استقلال اقتصادی و خودکفایی با این تعریف مفهوم خود را از دست داده فریبکاری است.

نماینده قم در مجلس با بیان اینکه کشورهای پیشرفته صنعتی که همگرایی سیاسی دارند تلاش می کنند در تولیدات مهم نسبت به یکدیگر بی نیاز باشند، گفت: آنها تلاش می کنند تولیدات مهم مانند کشاورزی و یا تولیدات صنعتی را خودکفا کنند چرا که با این تولیدات در سخت ترین شرایط نیز قدرت مقاومت خواهند داشت.  در ژاپن حتی با یارانه تلاش می کنند دامداری داشته باشند این در حالیست که آنها مشکل سرمایه گذاری ندارند و می توانند به راحتی محصولات مورد نیاز را وارد کنند. اما در این زمینه سرمایه گذاری می کنند تا روی پای خود بایستند. آمریکا و کشورهای اروپایی نیز با اینکه صنعتی هستند تلاش می کنند در زمینه دامداری و کشاورزی به خودکفایی برسند.

به گفته لاریجانی هر چه کشوری در مایحتاج مردم استقلال داشته باشد یک گام به پیش برداشته و در استقلال سیاسی خود موفق بوده است.

وی افزود: اینکه امام راحل تا این اندازه برخودکفایی تاکید داشتند و به جوانان روحیه می دادند که تا می توانید تلاش کنید به دلیل همین مسئله مهم و استراتژیک است.  ما کشوری هستیم که در شراط حساس قرار داریم و دشمنان برای هر حرکتی از سوی ملت ایران سنگ اندازی می کنند.

رئیس مجلس اظهار داشت: امروز در مسئله هسته ای و حقوق بشر برای ملت ایران مسئله سازی می کنند و در مقابل کشوری مانند ایران که با فکر اهل بیت زندگی می کنند تحریم هایی در نظر می گیرند که استقلال اقتصادی را در مسائل مهم و حیاتی این جامعه دچار مشکل کنند.

لاریجانی با اشاره به گفته نهرو سیاستمدار بزرگ هندی در این باره که ملتی مستقل که جهش اقتصادی داشته باشد بیان کرد: جهش اقتصادی با کار و تولید در داخل کشور فراهم می شود. افزایش تولید و توجه خاص به تولید ملی یک مسئله ریشه ای و اساس جامعه اسلامی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به شرایط فعلی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: در یک سال اخیر آمریکا تحریم هایی بر علیه ملت ایران داشته و این تحریم ها را به ویژه در زمینه نفت و در مورد برخی بانک ها و شرکت ها افزایش داده است. آنها می گویند این تحریم ها به دلیل انرژی هسته ای است که گفته بسیار عجیبی است چرا که چنین تحریم هایی در برابر رژیم صهیونیستی که کلاهک هسته ای دارند اعمال نمی شود و بلکه آمریکا به شکل وقیحانه اعلام می کند که امنیت رژیم صهیونیستی امنیت ماست  و در مقابل ایران که انرژی صلح آمیزهسته ای تولید می کند، دست به تحریم می زنند.

لاریجانی تصریح کرد: این موضوعات نشان می دهد که پشت پرده مسائل مهمتری وجود دارد که از آن جمله می توان به شکست های پی در پی آمریکا در دهه اخیر در منطقه اشاره کرد. آمریکا در عراق، افغانستان وحتی انقلاب های منطقه با شکست روبرو شده و این امر باعث اضطراب آنها شده است. آمریکایی ها کانون توجه خود را ایران قرار داده اند و نوعی جنگ اقتصادی به راه انداخته اند و از همه ابزارها بر علیه ما استفاده می کنند.

وی افزود: اینکه رهبر معظم انقلاب سال گذشته را جهاد اقتصادی و امسال را سال حمایت از تولید ملی و سرمایه ایرانی اعلام کرده اند در جهت همین استراتژی است. آنها تلاش می کنند توان ملی ما را کاهش دهند و ما باید بدل این امر را بزنیم با این مفهوم که در جهت سرمایه گذاری داخلی تسهیلاتی ایجاد  و زمینه شکوفایی استعدادها را فراهم کنیم.

نماینده قم در مجلس به مسئله گرانی، تورم و بیکاری که موضوع عمده مردم است، اشاره کرد و افزود: باید ببینیم که چگونه می توان از نیروی تحصیل کرده به خوبی استفاده کرد. اینها سرمایه کشور هستند و ما باید توجه داشته باشیم که با واردات مشکل بیکاری حل نمی شود. البته واردات اگر مکمل تولید باشد کمک می کند اما واردات محصولات مصرفی به شدت به ضرر تولید و اشتغال است و باعث افزایش تورم می شود.

لاریجانی گفت: اگر رشد نقدینگی به سمت تولید برود تورم نیست اما اگر به سمت تجارت رفت تورم ایجاد می کند. اگر سیاست سرمایه گذاری در کشور در نظر گرفته شود دو موضوع اشتغال و تولید حل خواهد شد.

رئیس مجلس به بحث هدفمندی یارانه ها اشاره کرد و اظهار داشت: در مبحث هدفمندی یارانه ها باید 3 مسئله صرفه جویی، ایجاد عدالت و بهبود وضعیت تولید مد نظر قرار گرفته شود. در گام نخست صرفه جویی در انرژی در حد قابل قبولی رخ داد. اما در تولید و بهبود، وضعیت قابل توجهی را مشاهده نمی کنیم و در برخی از موارد مانند دامداری و برخی کارخانه ها دچار رکود شده ایم. برخی از کارخانه ها و بعضی دیگر نیز تولید خود را کاهش داده اند.

وی تاکید کرد: با پرداخت وجوه تقاضا را در جامعه افزایش داده ایم که این امر باعث تورم می شود و اگر قانون مصوب مجلس که 30 درصد از درآمد باید صرف تولید کنندگان می شد به اجرا در می آمد شاهد این وضع نبودیم. ایجاد عدالت در کشور به این مفهوم نیست که افرادی که بیماری صعف العلاج دارند از حقوق مساوی با دیگران برخوردار شوند.

وی افزود: کاری که اکنون در مجلس دنبال می شود این است که بهداشت و درمان برای عموم مردم مجانی و بیمه بیکاری برای همه ایجاد شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در شرایط فعلی و از بعد بین المللی و منطقه ای شعار رونق تولید داخلی مانند آب حیات برای مقاومت ملت است و اگر قوای سه گانه این موضوع را متن حرکت خود قرار دهند تهدیدهایی که بر علیه کشور می شود، خنثی خواهد شد.

لاریجانی با اشاره به اینکه مجلس هشتم برای ایجاد رویکرد تولید در جامعه تلاش زیادی کرد به برخی از قوانین مصوب مجلس اشاره کرده و اظهار داشت: دهها قانون جهت افزایش سرمایه گذاری در مجلس هشتم تصویب شد که البته گاهی رسانه ها بداخلاقی هایی می کردند که درست نبود و مجلس هشتم همان رویکرد مقام معظم رهبری را دنبال کرد.

وی افزود: در شرایط فعلی قانون حمایت از تولید داخلی در دستور کار مجلس است و تلاش می کنیم قانون بودجه را نیز با توجه خاص به تولید داخلی تصویب کنیم.

وی در پایان با اشاره به سفارش حضرت علی (ع) به مالک اشتر درباره توجه به آدانی پیش از توجه به مالیات در کسب درآمد، گفت: سیاست کشور ما نیز همانطور که رهبری فرمودند باید بر اساس تولید داخلی و جلوگیری از خرج کردن نفت و گاز به ثروت ملی است باشد. رونق تولید، حمایت از کار و سرمایه ملی یک موضوع حیاتی در کشور است که امیدواریم با حمایت ملت و مسئولان این حرکت حیات بخش در کشور اجرا و به استقلال کشور کمک کند.