در حالی که کش و قوس‌های انتصاب مرتضوی منجر به استیضاح وزیر کار شد، نمایندگان مجلس هشتم شورای اسلامی پس از استعفای مرتضوی صبح امروز از استیضاح وزیر کار منصرف شدند که البته این انصراف تا اعلام رسمی استعفا معلق خواهد بود.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری خانه ملت‌، صبح امروز یکشنبه 27 فرودین مجلس شورای اسلامی در حالی آغاز به کار کرد که استیضاح عبدالرضا شیخ الاسلامی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دستور کار قرار داشت.

اگرچه اظهارات مختلفی در روزهای اخیر پیرامون استیضاح وزیر کار مطرح شده بود اما در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی امیدواررضایی میرقائد عضو هیات رئیسه اعلام کرد که از میان ۲۰ نفر امضاءکننده طرح استیضاح وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، تعدادی از نمایندگان امضای خود را پس گرفته‌اند؛ بنابراین استیضاح شیخ‌الاسلامی در همان ساعات ابتدایی آغاز به کار مجلس هشتم، منتقی شد.

این در حالی بود که در لیست افرادی  که امضای خود را پس گرفته بودند،اسامی الیاس نادران، حسین نجابت، احمد توکلی، سیدرضا اکرمی، زاکانی، سروری، حسین رحیمی، عبدالرضا ثروتی، دهدشتی، مسعودی ریحان، اکبرنژاد، نوروزی، پزشکیان، دهقانی نقندر، مصباحی مقدم، عوض حیدرپور در لیست افرادی  که امضای خود را پس گرفته بودند، به چشم می‌خورد.

 به این ترتیب پس از اعلام استعفای مرتضوی و بحث حکمیت،  استیضاح شیخ الاسلامی از دستور کار مجلس شورای اسلامی خارج شد که البته تعدادی از نمایندگان در بیانه‌ای اعلام کردند « با تعهد آقای مرتضوی مبنی بر استعفا، فعلا استیضاح خود را پس می‌گیریم.»که البته اگر ظرف چند روز آینده پذیرش استعفا رسماً اعلام نشود، مجدداً تقاضای استیضاح تقدیم مجلس خواهیم کرد.

 

قوه قضاییه اتهامات نسبت داده شده به افراد را پیگیری کند

مهدی کوچک زاده عضو کمیسیون امنیت ملی همچنین در تذکر به روند استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که قرار بود در صحن علنی امروز مطرح شود، گفت:‌ روند استیضاح در مجلس مسیر درستی را طی نکرد و پایه آن فقط بر اساس اتهاماتی بود که به آقای مرتضوی زده شده است.

کوچک‌زاده در ادامه صحبت‌های خود خواستاررسیدگی قوه قضائیه به اتهاماتی که به افراد نسبت داده می شود شد و افزود:  نمایندگان مجلس و دیگران نباید در این مورد اظهار نظر کرده و آن را مبنای استیضاح قرار دهند.

استیضاح وزیر کار به عمر مجلس هشتم قد نمی‌دهد

در ادامه مصطفی کواکبیان نماینده مردم سمنان در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز، ضمن اخطار قانون اساسی در مورد خارج شدن طرح استیضاح وزیر کار از دستور کار امروز مجلس شورای اسلامی گفت: براساس ماده ۸۹ قانون اساسی و آیین نامه جدید داخلی مجلس شورای اسلامی که اخیراً تصویب شده پس از اینکه استیضاح اعلام وصول شد ظاهراً وجاهت ندارد که بگوییم استیضاح از حد نصاب افتاده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما اخیراً این آیین نامه جدید را تصویب کرده‌ایم گفت:‌ اینکه دوستان به اینکه رئیس سازمان تأمین اجتماعی گفته است بحث استیضاح را بعداً در جریان قرار دهیم با توجه به بحث بودجه این استیضاح به عمر این مجلس نخواهد رسید.

کواکبیان با اشاره به صحبت‌های رئیس جمهور مبنی بر این‌که «اگر این استیضاح رأی بیاورد من مجدداً این آقا را به عنوان سرپرست در سازمان تأمین اجتماعی منصوب خواهم کرد» تأکید کرد: استیضاح با توجه به آیین نامه جدید نمی تواند از دستور خارج شود.

 

لاریجانی : ‌پذیرفتن حکمیت به استیضاح‌کنندگان مربوط می شود

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در پاسخ به این تذکر و با  بیان این مطلب که فعلاً براساس همین آیین نامه موجود تصمیم گیری می‌کنیم، متذکر شد: براساس این آیین نامه اگر در روز استیضاح از عدد ۱۰ بیافتد ما نمی توانیم استیضاح را مطرح کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی مطرح شدن بحث حکمیت را مربوط به استیضاح کنندگان دانست و گفت: استیضاح کنندگان پذیرفتند که استیضاح خود را پس بگیرند؛ بنابراین ما از نظر شکل آیین نامه ای نمی توانیم غیر از این عمل کنیم.

واکنش برخی نمایندگان درباره استعفای مرتضوی  

نادر قاضی پور در ادامه جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تذکر آیین‌نامه‌ای نسبت به خارج شدن طرح استیضاح وزیر کار از دستور کار مجلس گفت: استعفای مرتضوی در حالی مطرح شده که هنوز موافقت وزیر کار مشخص نیست.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس هشتم تصریح کرد: ‌اگر مرتضوی استعفا داده است همین الان استعفایش را قرائت کنید تا موضوع استیضاح وزیر کار منتفی شود وگرنه به چه بهایی با کرامت و عزت مجلس مردم و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بازی می کنید.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در پاسخ به تذکر قاضی پور گفت: اینکه استعفای مرتضوی داده شده یا نه الان محل بحث ما نیست و استعفا را به طور رسمی اعلام نکرده اند اما تعهد شفاهی داده شده و براساس آن تعهد استیضاح کنندگان پذیرفته اند که قضیه منتفی شود.

در حالی این صحبت‌ها مطرح می‌شود که شنیده‌ها حاکی از اعلام دولت مبنی بر این که هیچ تعهدی بابت پذیرفتن  استعفای مرتضوی ندارد.  

محمدرضا خباز نیز در واکنش به منتفی شدن استیضاح وزیر کار در نشست علنی امروز (یکشنبه ۲۷ فروردین) مجلس شورای اسلامی  و با اشاره به اینکه مطرح کردن طرح استیضاح فقط هزینه در بر داشته است، گفت: اگر قرار بود استیضاح وزیر تعاون،‌کار و رفاه اجتماعی با حکمیت و میانجی‌گری حل شود نباید از ابتدا مطرح می‌شد.

 

جهانگیری: حکمیت به کیفیت کار مجلس آسیب می‌زند

جواد جهانگیری نماینده مردم ارومیه درمجلس شورای اسلامی با بیان این که برخی اصطلاحات وواژه‌های جدید در حال شکل‌گیری درمجلس است افزود: "حکمیت" واژه جدیدی است که به اعتقاد من به کیفیت کار مجلس آسیب می‌زند ضمن آن که حافظه تاریخی ما نسبت به حکمیت شفاف نیست و این نیز مزید بر علت می‌شود.

محمد رضا خباز نیز در انتقاد به منتفی شدن استیضاح از وزیر کار تنها به دلیل بحث حکمیت و با اشاره به اینکه سازمان تأمین اجتماعی سازمانی است که ۳۳ میلیون خانوار را در بر می گیرد و از این نظر دارای اهمیت بسیاری است، بیان کرد:‌ مطرح کردن استیضاح و حل شدن آن با حکمیت در شأن مجلس نیست و به آن لطمه وارد می‌کند.  

 

روایت استیضاح وزیر کار از زبان توکلی

در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی احمدتوکلی در توضیح دلیل خارج شدن استیضاح وزیر کار٬ تعاون و رفاه اجتماعی از دستور کار مجلس،با اشاره به اتفافاتی که طی چند روز گذشته رخ داده، توضیح داد:‌ ملاقات‌های خصوصی پیش از عید انجام شد تا بحث استیضاح انجام نشود؛ حدود ۲۰ نفرازنمایندگان به رئیس جمهور تذکر دادند و اعتراض انواع تشکل‌های سیاسی و اجتماعی و دانشجویی اتفاق افتاد، اما نتیجه‌ای حاصل نشد و نهایتا درروز ۱۵ فروردین طرح استیضاح آقای شیخ‌الاسلامی به منظور ابزار فشار برای این انتصاب نامناسب به امضای نمایندگان رسید.

نماینده مردم تهران٬ ری٬ شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه آقای مرتضوی با آقای حداد عادل وتنظیم نیز متن استعفا با نظر مشورتی رئیس کمیسیون فرهنگی گفت: ایشان قول شرف دادند که به سازمان تامین اجتماعی برنگردند. لذا شب گذشته آقای مرتضوی در تماس تلفنی از آقای حداد عادل می‌خواهد تا استیضاح کنندگان را منصرف کند.

وی گفت: پس از تنظیم بیانیه تعدادی از نمایندگان و قرائت آن در صحن مجلس مبنی بر پس گرفتن امضا، موضوع استعفای شیخ‌الاسلامی وزیر کار و تأمین اجتماعی از دستور کار خارج و منتفی شد. /