مسوول دبیرخانه کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به احتمال بروز برخی بیماری های ویروسی به دلیل استفاده مشترک از قطعه دهانی در هنگام مصرف قلیان، هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، خدیجه محصولی افزود: استفاده مشترک از قلیان خطر انتقال بیماری های عفونی مانند سل، هپاتیت و برخی بیماریهای ویروسی را افزایش می دهد.

وی با بیان اینکه هر وعده قلیان برابر با مصرف یک پاکت سیگار است، گفت: دود قلیان مجموعه ای از مواد سرطان زای ناشی از سوختن ذغال است که این مواد عامل اصلی بروز بیماری هایی مانند سرطان ریه و بیماریهای قلبی و عروقی به شمار می رود.

مسوول دبیرخانه کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با اشاره به باور عمومی مبنی براینکه 'عبور دود از میان آب درون محفظه ای شیشه ای قلیان موجب تصفیه آن می شود' ، افزود: این باور، یک اشتباه محض بوده و بر خلاف باورهای سنتی حجم دود استنشاق شده ناشی از یک وعده مصرف قلیان ده تا بیست برابر مصرف یک نخ سیگار است.

محصولی اظهار داشت: قلیان نه تنها تمام چهار هزار ماده سمی و 70 ماده سرطان زا موجود در سیگار را دارا است بلکه مونوکسید کربن بیشتری را تولید می کند.