عزم جدی در برخورد با مخلان نظم و امنیت و تسریع در رسیدگی به پرونده ها

زینعلی باقری، رییس دادگاه بخش دابودشت در گفتگو با پایگاه خبری کمال نیوز به مناسبت فرارسیدن هفته قوه قضاییه با گرامی داشت یاد و خاطرات شهید بهشتی به عنوان معمار قوه قضاییه و همه همرزمان و یاوران ایشان که در هفتم تیر به فیض عظیم شهادت رسیدند، گفت: دستگاه قضایی ضامن و تحکیم کننده حقوق و آزادی های فردی و اجتماعی در چهارچوب قانون و بستر رشد و تعالی اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران است.

وی با اشاره به این که دادگاه بخش دابودشت متشکل از یک شعبه ، دو کادر قضایی و تعدادی کارمند اداری است، بیان داشت: در بخش دابودشت 6 شورای حل اختلاف داریم که 3 شعبه شهری و 3 شعبه روستایی در این راستا فعال هستند.

باقری، افزود: میزان وارده پرونده ها در سال 92 در دادگاه دابودشت و شورای حل اختلاف 3072 پرونده بود که از این تعداد 3216 پرونده در دادگاه و شورای حل اختلاف مختومه شد که میزان مختومه پرونده بیش از تعداد وارده است که نشان دهنده تلاش همکاران قضایی و اداری و اعضای شورای حل اختلاف است.

رییس دادگاه بخش دابودشت، تصریح کرد: پرونده هایی که در سال 92 به دادگاه وارد شد اعم از کیفری و حقوقی 1955 پرونده بوده و مختومه آن 2010 پرونده است که بیش از 2 درصد افزایش مختومه داشتیم و وارده ما نسبت به سال 91 که 2451 پرونده بوده است حدود 20 درصد نسبت به سال قبل کاهش داشتیم و ورودی شورای حل اختلاف 1117 پرونده بوده و مختومه آن 1206 پرونده است.

وی با بیان این که در بحث جزایی بیش ترین پرونده های ورودی مربوط به تصادفات جاده ای است، بیان داشت: حدود 234 پرونده منتهی به صدمات بدنی غیرعمدی شده که از این میزان 222 پرونده مختومه شده است و در سال 92 حدود 12 نفر از عزیزان بر اثر تصادف جان خود را از دست دادند و با توجه به موقعیتی که منطقه دابودشت قرار دارد و جاده اصلی آمل-بابل از درون شهر رفت و آمد می شود نیاز است تا بیش تر نسبت به توسعه جاده و نصب علائم هشدار دهنده از سوی مسئولان ذیربط  اقدام شود تا شاهد کاهش تصادفات در منطقه باشیم.

رییس دادگاه بخش دابودشت در خصوص میزان زمان رسیدگی به پرونده ها، تصریح کرد: با تلاش همکاران میزان زمان رسیدگی سال 92، 70 تا 75 روز بوده است که توانستیم در سال 93 این زمان را به 45 تا 50 روز کاهش دهیم.

وی با اشاره به تبدیل اراضی کشاورزی به واحدهای مسکونی، گفت: با توجه به این که بافت این منطقه کشاورزی است متاسفانه در سال های اخیر بسیاری از اراضی کشاورزی تبدیل به واحدهای مسکونی شده است که در این راستا پرونده هایی تشکیل که عمده آن منتهی به صدور رای و اجرا گردیده است که نیاز بوده متولیان امر در بدو احداث بنا در اراضی کشاورزی در اجرای ماده 10 قانون تغییر کاربری صریحا اقدام کنند و قبل از شروع به ساخت و ساز وارد شوند که پیشگیری هزینه های کم تری دارد که باید در این راستا اقدام شود.

باقری با تاکید بر این که یکی از اهداف و وظایف دستگاه قضایی بحث پیشگیری از وقوع جرم است، گفت: پیشگیری از وقوع جرم آثار اجتماعی بیش تری دارد تا بخواهیم برخورد مجرمانه داشته باشیم و بنا به گفته رهبر معظم انقلاب بحث پیشگیری از جرم فرا قوه ای است که باید در این راستا مسئولان تلاش و همکاری داشته باشند.

رییس دادگاه بخش دابودشت ، بیان داشت: حوزه قضایی دابودشت اهتمام ویژه ای در برخورد با مخلان نظم و امنیت عمومی داشته و در چهارچوب قانون با این افراد برخورد می کند که یکی از اهداف قوه قضاییه نیز اجرای عدالت و آزادی فردی است که اگر کسانی بخواهند آزادی مردم را مختل کنند به طور قطع با آنان برخورد می شود که همواره این طور بوده است.

وی با اشاره به توسعه دادگاه دابودشت، گفت: تاسیس شعبه 101 مصوب شد که دنبال این هستیم تا آن را اجرایی کنیم تا بتوانیم در خدمت به مردم و تسریع در رسیدگی ها گام برداریم و در خصوص بنای ساختمانی دادگاه نیز برای طبقه فوقانی آن برنامه وجود دارد که بحث بودجه آن تامین شود اقدام خواهد شد و ساخت آسایشگاه سربازان نیز در دست اقدام قرار دارد.

باقری در پایان با اشاره به برنامه های دادگاه دابودشت در هفته قوه قضاییه، گفت: غبارروبی و عطرافشانی گلزار شهدا، دیدار با امام جمعه و مسئولان بخش، ملاقات عمومی با مردم و حضور کارکنان در نمازجمعه از جمله برنامه ها بوده است.