نقش موسیقی سالم و فعالیت هنری در سلامت معنوی انسان

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، علیرضا مرندی، امروز در نخستین همایش سلامت معنوی گفت: با توجه به اعتقاد مذهبی ایرانیان، معنویت تنها جزئی از سلامت نیست بلکه با آن ادغام شده است. مقالات بسیاری در کشورهای غربی به چاپ رسیده که تأثیر دینداری را بر سلامت روان بررسی کرده است.

مرندی گفت: عزت‌نفس افراد و سازگاری با اجتماع از جمله ازدواج، رضایت از زندگی و به تعویق انداختن دوران سالمندی با توجه به سلامت معنوی به وجود می‌آید و در افرادی که سلامت معنوی را مد نظر قرار می‌دهند، این موارد بیشتر است.

وی ادامه داد: طبق بررسی‌ها دفعات بستری شدن سالمندانی که سلامت معنوی را در طول زندگی‌شان لحاظ کردند کمتر است و میزان امید به زندگی این افراد 7 سال بیشتر از سایرین است.

وی ادامه داد: آمار دقیقی از میزان دینداری آمریکایی‌ها ندارم اما در چندسالی که در این کشور زندگی کردم به این نتیجه رسیدم که آمریکایی‌ها از نظر دینداری وضعیت بهتری نسبت به اروپایی‌ها دارند. آنها با آن درجه از اعتقادشان به سلامت معنوی بها می‌دهند.

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: گوش دادن به موسیقی سالم، ورود به فعالیت‌های هنری و ورزش می‌تواند در حصول به سلامت معنوی موثر باشد.

وی افزود: بر اساس معارف اسلامی، معنویت زیربنای اعتقاد و پایه سلامت جسم و روح است؛ معنای معنویت معناداری کل زندگی انسانهاست نه فقط جنبه‌ای خاص.

مرندی گفت: خداوند متعال جهان را  مقدمه‌ای برای تکامل انسان‌ها خلق کرد تا انسان به هدف غائی که همانا قرب خدای متعال است دست یابد، البته باید گفت این تفکر در ایران زمین تا آسمان با تفکر غربی‌ها و استنباط آنها و سلامت معنوی متفاوت است.

وی خاطرنشان ساخت: از روحانیون برای این مهم طلب کمک کردیم اما متأسفانه همه آمادگی ورود به این موضوع را نداشتند خدا را شکر موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) نهایت همکاری را با فرهنگستان علوم پزشکی برای سلامت معنوی مبذول داشت.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس،سلامت جسمی، سلامت روانی و سلامت اجتماعی 3 بعد سلامت هستند که از گذشته شناخته شده بودند اما بعد چهارم سلامت انسان با عنوان سلامت معنوی موضوع جدیدی است که در سالهای اخیر از سوی سازمان بهداشت جهانی مطرح شده است.