شقایق سرخ خطه شمال؛ ابرمردی از جنس آب و آینه

 هفدهم فروردین ماه هر سال، یادآور سالگرد مردی پارسا و سردار جبهه های جنگ از خطه شمال بوده که از این قهرمان شهید، طوسی مجاهد و پارسا یاد می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، در سال 1337  در روستای طوسکلا از توابع شهرستان نکا پسری متولد شد که نامش را محمد حسن گذاشتند.

  محمد حسن که اولین فرزند خانواده بود در آغوش پر مهر مادر آرام آرام قد کشید تا این که پاییز سال 45 از راه رسید و محمد حسن پایش به مدرسه باز شد.

تا کلاس پنجم همه ساله در خرداد قبولی اش را گرفت و همزمان به مکتب خانه برای آموختن و فراگیری عم جز و قرآن رفت و در همان کلاس پنجم بود که به مادرش گفت: می خواهم روزه بگیرم.

با این که جسم ضعیفی داشت مادرش  قبول کرد که  او یکروز در میان را روزه بگیرد.

***

باز طوفانی از جنس غم دلهای داغ دیده بچه های مظلوم لشکر 25 کربلا را بی تاب کرده است. باز بغضی بی امان حنجره ام را می فشارد و دوباره دلم از درد بر دیوار سینه می کوبد تا شاید راهی برای فرار بیابد باز حادثه غم بار شلمچه و سه راه شهادت غرش تانکها تیرها مستقیم تانک و کالیبر صدای یا زهرا (س) یاران خمینی (ره) چشمان اشک آلود در شب عملیات تمنای شهادت بچه ها از خدا به خون غلطیدن جان لشکریان دلمان را تازه تراز هر زمانی در سوگ و اندوه می نشاند.

زندگی با صفای بسیجی ها در سنگرهای تنگ و تاریک شلمچه و فاو و هور و مجنون و ساحل اروند و قله های برفی کردستان با آن همه فضایل آسمانیش ما را به حسرت نشانیده است. دریغ و درد جبهه و اهالی باصفایش هر دو با ما وداع کردند و بعد آنها ثانیه ها ی عمرمان زخمی و با درد گذشت و حسرت دیروز و غبارهای گناه امروز که در ژرفای تنمان رخنه کرده است و جز شرمساری و سرافکندگی در مقابل مقام آنان چیزی نداریم.

هر گاه سالروز عروج لاله ها از راه می رسد تمام ذهنمان را خاطرات مظلومانه آنان در بر می گیرد. آری شهید طوسی اسطوره ایثار و مقاومت و از خودگذشتگی در ایام خون و خطر بود. مردی که افتخار به یادماندنی مازندران است.

دلاوری که مقام معظم رهبری در وصفش فرمودند: شجاعت و فعالیت ایشان (شهید طوسی ) در صحنه جنگ منجر به کسب فتوحات سرافرازی و افتخاری ابدی شد.

شهیدی که به قول سرلشکر رحیم صفوی" مالک اشتر" لشکر بود. مخلصی که همه وجودش به عشق امام و اسلام می تپید. فرمانده بی ریایی که تمام عمرش را وقف انقلاب کرده بود و همیشه می گفت تا پشتم به خاک نیفتد آرام نمی گیرم.

این شهید بزرگوار در روستای طوسکلا از توابع شهرستان نکا چشم به دنیا گشود. قبل از انقلاب باحضور در مراسم دینی و مذهبی و تشکیلات ضد رژیم نقش فعال و چشمگیری را به عهده داشت. با آغاز تجاوز دشمن به ایران اسلامی دل از فضای آرام شهر برید و به جبهه های حق علیه باطل پا نهاد تا مابقی عمر خویش را در میدان نبرد برای اعتلای اسلام به کار بندد.

شهید طوسی با رشادتهای فراوانی که در عرصه نبرد از خود به جای گذاشت خیلی زود نظر فرماندهان را به خود معطوف کرد  و به تدریج مسئولیتهای مهم در لشکر به او محول شد.

او که جز رضای خدا به چیز دیگری نمی اندیشید فقط به صرف اطاعت از فرماندهی تن به این مسئولیتها می داد لذا هیچگاه خود را لایق فرماندهی بسیجیان نمی دانست و همیشه می گفت : فرمانده اصلی این خوبان امام زمان (عج ) است.

دلش در مسیر گمنامی و بی نشان بود برای همین بعد شهادتش سالها تنها و بی زائر قامت رعنایش در خاک گرم شلمچه آرمیده بود.

گویا اصلا قصد برگشتن به فضای دلگیر شهر را نداشت در عملیات کربلای پنج با آنکه در استراحت و تحت نظر پزشک بود دوباره در منطقه عملیاتی حاضر به انجام وظیفه شد و هرگاه به مرخصی می آمد یکی از اعضای خانواده یا بستگان و دوستان را با خود به جبهه می برد. حرف اول و آخرش جبهه و جنگ بود.

کلام آخر اینکه شهید محمد حسن طوسی همه وجودش عشق و ایثار و خروش و شوق و خدمت بی ریا بود و دفاع مقدس تجلی گوشه ای از اخلاصش بود. ما و همه یارانش هیچگاه مجاهدتهای بی ریایش را از یاد نخواهند برد.

بیست و سومین سالگرد شهادت سرلشگر پاسدار محمد حسن قاسمی طوسی، شامگاه پنجشنبه 17 فروردین ماه در منزل ابوی این شهید بزرگوار واقع در روستای طوسکلا با حضور مسئولان ارشد استانی و کشوری و خانواده های معظم شهدا برگزار می شود.

خانواده بزرگوار شهید طوسی، سه شهید به نامهای محمد ابراهیم، محمد حسن و محمد حسین تقدیم اسلام کرده است.

حسین قربانی میانرودی