عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: صله رحم توسعه اموال و دارایی، دور شدن بلاها از انسان، آسانی حساب روز قیامت، تاخیر در اجل، زیبایی اخلاق و پاکی نفس‌ها را به دنبال دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین «سید سجاد ایزدهی» عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار آیین و اندیشه فارس در ارتباط با جایگاه صله رحم در آیات و روایات اظهار داشت: یکی از مباحث جدی در آیات و احادیث اسلامی موضوع صله رحم است.

وی با اشاره به سخنی از حضرت رسول(ص) گفت: پیامبر(ص) می‌فرمایند: بهترین مردم کسی است که بیشتر از دیگران به خویشاوندان خویش سر می‌زند ضمن اینکه سریع‌ترین خیرها در صله رحم نهفته است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: با توجه به اینکه جنبه معنوی، اخلاقی و عاطفی در میان مردم ایران بر سایر موارد غلبه دارد لذا به همین دلیل آنها مناسبت‌ها را بهانه‌ای قرار می‌دهند تا به وسیله رفت و آمد و بازدید از اقوام از فشارهای اجتماع بر زندگی خویش بکاهند.

ایزدهی به بیان آثار این سنت حسنه پرداخت و عنوان کرد: صله رحم جدای از اینکه انسان را به لحاظ روحی و عاطفی سبک و با نشاط می‌کند آثار دیگری نیز دارد که از آن جمله می‌توان به توسعه اموال و دارایی، دور شدن بلاها از انسان، آسانی حساب روز قیامت، تاخیر  در اجل، زیبایی اخلاق و پاکی نفس‌ها اشاره کرد.

وی یادآور شد: اینگونه نیست که خداوند متعال فوائد و آثار صله رحم را تعبدا فقط برای شخص صله رحم کننده قرار دهد بلکه آثار تکوینی صله رحم به خودی خود برای هر فردی که این عمل را انجام  دهد به وجود می‌آید. از این رو هر چند این شخص، فرد معتقد و مؤمنی نباشد اما به محض رفت و آمد و برقراری ارتباط اثرات صله رحم نیز شامل حال او خواهد شد.

ایزدهی خاطرنشان کرد: در اهمیت صله رحم همین بس که حضرت رسول(ص) می‌فرمایند: هر کس یک چیز را برای من ضمانت کند من چهار چیز را برای او ضمانت خواهم کرد؛ هر فردی که خود را ملزم به انجام صله رحم کند طبیعتا خانواده و اهلش او را دوست داشته، بر رزق و عمر او افزوده خواهد شد و خداوند متعال نیز او را در بهشت خویش جای خواهد داد.