متکی: «انحراف» از دولت «‌اصلاحات» آغاز و در دولت «احمدی‌نژاد» نهادینه شد‌

کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری با بیان اینکه دولت از جایگاه خودش در قانون اساسی منحرف شده و از آن عدول کرده است، گفت: انحراف و ارائه قرائت دولت از دین از دولت اصلاحات آغاز و در دولت احمدی‌نژاد نهادینه شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، منوچهر متکی ظهر امروز در نشست خبری با رسانه‌های گروهی آذربایجان‌شرقی درباره نقاط قوت و ضعف دولت نهم و دهم  اظهار کرد: سرفصل‌های نقاط قوت دولت در بیانات رهبری کاملا مشهود است که می‌توان به سخت کوشی، جسارت، اجرای طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ، اتخاذ سیاست فعال در حوزه خارجی و بحث‌های هسته‌ای اشاره کرد.

وی درباره ضعف‌های دولت احمدی‌نژاد نیز گفت: دولت از جایگاه خودش در قانون اساسی منحرف و عدول کرده است و به جای اینکه در اداره امور و رفع مشکلات و معیشت مردم وارد شود  به قرائت‌های مختلف از اعتقاد، معرفی اسلام، و مذهب و سوژه مکتب‌سازی در کشور روی آورده است.

وزیر امور خارجه سابق دولت احمدی‌نژاد با بیان اینکه قرائت‌های دینی و نظریه‌پردازی در این زمینه از دولت اصلاحات آغاز شد، افزود: این بدعت و انحراف از دولت‌های هفتم و هشتم آغاز شد به طوریکه در مصاحبه‌های آن زمان فردی ‌گفت می‌شود از خداوند نیز انتقاد کرد.

متکی خاطرنشان کرد: ارائه قرائت دولت از دین از دولت اصلاحات آغاز و در دولت احمدی‌نژاد نهادینه شد.

وی با اشاره به اینکه ارائه قرائت از دین در شان و مقام روحانیت و مرجعیت است، گفت: تنها فردی که می‌تواند قرائت دینی ارائه کند ولی فقیه است و حتی مراجع دینی نیز در برابر حکم ولی فقیه حکم دیگری صادر نمی‌کنند.

کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری به توصیه یکی از مراجع به دولت درباره گرانی‌ها اشاره کرد و افزود: یکی از مراجع درباره گرانی‌ها از دولت انتقاد کرده بود و در پاسخ یکی از افراد دولت گفته بود که چرا مراجع در این مسائل نظر می‌دهند و در پاسخ این شخص فردی از دفتر آن مرجع گفته بود که وقتی دولت در حوزه دین نظر می‌دهد، پس حتما مراجع هم باید درباره وظایف دولت نظر بدهند.

کار دولت‌ها نباید مکتب‌سازی باشد اما متأسفانه در دولت دهم نیز شاهد این مکتب‌سازی‌ها بودیم چرا که دولت جایگاه استراتژیک در کشورداری دارد و مسئول معیشتی مردم است؛ مگر دولت‌ها در گذشته دین مردم را حفظ کردند، این در حالی است که جایگاه ولایت فقیه در قانون اساسی جایگاه ایدئولوژیک است.

نظر منوچهر متکی درباره اصل 15 قانون اساسی و قومیت‌ها

وی در ادامه با اشاره به تدوین ماده 15 قانون اساسی، افزود :تدوین ‌کنندگان قانون اساسی با درایت، جامع‌نگری و با هدف حفظ فرهنگ‌های مناطق مختلف ملت بزرگ ایران و اقوام مختلف اصل 15 قانون را به تصویب رسانده‌اند.

متکی افزود: سفر سال 88 مقام معظم رهبری به کردستان سرآغازی بود تا در مناطق مختلف، زمینه بالندگی فرهنگ‌های بومی کشورمان را بتوانیم شاهد باشیم که این بالندگی ارتقای جایگاه کل فرهنگ ایران را در بر خواهد داشت.

وی افزود: ما حضور قومیت‌ها و زبان‌های مختلف را در گستره ایران اسلامی، یک فرصت می‌دانیم و اعتقاد داریم فرهنگ، آداب و رسوم، زبان و آثار گذشته هر قومی باید حفظ شود و تمام این‌ها موجب اقتدار و وحدت ملی کشور ما خواهد شد.

وی با اشاره به از خود بی خود شدن در بحث فرهنگی، خاطرنشان کرد: کشورهایی که از زبان و ادبیات خود تبعیت نکردند در حالی که از صدها سال تاریخ نیز برخوردار بودند، رسم‌الخط خود را به لاتین تغییر دادند و از این فرهنگ منقطع شدند هم اکنون قادر نیستند مقاله و کتاب که به خط رسمی کشورشان است را بخوانند.

وی در ادامه با اشاره  تغییر رسم الخط مردم ترکیه گفت: وقتی در ترکیه سفیر بودم به طور کامل این موضوع را احساس کردم که با تغییر خط ملت ترکیه از دسترسی به آثار مکتوب گذشتگان خود محروم شده بود و این یعنی منقطع کردن یک ملت از گذشته و فرهنگ خود.

متکی اعلام کرد: فکر می‌کنم اصل 15 اصل مهمی است که باید در بستر مناسبی زمینه تحقق آن را فراهم کنیم.

کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری با بیان اینکه مرزهای ما نباید به عنوان تهدید تلقی شود، گفت: اصل 15 قانون اساسی استفاده از همه ظرفیت‌های ایران و پویای و قدرتمند شدن ایران اسلامی است.

تولید شاه کلید حل مشکلات اقتصادی کشور است

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور از جمله بیکاری و گرانی گفت: علت بیکاری‌های امروز و عدم تثبیت قیمت‌ها آن است که تولید ما با تقاضا در جامعه متناسب نیست، تولید شاه کلید حل مشکلات اقتصادی است که باید به آن توجه کرد.

وی اضافه کرد: متاسفانه در کشور مقررات، سیستم بانکی و بوروکراسی ما در جهت حمایت جدی از تولید نیست، بطوریکه گرفتن یک مجوز تا چند سال طول می کشد و آخر کار کسی که مجوز را گرفته ترجیح می‌دهد آن را بفروشد و راه اثبات این موارد نشستن پای درد تولید کنندگان است.

متکی تاکید کرد: سرمایه‌گذار ایرانی با ترغیب پول خود را در امارات، آلمان و چین، هند، مالزی در راه تولید صرف می کند اما نسبت به انجام این کار در ایران بی‌توجه است. دلیل این موضوع را باید در سیستم بانکی جست؛ چرا که در کشورهایی که اقتصاد آنها سالم است بانک‌ها ظرفیت خود را به سمت تولید و تولیدکنندگان پمپاژ می‌کنند.

وی تاکید کرد: کلید واژه اصلی اقتصاد تولید است و تولید شاه کلید مشکلات اقتصادی کشور است.

بنا نیست فقر را عادلانه توزیع کنیم

عضو ائتلاف پنج‌گانه اصولگرایان در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه نباید مدیریت‌ها در بخش دولتی و شبه دولتی باشد اظهار کرد: راهکار حل مشکلات ریشه اصلی آنها تولید است و لذا باید در دولت یازدهم بیش از هر زمان دیگری به حمایت همه‌جانبه از تولید بپردازیم. متأسفانه شاهدیم که 80 درصد از مدیریت‌های اقتصادی ما دولتی و شبه دولتی است که این برای کشور سم است.

متکی ادامه داد: به عنوان مثال سازمان تأمین اجتماعی مجموعه‌ای عظیم و اقتصادی در کشور است اما بسیاری از شرکت‌های زیرمجموعه این سازمان ضررده هستند و از طرفی می‌بینیم که ماه‌ها وقت کشور صرف حرف مدیریت مرتضوی می‌شود در حالی که این سازمان بیش از 30 میلیون نفر نان خور دارد و 35 هزار میلیارد تومان حداقل سرمایه این سازمان اعلام شده است.

وی تصریح کرد: متاسفانه تولید روی کاغذ راحت انجام می‌شود ولی عملی نمی‌شود و بنا نیست فقر را عادلانه توزیع کنیم.