كشاورزآملی سه بار در یكسال زراعی از شالیزارخود برنج برداشت كرد

'علیرضا مهربان' روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: محصول تولیدی از نوع طارم هاشمی بوده است .

وی افزود: بدلیل شرایط مناسب آب و هوایی سال جاری و حاصلخیزی زمینهای منطقه دابودشت شهرستان آمل برداشت برنج پس از پرورش دوم به روش رتون، زمینه پرورش سوم رتون نیز فراهم بود وبا توصیه كارشناسان كشاورزی محصول تولیدی پس از حدود 70روز برداشت شد.

این كشاورز سخت كوش آملی اضافه كرد: در كشت اول در سطح5/ 1 هكتار از شالیزارخود حدود شش تن و در پرورش دوم رتون حدود 3تن شلتوك برداشت كرده است.

یكی ازكارشناسان حوزه برنج مازندران، مناسب بودن شرایط آب وهوایی را عامل اصلی پرورش رتون' به معنی پرورش دوباره ساقه های برنج در شالیزارهای استان به خصوص در حوزه شالیزاری آمل بیان كرد وگفت: رتون پس از برداشت محصول اول شالی انجام می شود و كشاورزان ازهمان زمین محصول دوباره برداشت می كنند.

'یوسف نیك نژاد' ، هدف از پرورش به روش رتون را استفاده بهینه از اراضی كشاورزی كاهش هزینه های تولید ، كاهش 50 درصدی مصرف آب و نهاده های كشاورزی كیفیت بالا و عطر و طعم مناسب برشمرد.

وی تصریح كرد: به ازای هر هكتار زمین به طور متوسط هزار و 200 كیلوگرم برنج رتون تولید می شود كه اگر این روش میان كشاورزان ترویج شود امكان تولید برنج سالانه تابیش از یك میلیون و 200 هزار تن نیز در مازندران وجود دارد.

این كارشناس كشاورزی مازندران معتقد است، با ارائه راهكارهای فنی و توصیه وحضور بیشتركارشناسان بخش كشاورزی در میان كشاورزان ونیز ارائه تسهیلات مورد نیاز ازجمله سم وكود به مقدارمورد نیاز ، امكان كشت دوم وحتی سوم در مازندران امكان پذیر است.

امسال در حدود 230هزار هكتار شالیزار مازندران كشت اول ودر سطح بیش از 70هزارهكتار كشت دوم وپرورش رتون انجام ودر مجموع حدود یك میلیون تن برنج سفید تولید شد.ك/3