عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: بالا رفتن سن ازدواج یکی از معضلات کنونی جامعه است که تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار می‌گیرد و با قانون نمی‌توان فرهنگ ازدواج را سامان داد.

محمد باقری در گفت‌وگو با خبرنگار جامعه فارس با بیان اینکه توکل و ایمان به خدا میان مردم ضعیف شده است، اظهار داشت: در قرآن تاکید شده که ازدواج کنید و ما شما را مستغنی می‌کنیم اما از آنجا که توکل‌ به خدا ضعیف شده شاهد مشکلات عدیده‌ای اهستیم که بالا رفتن سن ازدواج یکی از این موارد است.

وی با اشاره به تاثیر مسائل فرهنگی در ازدواج گفت: فرهنگ قناعت و صرفه‌جویی میان مردم کمرنگ و تجملات جای آن را گرفته است. از سویی بسیاری از جوانان امکانات لازم و اولیه برای ازدواج را هم ندارند.

باقری درباره ترویج فرهنگ مصرف‌‌گرایی خاطرنشان کرد: بحث مصرف‌‌گرایی و تجملات عموما در کشورهای در حال توسعه اتفاق می‌افتد و نمی‌توان آن را به دوره‌ای خاص نسبت داد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: صدا وسیما، حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها و همه نهادهایی که با فرهنگ مردم در ارتباط هستند نقش اساسی در فرهنگ‌سازی ازدواج دارند.

وی با اشاره به اینکه صدا و سیما رسانه فراگیر است، خاطرنشان کرد: تاکنون صدا و سیما تولیدات خوبی داشته است، اما با توجه به گستردگی صدا و سیما موارد کوچک هم که مغایر فرهنگ باشد آثار تخریبی زیادی به همراه دارد.

نماینده مردم بناب با بیان اینکه مسائل اقتصادی تاثیر مستقیم بر ازدواج دارد، یادآوری کرد:‌ مسکن، اشتغال، بیمه و... نقش مستقیم در بالارفتن سن ازدواج دارد و در این زمینه دولت باید قوانین حمایتی را وضع کند. بطور نمونه تا 5 سال اول زندگی مسکن جوانان تامین شود.

به عقیده وی مسکن مهر بافت‌های فرهنگی، امنیتی و اجتماعی را به هم زد و از آنجا که افراد نیازمند واقعی پیش‌پرداخت‌ها را ندارند مشکلی از آنها حل نشد.

باقری در پایان خاطرنشان کرد: سیاست ها باید به گونه‌ای باشد که همه افراد بتوانند از این امتیاز استفاده کنند و تنها برای افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد با مشکلات بسیار زیاد اقداماتی انجام شده است.