لاریجان بهشت گمشده ایران با ظرفیت های ارزشمندی است/ یادداشت سردبیر علیرضا عزیزکمالی

یادداشت سردبیر- علیرضا عزیزکمالی/// سکانداری بزرگترین بخش کشور و یکی از مهم ترین بخش های ایران در روزهای اخیر و با حکم دکتر سید محمود حسینی پور استاندار مازندران به دکتر مهدی آباد بعنوان بخشدار جدید لاریجان داده شد.

این بخش جنوبی ‌ترین ناحیه استان مازندران و در دامنه ‌های شمالی رشته کوه البرز قرار گرفته‌ و یکی از مناطق تاریخی و باستانی ایران است که جاذبه ‌های طبیعی و تاریخی زیادی در خود جای داده‌ و این منطقه دارای روستاهای کوهستانی، دشت ‌ها و مراتع زیادی می ‌باشد.

لاریجان بهشت گمشده ایران با ظرفیت های ارزشمندی است که در سال های گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته و پتانسیل های ارزشمند آن مورد بی مهری قرار گرفته است که نیاز می رود تا توان داریم برای شکوفایی ظرفیت های پنهان آن برنامه ریزی و اقدام عملی انجام نماییم.

ظرفیت های عظیمی در بخش لاریجان شهرستان آمل وجود دارد که ضرورت پیدا می کند آنها را مورد توجه قرار داده و از این وضعیت نجات دهیم که اگر به لاریجان توجه نماییم تبدیل به یکی از مناطق مهم گردشگری در سطح کشور خواهد شد.

پتانسیل هایی که در لاریجان شهرستان آمل قرار دارد اگر در استان های دیگر بود قطعا مورد اقبال گسترده قرار می گرفت اما نتوانستیم آنگونه که باید و شاید برای لاریجان عزیز کاری درست انجام دهیم که هنوز هم دیر نشده و باید از همه فرصت ها برای تحقق لاریجانی توسعه یافته استفاده نماییم.

منطقه لاریجان با توجه به ظرفیت های فراوانی که در آن قرار دارد مستعد کارهای زیربنایی اساسی است و مدیران کشوری و استانی و شهرستانی باید توجه نمایند که این بخش در سطح ملی خدمات ارائه می دهد و در طول سال شاهد استفاده دهها میلیونی هم میهنان عزیز از جاده استراتژیک و مهم هراز هستیم که پایتخت ایران و استانهای شمالی کشور را به هم متصل می کند.

وجود قله دماوند یک ظرفیت بی بدیل در این بخش است که می توانیم با این نقطه، تحولی اساسی در حوزه گردشگری شهرستان و استان رقم بزنیم اما قله ای که سالانه میزبان هزاران کوهنورد از سراسر ایران و کشورهای مختلف جهان می باشد به حال خود رها بوده و برنامه یا زیرساختار درست گردشگری برای آن مهیا نگردیده است که ضرورت پیدا می کند از ظرفیت های ملی و همچنین سرمایه گذاران برای این امر استفاده کنیم که واقعا نیاز می رود تعریف جدیدی برای حضور سرمایه گذاران در بخش لاریجان صورت پذیرد و باید فرش قرمز برای حضور آنان فراهم نماییم.

منطقه آبگرم که نظیر آن در سرعین اردبیل وجود دارد را می توانیم مورد توجه قرار دهیم و با ایجاد زیرساختار مناسب برای معرفی ملی و جهانی آن بکوشیم که هر چه اقدامات زیرساختی و توسعه ای در این منطقه انجام شود باز هم ظرفیت دارد.

وجود آبشارهای چشم نواز همچون آب مراد لاسم، شاهاندشت و... این منطقه را به نگینی در حوزه گردشگری تبدیل کرده است که چشم هر بیننده ای را به خود جلب می نماید و وجود امامزادگان واجب التعظیم می تواند پتانسیل بسیار خوبی برای رونق گردشگری مذهبی در منطقه باشد.

آب و هوای بسیار خوب منطقه لاریجان یک امتیاز بزرگ محسوب می شود که نیاز می رود توسعه زیرساخت های اقامتی و هتلی در منطقه مورد توجه ویژه باشد.

بخش لاریجان علاوه بر چنین جاذبه های گردشگری ارزنده ای که در آن قرار دارد در خود مناطق ییلاقی هم دارد که هر کدام برای خود از ظرفیت های بسیار گردشگری برخوردار است که نیاز می رود در بخش توسعه مراکز بوم گردی روستایی باجدیت ورود کنیم.

وجود مرقد مطهر حضرت علامه حسن زاده آملی در روستای ایرا بخش لاریجان یک فرصت برای ترویج گردشگری مذهبی است که این عالم فرهیخته، عاشقان و دوستداران بسیاری از سراسر کشور و حتی خارج از کشور دارد.

متاسفانه در سال های اخیر در کنار عدم توجه به بخش لاریجان، در حوزه رسانه ای و تبلیغاتی نیز به درستی عمل نکردیم و بسیاری از هم میهنان ما از چنین پتانسیل های چشم نوازی اطلاع ندارند که باید لاریجان عزیز را به بهترین نحو ممکن و آنگونه که شایسته است به مردم عزیز ایران معرفی کنیم.

در پایان از دکتر سید محمود حسینی پور استاندار مازندران درخواست داریم باتوجه به موقعیت خاص بخش لاریجان، یکی از سفرهای مدیران دستگاههای اجرایی استان را به این بخش اختصاص دهند تا ضمن بررسی و شناسایی مشکلات و مطالبات مردمی، برای توسعه و شکوفایی این بخش بزرگ برنامه ریزی گردد.