زباله ها سالهاست در آمل تبدیل به ابرچالش شده اند، این سمبل بی توجهی، امروز صدای مسئولین را هم درآورده است

کمال آنلاین : عمارت امروز چون آتشنشانی فعال هر لحظه می تواند به سرش بزند و با یک رانش، با یک انفجار چون بمب اتمی برای شهر باشد، غده‌ای بدخیم که 36 سال است در جان سلامتی مان تنیده است و روز به روز وخامتش بیشتر می شود و این طلای سیاه امروز بلای سیاهی بر سر شهروندان نه تنها آمل بلکه استان شده است.

زباله ها سالهاست در آمل تبدیل به ابرچالش شده اند، این سمبل بی توجهی، امروز صدای مسئولین را هم درآورده است و به جای وقت خریدن بفکر چاره کار شده اند، اما چه سود که دستهای با نفوذی نمی گذارند معضل عمارت حل شود.

غده سرطانی که شیرابه هایش ریشه های سلامتی شهر را خشکانده‌اند،  در حالی که تا دیروز زباله های این شهرستان و شهرهای اطراف چون محمودآباد و فریدنکنارو روستاهای اطراف بر سر آمل هوار می شد و کسی از خود نمی پرسید مرزهای جغرافیا یعنی چه؛ چرا که ما اهل یک استان هستیم و مشکلات و معضل ها کیلومترشمار ندارند.

این دور از انصاف است که نفوذ سیاست، پای برگه های ویزیت چند صد انسان را امضا کند، امروز رد پای همین بازی های سیاسی برای زباله‌ها را می توان در درمانگاه آرین و نگاههای ناامید بیماران سر تراشیده دید که به هیچ چیز جز سلامتی فکر نمی کنند.

نفوذ همین یقه سفیدها باعث شده که یک دهه مسئولان ما برای مکان زباله اندرخم یک کوچه اند و دست به هر زمینی می زنند یا بخاطر منافع سیاسی بر زمین می ماند و یا در بازی های بروکراسی گم می شود

متاسفانه با بی تدبیری مدیران گذشته در استان وشهرستان خوب دفاع نکردند که به خاطر مسایل سیاسی ورودربایستی از بیان حقایق طفره رفتن واین مشکلات سال به سال افزودن تر شده وفقط مدیران درحد شعار بحث زباله آمل پیش می کشیدند وبعد به فراموشی می رفت.

پیرو ضرب الاجل ریاست محترم جمهور در سوم آبان ۱۴۰۲ به استاندار مازندران، مبنی بر انتخاب محل جمع آوری زباله شهرستان آمل و رفع مشکل پسماند با روش های درست کارشناسی شده، علیرغم پیشنهاد کارشناسان و ادارات متبوع در جانمایی محلی مناسب در ابتدای جاده بلده ( منّال)، با دخالت مدیریتی در سطح استان این محلِ کاملا مناسب، رد و بخشی از جنگل هیرکانی واقع در شوکاشور، که از جهات مختلف زیست محیطی، منابع طبیعی و حیات وحش و آلودگی آبهای سطحی و زیرزمینی بانظر کارشناسی مردود گردیده بود را بدون توجه به نظرات ادارات متبوع، مصوب نمودند.

این انتخاب ناصواب منجر به این خواهد شد که بیش از ده هکتار از جنگل های انبوه هیرکانی بکلی نابود گردد.

 رایزنی ها حاکی از این است که شیوه منسوخ شده زباله سوز که مخاطرات سرطان های تنفسی و آلودگی هوا را به دنبال دارد، با بی توجهی به  اقتصاد وسلامت مردم آمل و استان، در دستور کار قرارگرفته است، درصورتیکه بهترین شیوه برخورد با زباله خطه شمال، تولید کمپوست می باشد.

حجت الاسلام یعقوبیان امام جمعه آمل در جمع نماز گزاران گفت : مشکل زباله آمل دارد حل می شود و رییس جمهور ضرب الاجل تعین کردند که زباله آمل باید حل و فصل بشود، انشا الله مشکل زباله این شهرستان حل بشود تا مشکلی در سلامتی مردم به وجود نیاید.

امام جمعه آمل با اعلام اینکه در پیامی مسئله زباله و معضلات بزرگ آن را به رئیس جمهور و دولت مردمی سیزدهم انتقال دادیم، بیان کرد: رئیس جمهور در اقدامی مهم ضرب الاجل ۱۵ روزه برای تعیین تکلیف مشکل زباله آمل و انتخاب مکان جدید مشخص کرد که باید صمیمانه از تصمیمات رئیس قوه مجریه، استاندار مازندران و مسؤولان استانی تشکر و قدردانی کرد.

وی گفت: امید داریم در مدت زمان ضرب الاجل اقدامات لازم برای سلامت عمومی و همشهریان آملی انجام شود.

سیدمحمود حسینی پور ، ۱۶ آبان ماه در چهارمین جلسه مدیریت پسماند که در استانداری برگزار شد، به وضعیت پسماند شهرستان آمل پرداخت و اظهار کرد: قرار نیست محل جدید، برای دپو زباله باشد، مکان جدید باید به فعالیت مجموعه پسماند آمل اختصاص یابد.

وی با تاکید بر اینکه از طریق شرکت دانش‌بنیان باید کارخانه زباله سوز در آمل ایجاد شود، افزود: محل جدیدی که برای پسماند این شهرستان در نظر گرفته شده منطقه جنگلی‌ است که نباید آلودگی زباله پیدا کند.

استاندار مازندران با اظهار به اینکه برای ساماندهی پسماند آمل نیاز به مدیریت همه‌جانبه داریم، تصریح کرد: لازم است پسماند این شهرستان تا حد امکان به زباله سوزهای سایر شهرستان‌ها منتقل و بخش کمی به سایت انتقال داده شود.

این مسئول تسهیل در روند کار شرکت جدید برای ساماندهی پسماند آمل را مورد تاکید مدیران استانی و شهرستانی قرار داد و گفت: از فرصت‌ باقی مانده برای اتمام پروژه استفاده شود.

نماینده عالی دولت در مازندران به اولتیماتوم رئیس جمهوری در خصوص ساماندهی پسماند شهرستان آمل در مدت ۱۵ روز اشاره کرد و افزود: از این مدت تعیین شده ۵ روز وقت مانده است به سرعت باید محل عمارت فریز شود. زیرا با اتمام آن، یک سال و نیم بعد سد، فعال خواهد شد.

زارعی فرماندار ویژه آمل  با اعلام اینکه در پی اجرای دستور رئیس جمهور و در ادامه بازدیدهای گذشته در قالب تیم‌های کارشناسی با حضور معاون استاندار مازندران، مدیرکل محیط زیست، منابع طبیعی، کارشناسان و شهردار آمل از چند نقطه در شهرستان آمل بازدید داشتیم، یادآور شد: دو نقطه هم اکنون مستعد برای دپوی زباله هستند که در نشست پسماند شهرستان آمل که در روزهای آینده برگزار می شود به جمع‌بندی نهایی می رسیم و پس از نتیجه گیری پایانی، مکان جدید به صورت رسمی اعلام می شود.

زارعی، خاطرنشان کرد: این دو نقطه از منظر محیط زیستی و منابع طبیعی تأیید شده است و مشکل جدی برای آن وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه منطقه منال که در شهر همجوار قرار دارد در این گزینه‌ها جای ندارد، گفت: به نظر نمی‌رسد مشکل جدی در دو نقطه پیشنهادی وجود داشته باشد و پس ازتأیید نهایی، در آینده نزدیک شهرداری آمل ورود پیدا کرده و عملیات اجرایی آغاز می‌شود.

احمد توکلی سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری ، پس از بازدید میدانی از مکان های پیشنهادی برای سایت جدید زباله آمل در جلسه مرتبط؛ گفت: متاسفانه راجع به موضوع زباله آمل که از مطالبات بجای مردم این شهرستان است، دغدغه جدی در گذشته وجود نداشته است و اکنون با حساسیت رئیس جمهور و پیگیری مجدانه استاندار به سطح عالی ملی و استانی رسیده است.

وی ادامه داد: احداث نیروگاه زباله سوز مصوب، تکنولوژی آن اروپایی است که فقط باید در سالن پردازش زباله ها تفکیک‌ و سوزانده شود و نباید منتظر چشم انداز طولانی مدت آن باشیم و نهایتا ظرف ۲ تا ۳ سال باید مکان موقتی را برای دپوی زباله آماده کنیم تا زباله سوز در این مدت راه اندازی گردد.

توکلی تاکید کرد: با حل این موضوع؛ مشکل سد هراز نیز حل می شود و وقتی آب در ارتفاع ۱۸۰ متری آبگیری شود، مشکل تأمین آب شرب آمل و شهر های همجوار نیز حل می گردد.

در پایان جلسه از برخی مناطق پیشنهادی سایت جدید جهت انتخاب مکان دپوی موقت پسماند بازدید میدانی به عمل آمد.

مخالفت اعضای شورای اسلامی شهر آمل با ایجاد عمارت جدید زباله

اعضای شورای اسلامی شهر آمل با ارسال نامه ای به دفتر ریاست جمهوری مخالفت خود را با ایجاد عمارت جدید زباله در آمل اعلام نمودند .

به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر آمل، در پی ضرب الاجل 15 روزه رییس جمهور مبنی تعیین محل دفن جدید و انتقال زباله منطقه عمارت به محل دفن جدید اعضای شورای اسلامی شهر آمل با ارسال نامه ای به دفتر ریاست جمهوری مخالفت خود را اعلام نمودند که متن این نامه به شرح ذیل می باشد :

محضر مبارک حضرت آیت ا... رئیسی / ریاست محترم جمهوری

با سلام و احترام و آرزوی توفیق برای حضرتعالی و دولت خدمتگذار، به استحضار می رساند در خصوص مساله پسماند شهرستان آمل با توجه به سابقه موضوع و مشکلات زیست محیطی محل دپوی فعلی زباله (منطقه عمارت) که در بالا دست سد در حال احداث هراز واقع می باشد با عنایت به تاکید حضرتعالی برای حل این معضل، اینجانبان اعضای شورای اسلامی شهر آمل به نمایندگی از مردم شریف شهر آمل ضمن تاکید بر فریز کردن و بی خطرسازی محل دپوی فعلی زباله، خواهان تدبیر اساسی در این رابطه و جلوگیری از ایجاد یک عمارت جدید و مشکلات زیست محیطی تبعی آن می باشیم. لذا پیشنهاد می گردد قبل از فریز کردن محل دپوی فعلی (عمارت) تمهیدات لازم نسبت به حمل و امحای زباله آمل در مناسب ترین محل و با مناسب ترین شیوه در خارج از شهرستان آمل و با هزینه دولت محترم ، تا تعیین تکلیف نهایی و راه اندازی تکنولوژی مناسب برای امحای زباله آمل (که طرح مزبور در معاونت محترم علمی و فن آوری ریاست جمهوری در دست بررسی و اقدام است) صورت پذیرد.

دکتر بهزاد جوادیان در مورد مسایل زباله سوز و حواشی آن.

بارها و بارها و به کرات خیلی شفاف با ریز مسایل اعلام کردیم در روش های مختلفی که برای حل مشکل زباله وجود دارد یک روش حتما سوزاندن هست اما نه زباله سوز بلکه ریجکت سوز یعنی حدود ۳۰ درصد زباله هایی که هیچ راه حلی ندارند و باید سوزانده شوند و لذا اگر ۲۰۰ تن زباله در روز داشته باشیم بجای سوزاندن ۲۰۰ تن ، حدود ۶۰ تن که با زباله سوز های ساعتی ۵ تن که کاملا بومی هستند و همه خدمت شان در ایران است و تایید های زیست محیطی را دارند ، قیمت پایین دارند ، قابلیت نگهداری مناسب تری دارند و...

می شود مشکل ۲۰۰ تن را حل کرد ولی با گفتمان ۵۰۰ تن ، تولید انرژی و برق از زباله ، طلای کثیف ، زباله با ارزش، تولید گازوییل و بنزین و... که همه واقعیت هایی هستند برای فریب دادن مردم ، مافیای زباله( حمل و نقل و توزین و....) ،خرید از خارج یا فروشنده های خاص محبوب وزارت کشور ، و.......که هیچکدام کاری به حل زباله فکر نمی کنند تاکید می کنم کاری به حل زباله ندارند الهی عاقبت ما را ختم به خیر گردان کمک مان کن تا مشکل زباله مان را با موارد ذیل حل کنیم

نامه عباس پور عضو شورای شهرستان محمود اباد به استاندار مازندران

با سلام و ارزوی توفیقات الهی

ضمن  تشکر از زحمات حضرتعالی در راستای  تحقق ضرب الاجل ریاست محترم جمهور در خصوص انتخاب سایت زباله آمل با توجه به موضع گیری پیش دستانه فرماندار محترم نور و سایر بزرگواران پشت صحنه ضرورت دارد واقعیاتی را به اطلاع حضرتعالی  برسانیم، 

نگاه ملی به مسائل باید سر لوحه انتخاب مدیران باشد .  

واگذاری پست به مدیران محترم  بی توجه به نگاه ملی حا شیه ها و هزینه ها را برای امور جاریه  کشور زیاد و بعضآ امور عادی  را تبدیل به بحران خواهند نمود .که مصاحبه فرماندار محترم نور نمونه بارز ان می باشد.

با توجه به حاشیه سازی چندین ساله برای انتخاب سایت زباله شهرستان ضرورت دارد اشاره مختصری به نگاه ملی  مردم ولایتمدار  این شهرستان نسبت به عملکرد مسئولین محترم شود.

بخش اعظمی از شن و ماسه ساختمانی و مصالح راهسازی سطح استان ازجعرافیای شهرستان  تامین میگردد که از این بابت ضمن آلودگی دائمی هوا خسارات هنگفتی  بر منابع طبیعی، راهها ،رودخانه ها و انهار (بابت رسوبات معدنی) و محیط زیست وارد شده ، بصورتیکه  تمام فصول سال آب  رودخانه کبیر هراز  گل آلود می باشد  که هر ساله حجم بخش اعظمی از اعتبارات شهرستان باید صرف لایروبی نهرها شود  .

اب شرب بخش اعظمی از استان تحت عنوان پروژه کذایی شهرههای گروه الف  از منابع آب زیر زمینی این شهرستان از طریق صدها حلقه چاه بعضعآ بالای دویست متر تامین میگردد که از این بابت شهرستان متحمل خسارات فراوان و غیر قابل جبرانی  شده است.

سدهراز درحال ساخت محل تامین آب شرب و کشاورزی و تامین برق بخش اعظمی از استان از جمله چمستان و نور می باشد ولی تمام مشکلات و معضلاتش برای آمل،،

مسافرینی که از تهران و سایر  نقاط کشور عازم شمال هستند در آمدش برای شهرهای کناره مشکلات و زباله اش برای این شهر  می باشد ،

بخش اعظمی از جمعیت بخش بلده و چمستان وسایر نقاط نور ساکن آمل هستند که داشتن کرسی در شورای شهر مبین آن است.

حجم زیادی  از حقابه آب زراعی خصوصآ فصل کشاورزی  شهرستان برای آب شرب تهران انتقال یافته و کشاورزان برای تامین آب زراعی متحمل هزینه و خسارات میگردند .

اخیرآ هم مدیر عامل محترم آب و فاضلاب تهران رسمآ اعلام نموده برای تامین آب شرب۱۴۰۲ تهران مگاه پروژه علاج بخشی فرار آب سد لار(یعنی انتقال  کل اب سرشاخهای یخچالی رودخانه هراز از آب اسک به بالا) را در دست اجرا دارند  

با توجه به وجود شهرکهای صنعتی فعال و کارخانجات لبنی و.....عده کثیری از منابع انسانی شهرستای مجاور در ان مشغول کارند زباله اش مال آمل....

اگر بعلت حجم وسیع مشکلات تحمیل شده به  شهرستان  اعتراضی شود میگویند نگاهها باید ملی باشد ،مطلب درستی هم هست .بقول بابا طاهر ،چه خوش بی مهربانی هر دو سر بی..........

با توجه به سالها تجربه  در مدیریتهای اجرایی این شهرستان و  آشنایی نسبت به جغرافیای کامل منطقه  ،انتخاب هر مکان جز سایت منال تکرار بحران عمارت تشدید در اتلاف وقت و هزینه است   .

مکان دپوی زباله آمل در منطقه عمارت واقع در ۳۰ کیلومتری شهر آمل و در جاده هراز واقع است. که بیش از سه دهه محل دفن زباله هشت شهر مازندران است. و شیرابه‌های ناشی از زباله به آب رودخانه هراز نفوذ و به زمین‌های کشاورزی اطراف خسارات جبران ناپذیری وارد کرده است. به نحوی که خطر آلوده شدن آب شرب شهروندان نیز وجود دارد چراکه پساب ناشی از دپوی زباله و تخلیه فاضلاب در سال‌های اخیر تا عمق ۱۵۰ متری زمین نفوذ کرده است.

به همین دلیل از همان زمانی که مطالعات ساخت سد در حال انجام بود تاکید می‌شد فعالیت سایت زباله عمارت باید متوقف شود. پس از آن هم بارها این موضوع ورود تاکید قرار گرفت و حتی گاهی با ورود مسئولان قضایی، برای چند روز فعالیت سایت متوقف شد. اما چاره‌ای جز بازگشایی آن وجود نداشت.