مازندران به نوعی مهد کشتی ایران و بزرگان بسیاری را به کشتی ایران و جهان معرفی کرده است.

یادداشت سردبیر- علیرضا عزیزکمالی /// در روزهای اخیر فضای ورزشی کشور درگیر مسابقات جام جهانی کشتی است که ورزشکاران ایران اسلامی به مصاف رقیبان می روند. زارع که در مسابقات جهانی اسلو ۲۰۲۱ شگفتی‌ساز ظاهر شد و با از پیش رو برداشتن بزرگان سنگین ‌وزن جهان و کسب مدال طلا توانست خود را به عنوان مدعی جدید غول ‌های کشتی آزاد جهان مطرح کند، پارسال در مسابقات بلگراد ۲۰۲۲ مدال برنز کسب کرد و امسال برای پس گرفتن تاج و تخت سنگین ‌وزن آزاد یک بار دیگر به بلگراد رفت و موفق به کسب دومین مدال طلای جهانی خود شد.

سنگین ‌وزن تیم ملی کشتی آزاد ایران در مسابقه فینال مقابل گنو پتریاشویلی آغازی هوشمندانه داشت و توانست با مهار مناسب حریف و حمله ‌های پیاپی وقت نخست را با نتیجه ۳ – ۰ به پایان برساند. در ابتدای وقت نخست نیز زارع توانست در یک حمله هوشمندانه و ناگهانی با یک خاک امتیاز خود را به ۵ رساند.

ادامه حملات زارع به ۵ خروج دیگر پای پتریاشویلی از تشک منجر شد و مجموع نتایج زارع را به ۱۰ رساند تا زارع قهرمان سه دوره جهان را در فینال مسابقات جهانی ۲۰۲۳ با نتیجه ۱۰ – ۰ شکست دهد.

همچنین پهلوان محمدهادی ساروی و علی ارسلان دو کشتی گیر آملی دیگر نیز در این دوره از مسابقات و در رشته فرنگی موفق به کسب مدال برنز گردیدند.

مسابقات کشتی همواره از علاقمندان بسیاری در کشور ما برخوردار می باشد و این رشته ورزشی مهیج طرفداران فراوانی به خصوص در استان مازندران دارد که مازندران به نوعی مهد کشتی ایران است و بزرگان بسیاری را به کشتی ایران و جهان معرفی کرده است.

کشتی در استان مازندران از جایگاه خاصی برخوردار می باشد که شاهد هستیم بسیاری از خانواده های مازنی از کودکی فرزندان خود را به باشگاه های کشتی می سپارند تا این رشته ورزشی باقدمت را فرابگیرند و بتوانند در آینده مایه افتخار شهر، استان و کشور خود شوند. شهرستان آمل از جمله مناطق پیشتاز استان مازندران در ورزش کشتی است که بزرگان و افتخارآفرینان بسیاری را به این ورزش در جهان معرفی کرده است.

کشتی گیران بزرگی نظیر پهلوان قاسم رضایی، پهلوان امیرحسین زارع، پهلوان، محمدهادی ساروی، پهلوان علی ارسلان، پهلوان محسن حاجی پور، پهلوان فردین هدایتی و... همه و همه دلاورمردان شهرستان هزارسنگر آمل هستند که توانستند در رقابت های آسیایی، جهانی، المپیک و... برای این دیار قهرمان پرور افتخارآفرینی کنند. شهرستان آمل به واسطه داشتن قهرمانان بزرگ در رشته کشتی از مربیان کارکشته ای برخوردار است که توانستند در رده های ملی و بین المللی افتخارآفرین باشند و سکان هدایت و راهبری تیم ملی کشتی را برعهده داشته باشند که از جمله این افتخارآفرینان می توان به استاد بختیار تقوی نیا و استاد حسن حسین زاده اشاره کرد.

این شهرستان راه های نرفته بسیاری در حوزه ورزش کشتی دارد که نیاز می رود سرمایه گذاری درستی در این ورزش صورت گیرد تا بتوانیم استعدادهای نهفته بسیاری که در آمل عزیز وجود دارد را شناسایی نماییم. آمل مهد کشتی است و ضرورت دارد برای توسعه این رشته ورزشی از ظرفیت سرمایه گذاران ورزشی استفاده گردد اما متاسفانه شهرستان آمل در استفاده از ظرفیت سرمایه گذاری، خوب عمل نکرده است و شاهد می باشیم آملی که روزی در رشته های والیبال، کشتی، فوتسال آقایان و بانوان و... در لیگ برتر کشور تیمداری می کرد الان تیمی در لیگ برتر ندارد که نیاز می رود از ظرفیت های خود به درستی استفاده نماییم و مشکلات در حوزه سرمایه گذاری ورزشی را شناسایی نموده و برای رفع آن چاره اندیشی نماییم.

برگزاری منظم لیگ های کشتی دانش آموزی در طول سال از جمله راهکارهایی است که می تواند در استعدادیابی رشته کشتی موثر باشد و همچنین اینکه برای جذب استعدادهای کشتی باید این ورزش در سطح روستایی باجدیت مورد حمایت قرار گیرد. در پایان امیدواریم آمل ورزش دوست و قهرمان پرور ما بیش از پیش به جایگاه های بزرگ در رشته ورزشی محبوب و پرطرفدار کشتی دست پیدا نماید.