يك متخصص طب کار با اشاره به مخاطرات حرفه خبرنگاری توصیه کرد: شاغلان در حرفه‌های خبرنگاری و سایر شغل‌های استرس‌زا، به دلیل اینکه زمان مشخصی برای صرف غذا ندارند، مصرف دانه‌های روغنی از جمله انواع بادام، گردو، پسته، فندق و خشکبار را نیز باید در برنامه غذایی خود بگنجانند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) - منطقه يزد و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، دکتر "زیبا لوک‌زاده" در روز 17 مرداد روز خبرنگار با بیان این مطلب که شغل خبرنگاری به عنوان یکی از مشاغل سخت و زیان‌آور محسوب می‌شود، اظهاركرد: فشارهای روحی و روانی و استرس‌های شغلی در حرفه خبرنگاری یکی از مخاطرات مهم این حرفه است.

 

وی ادامه داد: خبرنگار بايد در عین مشاهده آلام و دردهای مردم با آرامش تمام به شغل خود و رسالت اصلی خود که مخابره اطلاعات درست است بپردازد.

 

عضوهیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد، تصریح کرد: از آنجا که خبرنگاران در تعامل مستقیم با صاحب منسبان و مدیران بخش‌های مختلف سازمان‌ها هستند و نیز پل ارتباطی میان مردم و مسولان بشمار می‌آیند، استرس بیشتری را در انتشار اخبار با مسوولیت‌پذیری خود متحمل می‌شوند.

 

وی استرس، درآمد اندک و مخاطرات شغلی و حتی نبود امنیت شغلی را یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های حرفه خبرنگاری دانست و عنوان كرد: استرس شغلی نیز موجب ایجاد عارضه‌های متعدد جسمی و قلبی اعم از سکته «قلبی و مغزی» و نیز افزایش فشار خون و چربی در بدن در بدن انسان می‌شود.

 

لوک زاده خطرنشان كرد: علاوه بر این، استرس شغلی موجب اختلالات گوارشی و روده‌ای و نیز اختلالات غدد درون ریز در بدن از جمله غده تیروئید در انسان می‌شود. همچنین افرادی که در مشاغل پراسترس فعالیت می‌کنند؛ گاهي دچار اختلالات روانی عصبی، اسپاسم‌های عضلانی، زانو درد، کمردرد و گردن درد و نیز بیماری‌های تنفسی می‌شوند.

 

وی افزود: خبرنگاری از جمله شغل‌هایی است که ساعت کاری مشخصی ندارد و احتمال دارد که این قشر نسبت به تغذیه خود به دلیل حجم زیاد کار‌ها، بی‌توجه باشند.

 

این متخصص طب کار ادامه می‌دهد: علاوه بر استرس خبرنگاران به علت تماس مداوم و طولانی با وسایل الکترونیکی ارسال اخبار و گزارش‌ها مانند استفاده از تلفن، موبایل، رایانه در معرض مواجهه با امواج الکترو مغناطیسی قرار دارند که که این امر می‌تواند منجر به بروز علایمی مثل خستگی پذیری (سندروم خستگی مفرط)، بی‌اشتهایی، سردرد، شروع و تشدید سردردهای میگرنی در افرادی که زمینه ابتلا به بیماری دارند شود.

 

این متخصص طب کاراضافه كرد: خبرنگاران به علت کار در فضای باز و زیر نور خورشید و تماس طولانی با اشعه ماوراء بنفش نور خورشید ممکن است دچار سوختگی‌های خفیف یا شدید پوستی ناشی از آفتاب (اثرات اشعه ماوراء بنفش) و همچنین بروز ضایعاتی در الیاف الاستیک و منطقه سطحی در پوست شوند به طوری که در ناحیه صورت و گردن این عامل ضخیم شدن، چروک و پیری زودرس پوست را به همراه دارد.

 

وی با اشاره به این‌که مشکلات اسکلتی و عضلانی نیز از عوارض دیگر این حرفه است، یادآور شد: این مهم به خصوص برای خبرنگاران عکاس و تصویربردار که باید دوربین‌های سنگین را با پایه‌های آن بر روی دوش خود حمل کنند و به سرعت در مسیر یک مسوول بدوند روی می‌دهد.

 

لوک زاده با بیان این‌که میز و صندلی محیط کاری خبرنگاران نیز معمولاً مناسب نیست، تصریح کرد: کار کردن مداوم با کامپیو‌تر و صفحه مانتیتور بدون استراحتهای کوتاه در فواصل کار به خصوص در خبرگزاری‌ها به مرور مي‌تواند مشکلات بینایی و کمردرد و عوارض و اختلالات اسکلتی عضلانی دراندام‌های فوقانی مانند مچ‌دست، شانه و گردن را برای خبرنگاران ایجاد کند.

 

‌وی خطاب به خبرنگاران توصیه کرد: نوشیدن روزانه باید بین هشت تا ۹ لیوان آب از موارد مهمی است که خبرنگاران نباید از مصرف آب و به ویژه مایعات غافل شوند.

 

 

این متخصص طب کار همچنین خطاب به خبرنگاران، توصیه کرد: داشتن رژیم غذایی مناسب و حاوی میوه و سبزیجات و ویتامین‌های محلول در آب برای این افراد بسیار ضروری است.

 

لوک زاده خاطرنشان کرد: مصرف میوه‌هایی که دارای رنگدانه و آنتی اکسیدان هستند مانند هندوانه، انگور و هلو و شلیل از دیگر مواردی است که این قشر باید مورد توجه قرار دهند چرا که مصرف این نوع میوه‌ها علاوه بر تامین ویتامین‌ها باعث شادی و ایجاد نشاط و کاهش استرس در افراد می‌شوند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد، افزود: شاغلان در حرفه‌های خبرنگاری و سایر شغل‌های استرس زا، به دلیل اینکه زمان مشخصی برای صرف غذا ندارند، مصرف دانه‌های روغنی از جمله انواع بادام، گردو، پسته، فندق و خشکبار را نیز باید در برنامه غذایی خود بگنجانند.

 

این متخصص طب کار توصیه کرد: همچنين انجام ‌ورزش‌های مداوم روزانه، ‌مرخصی‌های متناوب و منظم و نیز تفریحات مناسب از عمده راه کارهای کاهش از استرس شغلی است. رعایت این نکات فوق‌الذکر می‌تواند تا حدی از اثرات سوء مواجهات خطرزای شغلی خبرنگاران بکاهد.