حمیدرضا قادی رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و اوکراین ابراز امیدواری کردند که با حمایت هر دو اتاق از تشکیل این 12 کارگروه بتوان زمینه های مستعد همکاری را تشخیص و پرورش داد و به تراز تجاری 5 میلیارد دلار در سال رسید.

کمال آنلاین / در روز دوشنبه 11 / 12 / 99 جلسه ای به همت اتاق مشترک بازرگانی ایران و اوکراین و ریاست محترم آن اتاق،جناب آقای قادی به صورت ویدئو کنفرانسی تشکیل شد و طی آن روسای محترم اتاق های بازرگانی ایران واوکراین با هم دیدار و گفتگو نمودند. همچنین در این جلسه معاونان محترم امور بین الملل دو اتاق بازرگانی ایران و اوکراین حضور داشتند که هر یک به ایراد سخن پرداختند.

در ابتدای جلسه جناب آقای چیژیکوف رئیس اتاق بازرگانی اوکراین ضمن ابراز خوشحالی از فرصت ایجاد شده جهت دیدار همتای خود در اتاق بازرگانی ایران، اشاره کرد که در این جلسه باید به جستجوی راههایی برای توسعه روابط تجاری دو کشور پرداخته شود.

جناب آقای مهندس شافعی نیز ضمن ابراز خوشحالی از این دیدار مجازی و ابراز امیدواری نسبت به دیدار حضوری با رئیس اتاق اوکراین پس از خاتمه پاندمی، به روابط خوب اتاق های بازرگانی ایران و اوکراین اشاره نموده و تاکیدنمودند که با تاکید بر علاقه مندی همکاری که بین دو اتاق و تجار دو کشور وجود دارد میتوان روابط تجاری رامتحول نمود.

رئیس اتاق بازرگانی اوکراین در این دیدار عنوان کردند که قبل از شروع دور دوم تحریم های آمریکا حجم مبادلات تجاری ایران و اوکراین به یک میلیارد دلار رسیده بود اما به ناگهان پس از خروج آمریکا از برجام این حجم روابط به شدت دستخوش افت شد.ایشان ضمن اشاره به علاقه مندی تجار اوکراینی به همکاری با همتایان ایرانی خودعنوان داشتند که در اوکراین محصولات زیادی از ایران مورد علاقه مردم هستند، محصولاتی نظیر سرامیک، میوه،خشکبار و خودرو از جمله محصولاتی هستند که خرید آنها از ایران برای اوکراین جذاب بوده و هست. از سویدیگر نیز اوکراین در تولید محصولاتی نظیر صنایع تبدیلی، محصولات کشاورزی، روغن، سویا، ذرت و محصولات و خدمات IT بسیار پیشرو است. از دیگر راهکارهای مورد اشاره ایشان جهت توسعه مناسبات تجاری تهاتر عنوان شد.

رئیس اتاق اوکراین اشاره کردند که اتاق بازرگانی اوکراین نماینده 25 استان آن کشور و اتاق بازرگانی ایران نماینده 32 استان ایران و اتاق های بازرگانی آنهاست. از این رو همکاری اتاق های بازرگانی استانی و منطقه ای در دوکشور باید مورد اهمیت واقع شود. آقای چیزیکوف همچنین با ابراز تشکر از ریاست اتاق مشترک بازرگانی ایران واوکراین بابت تلاشهایشان در جهت ارتقای سطح روابط تجاری دو کشور ابراز امیدواری کردند که با حضور ایشان هم در اتاق ایران و هم در اتاق اوکراین بتوان بهره لازم از پتانسیل های موجود را برد.

آقای چیژیکوف یکی از نگرانی های اوکراین در تجارت با ایران را مشکلات نقل و انتقالات مالی خواند و ابرازامیدواری نمود که به زودی شرایط راحتی در چارچوب های قانونی فراهم شود که دو کشور بتوانند به راحتی فعالیت تجاری خود را با یکدیگر توسعه دهند. ایشان همچنین پیشنهاد کردند که ظرف سه ماه آینده ویدئو کنفرانسی به صورت تخصصی و B2B بین تجار ایرانی و اوکراینی جهت معرفی پتانسیل های دو کشور برگزارگردد و تاریخ 20 می 2021 را برای این امر پیشنهاد کردند.

ریاست اتاق بازرگانی ایران، جناب آقای مهندس شافعی، نیز در ادامه اظهارات خود از پیشنهاد استفاده از تجارت تهاتری عنوان شده توسط همتای اوکراینی خود استقبال نمود و به صورت مشخص اعلام نمود که با توجه به پتانسیل های موجود در اوکراین در امر تولید روغن و خوراک دام و نیاز ایران به این دو محصول، بتوان تهاتر کالابه کالا را با هیمن دو محصول آغاز نمود.

از دیگر موارد مورد اشاره ریاست اتاق بازرگانی ایران به آن اشاره نمودند تاثیر مخرب ورود تجار غیرحرفه ای به بازارها و دامن زدنشان به اختلافات تجاری بود. پیرو همین مسئله ایشان پیشنهاد کردند که اتاق های بازرگانی دوکشور هیات های داوری و اعتبارسنجی به همین منظور تشکیل داده و مسئولیت سنجش اعتبار شرکت های عضوخود را به عهده بگیرند.

آقای شافعی در ادامه به زمینه های همکاری تجاری دو کشور اشاره نمودند، از جمله مواد غذایی، پتروشیمی، غلات، کشتی سازی، فولاد، معدن و کشاورزی. ایشان همچنین به حاصلخیزی خاک اوکراین اشاره نموده و آن رافرصت بسیار مناسبی برای هر دو کشور، با توجه به بحران همیشگی آب در ایران، دانستند و ادامه دادند که دوکشور میتوانند با توجه به این پتانسیل اوکراین کشت فراسرزمینی را در برنامه همکاری های خود قرار دهند.

ریاست اتاق بازرگانی ایران نیز از پیشنهاد برگزاری نشست ویدئو کنفرانس B2B تجار دو کشور استقبال نمود وضمن بیان حمایت اتاق بازرگانی ایران از توسعه مناسبات تجاری دو کشور، حضور آقای قادی به عنوان رئیس اتاق مشترک ایران و اوکراین را جهت تعیین نقشه راه تجاری مشترک به منظور توسعه تجارت و اجرایی نمودن تفاهمات مغتنم شمردند.

آقای چیژیکوف در ادامه ضمن استقبال از پیشنهاد کشت فراسرزمینی ایران در اوکراین اشاره کردند که از نیمه دوم سال 2021 زمینهای زیادی در اوکراین جهت فروش، اجاره بلند مدت و یا کوتاه مدت میتواند در این برنامه گنجانده شود. در خصوص مسائل قضایی نیز از پیشنهاد همتای ایرانی خود استقبال نمودند و یادآور شدند که محاکم بین المللی قضایی اوکراین این آمادگی را دارند که با افزایش مسئولان مربوط به بخش تجارت با ایران ازتجار دو کشور در امور قضایی حمایت کنند.

در ادامه این جلسه معاون بین الملل اتاق بازرگانی ایران، جناب آقای دکتر کرباسی نیز به ایراد سخنانی پرداختند.ایشان ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این دیدار یادآور شدند که ظرفیت های فراوانی بین دو کشور برای همکاری وجود دارد و در اتاق ایران تلاش بر این است که اهدافی که روسای دو اتاق برای توسعه روابط تجاری دو کشورمتصور هستند تحقق یابد. ایشان در این جلسه دو پیشنهاد ارائه کردند. اول پیشنهاد تشکیل اتاق متناظر با اتاق مشترک بازرگانی ایران و اوکراین به منظور به هم نزدیک کردن فعالان اقتصادی دو کشور. و دوم پیشنهاد امضای توافق نامه های تجارت ترجیحی بین دو کشور با توجه به پتانسیل های موجود بین دو کشور. دکتر کرباسی ادامه داند که با توجه به وقفه 5 ساله ای که در تشکیل کمیسیون های های مشترک اقتصادی بین ایران و اوکراین ایجاد شده، امیدواریم اتاق بازرگانی اوکراین بتواند با پیگیری با نهادهای مربوطه در اوکراین زمینه برگزاری دوربعدی نشست های کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور را فراهم آورد. ایشان همچنین با اشاره به اینکه سقف تجاری ایران و اوکراین یک میلیارد دلار بوده عنوان نمودند که با تشکیل کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی که در اولویت برنامه هایش برقراری تعرفه ترجیحی بین دو کشور باشد سقف روابط تجاری را میتوان بسیار بالاتر از 1 میلیارد دلار برد.

رئیس اتاق اوکراین در پاسخ به دو پیشنهاد معاون امور بین الملل اتاق ایران در خصوص تعرفه ترجیحی و مقدمات برگزاری نشست کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و اوکراین، عنوان نمودند که هر دو مورد دردستور کار آنها جهت مذاکره با وزارتخانه های مرتبط در اوکراین قرار خواهد گرفت.

در ادامه جلسه رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و اوکراین، جناب آقای حمیدرضا قادی، در اظهارات خود بااشاره به اینکه مسائل اصلی و مهمی در این جلسه عنوان شده است ابراز داشتند که سقف تجارت یک میلیارد دلار ببا توجه به پتانسیل های موجود دو کشور بسیار کم است و با تمهیدات جدیدی که باید اندیشیده شود و مقدمات آن با این جلسه فراهم گردیده میتوان حتی به سقف تجاری 5 میلیارد دلار در سال نیز دست یافت.

ایشان همچنین عنوان داشتند که در چند وقت اخیر با هماهنگی هایی که با اتاق بازرگانی اوکراین داشته اند 12کمیته و کارگروه را جهت توسعه مناسبات تجاری دو کشور به صورت تخصصی تر تعریف کرده اند که اسامی آنهابه شرح زیر است:عمران، خدمات فنی و مهندسی، نمایشگاهها و هیات های تجاری، مخابرات، الکترونیک، آی تی، حقوقی و امورقراردادها، پزشکی و دارویی و صنایع وابسته، کشاورزی و محصولات غذایی و ارگانیک، کشت فراسرزمینی، بازرگانی،صنعت و معدن گردشگری و فرهنگی، خدمات بازرگانی، حمل و نقل ، بیمه و گمرک.__

حمیدرضا قادی رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و اوکراین ابراز امیدواری کردند که با حمایت هر دو اتاق از تشکیل این 12 کارگروه بتوان زمینه های مستعد همکاری را تشخیص و پرورش داد و به تراز تجاری 5 میلیارد دلار در سال رسید.

در پایان جلسه نیز با پیشنهاد معاون امور بین الملل اتاق ایران مقرر شد که کارگروههای عنوان شده توسط جناب آقای قادی تحت 4 کارگروه اصلی طبقه بندی شده که بتوان جلسات B2B تخصصی برای هر یک از کارگروهها به تناوب تشکیل داد.

اداره امور دوجانبه

بین الملل اتاق بازرگانی ایران

مریم بهروزی