هفته سوم محدودیت ها نیز نتوانست شرایط مازندران و تعدادی دیگر از استان های کشور را از وضعیت قرمز کرونایی خارج کند و این مسئله باعث شد نشست ویژه بررسی وضعیت قرمز کرونایی درشهرستان آمل مورد بررسی قرار گیرد .

کمال آنلاین گزارش می دهد / هفته سوم محدودیت ها نیز نتوانست شرایط مازندران و تعدادی دیگر از استان های کشور را از وضعیت قرمز کرونایی خارج کند و این مسئله باعث شد نشست ویژه بررسی وضعیت قرمز کرونایی درشهرستان آمل  مورد بررسی قرار گیرد .

**وضعیت کرونا در آمل کاملا نگران کننده است

حسین حسن نژاد معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران در نشست فوق العاده ستاد مقابله با کرونا شهرستان آمل افزود : شکاف در رعایت پروتکل های بهداشتی به صورت تصاعدی بر افزایش آمار ابتلا به بیماری اثر گذاشته و شرایط استان را به سمت خطرناک پیش می برد

حسن نژاد تداوم رعایت جمعی نکات بهداشتی را برای مدیریت کرونا ضروری دانست و تاکید کرد : باید با نگاه واقع بینانه و مسئولیت پذیر از هرگونه محدودیت و سختگیری بیشتر بر مردم و بازار استان جلوگیری کرد که این کار مستلزم یاری عوامل اجرایی و شهروندان مازندرانی است.

وی افزود : خود دولت نیز موافق فشار به مردم با بسته شدن بازار نیست ، زیرا این وضعیت بیش از همه به پایگاه اجتماعی دولت آسیب خواهد رساند ، ولی در شرایط کنونی پای سلامت مردم  در میان است که منجز به اجرای محدودیت های جدید شده است.

 قائم مقام ستاد مقابله با کرونا مازندران با انتقاد از وضعیت اجرای محدودیت های کرونایی و پروتکل های بهداشتی در شهرستان آمل ، گفت: با تمام تلاش هایی که برای مدیریت کرونا در امل صورت می گیرد آماری که از مبتلایان در این شهرستان در دست است و گزارش های میدانی از محدودیت های کرونایی حکایت از شرایط خطرناک در این شهرستان دارد.

حسن نژاد اظهار داشت : بنا به بررسی بازرسان ویژه استانداری و ستاد مقابله با کرونا استان در حال حاضر  بیش از۷۰ درصد بازار  آمل باز است که شامل مشاغل سطح یک و ۲ می شود در حالی که این وضعیت مغایر با محدودیت های کرونایی است

وی همچنین از میزان بازرسی های انجام شده در شهرستان آمل نیز انتقاد کرد و گفت : این میزان بازرسی متناسب با شرایط کرونایی آمل نیست و همچنین انحراف در محدودیت های کرونایی این شهرستان قابل قبول نمی باشد.

معاون استاندار مازندران همچنین از باز بودن مشاغل سطح سه و چهار در شهرستان آمل انتقاد کرد و افزود : گزارش کتبی داریم که مشاغل سطح ۳ و ۴ در خارج از خیابان های اصلی شهر اکنون باز هستند و فعالیت دارند که  قابل قبول نیست.

وی ادامه داد: حاشیه شهرهای ما آستانه خطر بیشتری نسبت به مراکز شهری دارد که متاسفانه باز است و در آمل هم داخل شهر و هم خارج از آن شاهد بازگشایی گسترده صنوف هستیم

معاون استاندار مازندران از توزیع پرشمار کارت های تردد در شهرستان آمل انتقاد کرد و گفت : باید به سرعت همه این کارت ها جمع آوری شود و تردد ها کاهش یابد

وی میزان تردد و دورهمی در آمل را بسیار زیاد توصیف کرد و افزود : باید جلوی روابط اجتماعی و مراودات اجتماعی گرفته شود و محدودیت های شبانه با نظارت بیشتری اجرا شود.

معاون استاندار مازندران تداوم تعطیلی بازار را بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا ضروری دانست و گفت : نباید مردم قربانی مسائل اقتصادی و کسب و کار بازار شوند و تا زمانی که شرایط آمل از حالت بحرانی و قرمز خارج نشود نباید بازگشایی بازار صورت گیرد.

محدودیت های جامع و هوشمند مقابله با کرونا از شنبه اول آذر ماه با تقسیم بندی وضعیت کرونایی شهرهای کشور به قرمز ، نارنجی و زرد به مدت ۲ هفته به اجرا گذاشته شد و پس از آغاز هفته جاری به مدت یک هفته دیگر تمدید گردید.

**تجمعات دورهمی و میهمانی‌های فامیلی و خانوادگی در شهرستان آمل نگران کننده است.

سید عباس موسوی سخنگوی ستاد مقابله با کرونا مازندران دراین نشست افزود: برگزاری تجمعات اعم از دورهمی و میهمانی‌های فامیلی و خانوادگی در شهرستان آمل وجود دارد و این وضعیت نگران کننده است.

وی با بیان اینکه وضعیت قرمز کرونایی و تداوم آن در موج اول، دوم و در شرایط کنونی باعث شده تا شهرستان آمل به عنونان یکی ازبدترین شهرهای کرونایی کشور لقب بگیرد، اضافه کرد، تنها راه برای پیشگیری وقطع زنجیره کرونا در شهرستان آمل، الزام آورشدن شهروندان این شهرستان به پرهیز از برگزاری هر نوع تجمع‌ها و درخانه ماندن است.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا مازندران با ابراز انگرانی از اینکه شهرستان آمل دریک ماه گذشته به واسطه پایداری رنگ قرمز کرونایی وضعیت بحرانی را سپری می‌کند، تصریح کرد، درصورت ادامه همین وضعیت و پذیرش بیماران جدید، بازگشت به شرایط عادی سخت خواهد بود.

دانشگاه علوم پزشکی، دراعلام رنگ کرونایی نقشی ندارد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران همچنین به برخی شائبه‌ها از اعلام آمار و وضعیت نارنجی یا قرمز کرونایی درشهرستان ها ازجمله شهرستان آمل گفت، اعلام رنگ نارنجی یا قرمز کرونا به واسطه دوره و روند بیماری کرونا توسط وزارت بهداشت ودرمان اعلام می‌شود و هیچیک ازدانشگاه های علوم پزشکی سراسرکشور نقش ویا دخل وتصرفی درارائه آمار یا رنگ بندی ان ندارند.

موسوی با بیان اینکه واقعاً اکنون درشهرآمل وضعیت سلامت وجان شهروندان این شهر مورد بحث وتاکید هست، گفت، یکی از مهمترین هدف برگزاری این نشست، چرایی تداوم این بیماری که برابر آمارهای موجود برپایی تجمع‌های خانوادگی و دورهمی ها درآمل همچنان تهدید کننده سلامت شهروندان آملی در اوج گیری دوباره کرونا است.

وی تصریح کرد، که با سرد شدن هوا و بسته شدن فضای بیشتر خانه‌ها و نیز مکان‌های عمومی، پراکندگی بیماری بیشتر و حضور افراد درتجمع ها وجاهای شلوغ خطرناک‌تر از گذشته خواهد بود.

وضع کرونایی آمل تحت الشعاع استانی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه اکنون دروضعیت حاضر شرایط یک ماهه کرونا درشهرستان آمل، عملکرد استانی ومدیریت مقابله با بیماری کرونا را تحت الشعاع خود قرار داده است، گفت: با توجه به وضعیت فعلی در شهرستان آمل، ادامه محدودیت‌های کرونایی و سختگیرانه تر از گذشته باید ادامه داشته باشد.

موسوی افزود: عادی وسهل انگاری برخی شهروندان در زدن ماسک و فعالیت بازار وبازبودن مغازه‌ها در شرایط محدودیت کرونایی، مغایر با شیوه نامه‌های بهداشتی واعمال محدودیت‌های جدید کرونایی از اول آذربه بعد بوده است.

وی یادآورشد، درشرایطی که اکنون بیشتر استان‌ها با موج سوم همه گیری بیماری کرونا مواجه هستند، ویا آن را سپری کردند، استان مازندران چند هفته دیرتر درگیر موج سوم بیماری کرونا شده و باید برای خارج شدن از این وضعیت همه مقررات مربوط به رعایت بهداشت فردی و عمومی به طور کامل رعایت شود.

**آمار بیماران بستری در آمل رشد بیش از ۱۰ درصدی داشته است

تورج اسدی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در این نشست گفت : آمار بیماران بستری در آمل رشد بیش از ۱۰ درصدی داشته است و از ۱۶۰ نفر در اول آذر ماه اکنون به ۱۸۱ نفر رسیده است

تورج اسدی همچنین به رشد ۲۰ درصدی آمار بیماران کرونایی سرپایی اشاره کرد و افزود : شناسایی بیماران مشکون نیز از ۱۰۰ نفر در روز به ۱۲۰ نفر رسیده که نشان دهنده روند نگران کننده در افزایش تعداد مبتلایان است

وی همچنین نرخ مرگ و میر کرونایی در شهرستان آمل را نسبت به تعداد مبتلایان پایین تر از میانگین کشوری دانست و گفت : نرخ مرگ و میر در استان ۷.۳ درصد و در شهرستان آمل ۴.۸ درصد است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران همچنین نرخ مرگ و میر کرونایی در استان را ۲.۵ درصد کمتر از میانگین کشوری دانست و علت آن را گستردگی خدمات درمانی و بهداشتی و همچنین آشنایی بهتر کادر درمانی استان با واکنش ویروس دانست.

اسدی بزرگ ترین دغدغه استان مازندران را حجم بالای مبتلایان جدید توصیف کرد و گفت : شهرستان امل کانون نگرانی مدیریت کرونا در استان و حتی کشور است

**میزان شیوع ویروس کرونا در شهرستان آمل در سطح بالایی قرار دارد

علیرضا شریعت فرماندار ویژه آمل درادامه نشست  با بیان اینکه هنوز میزان شیوع ویروس کرونا در شهرستان آمل در سطح بالایی قرار دارد ، گفت : مراکز درمانی نیازمند کیت های تشخیص بیشتری هستند تا پیش از بدحالی بیماران مراحل درمانی آنها در منزل آغاز شود

فرماندار آمل تامین تست های کرونایی همانند " پی سی آر" را بسیار ضروری و مبرم عنوان کرد و افزود : شهرستان آمل این آمادکی را دارد که هر میزان کیت تشخیص ویروس کرونا را حتی به صورت خرید در اختیار بگیرد.

شریعت اظهار داشت : در خرید کیت ها نیز هیچ مشکلی در شهرستان وجود ندارد زیرا مجمع خیرین شهرستان آمل اعلام آمادگی کرده تا اعتبار لازم برای تهیه آنها را تامین کند.

وی به عوامل شیوع ویروس کرونا در شهرستان اشاره کرد و گفت: دورهم نشینی ها و مراودات خانوادگی و رفتن به ییلاقات از جمله عواملی است که باعث افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در این شهرستان شده است .

فرماندار آمل ابراز امیدواری کرد که در طرح شهید سلیمانی که از این هفته در سطج شهرستان به اجرا درآمد ، مشکل دورهمی ها و تجمعات خطرناک برطرف شود.

شریعت همچنین به کنترل ترددهای غیر بومی در سطح شهر آمل و منع رفت و آمد اشاره کرد و گفت: از ابتدای طرح جامع محدودیت های کرونایی تاکنون پنج هزار و ۸۸۲ خودرو به دلیل تردد شبانه پس از ساعت منع رفت و آمد جریمه ۲۰۰ هزار تومانی شدند .

وی از جریمه ۳۵۳ دستگاه خودرو به مبلغ ۵۰۰ هزار تومان و ۳۱۷ دستگاه خودروی غیر بومی به مبلغ یک میلیون تومان خبر داد و افزود : در این زمینه  پلیس قاطعانه با متخلفین برخورد خواهد کرد

فرماندار آمل به نظارت بر اصناف نیز اشاره کرد و گفت: تا کنون سه هزار و ۶۰۰ بازدید از اصناف شهرستان انجام شد که از این تعداد ۵۳ مورد منجر به پلمب و ۲ هزارو ۱۱۵مورد نیز منجر به تذکر و اخطار شد

**آمل به ۱۳ منطقه با ۲۷۸ محله تقسیم بندی شد

سرهنگ جابر عسگری فرمانده سپاه آمل فرمانده عملیاتی “طرح سردارسلیمانی” از آغاز بکار این طرح جهت جلوگیری از شیوع ویروس کرونا گفت : شهرستان آمل را به ۱۳ بلوک و در هربلوک به واحد های کوچکتر که به ۲۷۸ بلوک سلولی تقسیم کردیم در واقع می توان گفت طرح سردار سلیمانی را در آمل به ۱۳ منطقه با ۲۷۸ محله تقسیم بندی کرده ودرحال اجرای عملیاتی این قرارگاه هستیم
وی همچنین با اعلام اینکه ۱۵۳ تیم عملیاتی در محلات ما مستقر شده اند تاکید کرد: با تشکیل تیم های جدید جهت آموزش و حضور میدانی سپاه و بسیج اتفاقات خوبی تا نابودی کرونا و گذر از این مرحله در آمل خواهد افتاد

**طرح پزشک خانواده باید فعالتر شود

در ادامه دکتر رمضانی مدیر شبکه بهداشت ودرمان آمل اظهار داشت : مشکلات این مدت از رفت و آمدها و مسافرت ها و دور همی های غیر ضروری بوده که وضعیت شهرستان همچنان قرمز می باشد .

وی بیان داشت : طرح پزشک خانواده باید فعالتر شود و مباحث و تیزرهای آموزشی توسط دهیاران و شوراها و ازطریق سامانه شاد آموزش و پرورش به اطلاع خانواده ها رسانده شود . /علیرضا عزیز کمالی