سالن معاملات به زودی وبا حضور وزیر جهادکشاورزی راه اندازی و افتتاح خواهد شد.

کمال آنلاین  /دکتر سید اسماعیل یزدان پناه  مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت وصادرات برنج ایران  با اشاره به  دو اقدام این مرکز برای سامان بخشی به بازار برنج کشور خبر داده و گفت: سالن معاملاتی در حال ایجاد است تا فاصله تولید کننده و مصرف کننده به حداقل برسد. قیمت برنج روی تابلو می رود و دیگر کشاورز دغدغه  ای برای فروش نخواهد داشت. این سالن به زودی وبا حضور وزیر جهادکشاورزی راه اندازی و افتتاح خواهد شد.

**بورس کالای کشاورزی برنج در حال نهایی شدن است

مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت وصادرات برنج ایران  اشاره کرد : مژده ای که می توانیم به کشاورزان بدهیم این است که تمهیداتی شده است تا با همکاری جهاد کشاورزی استان در سال زراعی جدید  بورس کالای کشاورزی برنج در حال نهایی شدن است که در سامانه بورس کالا قابلیت خرید و فروش برنج فراهم می شود  و کشاورزان عزیز می توانند برنج های خود را از طریق پایانه صادرات برنج و بورس پس از کارشناسی به فروش برساند که دراین بخش انواع برنج  از قبیل پر محصول و کیفی پس از کارشناسی با قیمت رقابتی عرضه می شود که این امر با حذف واسطه ها به نفع کشاورزان ومصرف کنند گان است.

وی اشاره کرد : الان حدود 80 درصد از این اقدام انجام شده است.امیدواریم تا قبل از پایان فصل برداشت امسال این انباری که در مرکز پایانه برنج ایران در  آمل معرفی کردیم

انتقاد از واردات بی رویه  برنج  درسال گذشته

رئیس کمیسیون تخصصی بازرگانی داخلی اتاق بازرگانی مازندران  از واردات بی رویه  برنج  درسال گذشته به شدت انتقاد کرد وگفت، درحالی که فقط به حدود 400 هزارتن کسری تولید کشور به واردات برنج نیاز بود، متاسفانه بنا به آمارهای گرفته شده بیش از یک میلیون و 600 هزارتن برنج وارد کشور شد که متاسفانه خسارت های وارده به تولید وآینده شالیکاری جبران ناپذیراست.

یزدان پناه اضافه کرد، که واردات برخی درحالی به کشور انجام شد که برای آن ارز4200 تومانی داده شده و امروز در بازار کشور با مبلغ 17 هزارتومان درحال فروش هستند که سود خالص وچند برابری آن فقط به جیب دلالها سرایز می شود.

**مازندران به عنوان قطب تولید برنج کشور محسوب می شود

مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت وصادرات برنج ایران  با اشاره به اینکه مازندران به عنوان قطب تولید برنج کشور محسوب می شود افزود: بیش از 55 درصد برنج کشور در این استان تولید می شود، به همین دلیل استاندار مازندران پیگیری های ویژه ای را در دستور کاری خود قرار دادند تا در این برهه از سال که در آستانه فرا رسیدن فصل برداشت برنج قرار داریم رایزنی هایی را با مقامات ارشد تصمیم گیر در این باره در سطح کشور داشته باشند که در زمان برداشت برنج در یک دوره سه ماهه از واردات برنج جلوگیری شود. این اقدام از نظر روانی مشکلاتی که برای کشاورزان ما ایجاد می شد را رفع می کند.

**سال 99 سال کشاورزی خوبی داریم

دکتر یزدان پناه ادامه داد: یکی از اصلی ترین درخواست های تولید کنندگان این است که دولت اجازه واردات بیش از سقف نیاز کشور برنج را ندهد، چرا که برای سال 99 سال کشاورزی خوبی داریم و پیش بینی ها از افزایش تولید این محصول است. الان نزدیک به یک میلیون تن برنج تولید شده در انبارهای ما مانده است. بنابراین امسال به نظر می رسد واردات هیچگونه توجیهی نداشته باشد. با توجه به نیاز کشور با ارز و موجود کافی برنج در کشور، امیدواریم این مهم هم مورد توجه قرار گیرد.چرا که بازار 80 میلیونی داخلی را در مرحله نخست باید از تولیدات داخلی تامین کنیم. بازار نباید از دست تولید کنندگان ما به ویژه در حوزه تولید خارج شود.