بحران کرونا تمام نشده است و باز هم بحران‌های تازه‌ای ممکن است در راه باشد، کاری نکنیم که در آینده پرستاران با بدقولی مسئولان به درخواست کمک پاسخ ندهند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ، بحران کرونا تمام نشده است و باز هم بحران‌های تازه‌ای ممکن است در راه باشد، کاری نکنیم که در آینده پرستاران با بدقولی مسئولان به درخواست کمک پاسخ ندهند.

اعتراض تعدادی از پرستاران آملی منجر شد تا سرها به سمت وضعیت پرستارانی بچرخد که برای خدمات در ایام کرونا جانشان را کف دست‌شان گرفته بودند. برخی از آنها کار قبلی خود در درمانگاه‌ها و مراکز خصوصی را ترک کرده بودند و به این امید که به سیستم دولتی وارد شده و وضعیت باثبات‌تری پیدا کنند، در بحران کرونا آماده جانفشانی شدند.

۱۰ اسفندماه سال گذشته و همزمان با شیوع کرونا در کشور، مریم حضرتی، معاون پرستاری وزیر بهداشت اعلام کرد که پرستارانی که در شرایط سخت کنونی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مشغول فعالیت هستند، در اولویت استخدام قرار خواهند گرفت. این پیشنهاد مورد توجه وزیر بهداشت نیز قرار گرفت و سعید نمکی، نیز در چندین نوبت، وعده داد که پرستارانی که داوطلبانه برای مقابله با بیماری کرونا دست‌به‌کار شده‌اند در اولویت استخدام قرار می‌گیرند، اما بعد از گذشت ۴۰ روز از این وعده وزارت بهداشت اخباری در رابطه با اخراج برخی پرستاران پس از بحران کرونا به گوش می‌رسد 

پرستارانی که در اوج بحران کورونا با شهامت مثال زدنی تقاضای کار در بیمارستانهای سانتر کورونا را داده بودند اینک پس از 60 روز وعده های داده شده ی مسوولین را تو خالی میبینند.

پرستارانی که حتی بعضا برای شروع کار، از محل کار قبلی خود در مراکز خصوصی نیز انصراف داده بودند.

پرستارانی که حضورشان در بحران شدید ناشی از ریزش نیروهای پرستاری مبتلا به کورونا، کمک بزرگی به سیستم درمان نمود.

شماری از پرستاران با این وعده بزرگ که شما را استخدام می‌کنیم، در نهایت مجبور شدیم پای قراردادی را امضا کنیم که اتمامش خردادماه بود.

مسوولین عزیز،

وضعیت این پرستاران را از اینجا رانده و از آنجا مانده نکنید

از همه نهادهای ذیربط، دلسوزان و فعالین حوزه ی پرستاری خواهشمندم این عزیزان را تنها نگذارید

از هفته گذشته به ما اطلاع داده شد که امکان جذب شدن آنها حتی به صورت شرکتی وجود ندارد و قراردادی که بسته شده به صورت 89 روزه بوده که پایان آن نیز ماه خرداد است.

اینها بخشی از صحبت های پرستاران ونیروهای خدماتی 89 روزه بیمارستان امام خمینی آمل بود که دردیدار با امام جمعه آمل بیان داشتند .

حجت الاسلام والمسلمین سید جلیل مرتضوی امام جمعه آمل هم درجمع پرستاران ونیروهای خدماتی بیمارستانهای این شهرستان که برای پیگیری درخواستشان دردفتر اوحضور یافته بودند، گفت: پزشکان و پرستاران در سطح بیمارستانها و مراکز درمانی با علم براینکه اگر مراقب بیمار کرونایی باشند خود نیز بیمار می شوند همچنان در راستای تعهد پزشکی خود لباس خدمت به بیماران را پوشیده و انجام وظیفه می کنند وبخاطراین عملکرد خوب شما بوده که مقام معظم رهبری واژه مدافعان سلامت را عنوان و ویژه از شما تشکر کردند.

وی با ابراز تاسف وگلایه از وضعیت پیش آمده ونیز نوع قرارداد 89 روزه برای پرستاران ونیروهای خدماتی دراین بیمارستانهای آمل گفت: اطلاع کامل دارم که همین الان هم بیمارستانهای شهرستان با کمبود شدید پرستار ونیروهای خدماتی مواجهه هستند، با این وضعیت عدم ثبت قرارداد وتمدید نیروهای بکارگرفته شده، جالب تعجب وتاسف دارد.!؟

وی با بیان اینکه این عزیزان براساس فراخوان داده شده ازسوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران جذب پرستاری در بیمارستان امام خمینی شدند خاطرنشان کرد : انصافا خدا را خوش نمی آید این عزیزانی که درسخت ترین شرایط بحرانی از همه چیز خود گذشتن تا بتوانند خدمات کنند اینطور برخورد صورت گیرد وقطعا با پیگیرهای که صورت خواهد گرفت به حق قانونی خود خواهید رسید .

مرتضوی  تصریح کرد، رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، استاندار و معاون سیاسی امنیتی استاندار باید نسبت به این موضوع پیگیر ی کنند ووضعیت جذب دوباره وموجبات رضایت آنان را فراهم کنند.

وی اظهار کرد: همه ما مسئول هستیم وباید به وظایف خودمان وقول هایی که دادیم عمل کنیم، آقایان مدیر اگر این نیروها برادر یا خواهر شما بودند، بازهم بی تفاوت ازکنارآن می گذشتید!؟

وی یادآورشد،همین امروز هم شما بروید با کمبود نیرو دربیمارستانهای دولتی مواجه هستیم اگر شما نیروی اضافه بودید حرفی نبود درحالی که شما عزیزان با جذب فراخوان وارد شغل پرستاری شدید .

امام جمعه آمل با اشاره به بازدید مدیران استانی از نحوه عملکرد شما در شیوح بیماری کرونا یادآورشد : همه آمدند وگفتن شما جذب می شوید واگر شما ها بروید  وخدای ناکرده دچار بحران شویم کسی حرف شما مدیران را قبول نمی کند !

وی گفت :  اطلاع دقیق دارم که درگذشته به اسم بیمارستانهای آمل کدهای استخدامی دربیمارستانهای دیگر شهرهای استان جذب می کردند، اما اکنون این هشدار را به طور جدی به رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران می دهم که دوران این کدهای جعلی گذشته وعدالت درجذب باید برای بیمارستانهای شهرستان رعایت شود.

لازم بذکراست وزارت بهداشت در دوران مبارزه با کرونا قراردادهای 89 روزه با ده ها هزار پرستاران منعقد کرده است. پرستاران در دوران کرونا اسفند، فروردین و اردیبهشت باید ریسک کار در بیمارستان را قبول کند ولی قرارداد 89 با او می بندند چرا که قراردادهای 90روزه شامل مزایایی همچون سنوات، بیمه و... به آن تعلق می گیرد.

تعداد زیادی از پرستاران به بیماران کرونا مبتلا شدند و برخی از آنها فوت کردند. در شعار، مسئولان حمایت از پرستاران را سرلوحه قرار می دهند اما در عمل چنین چیزی وجود ندارد.