با کرونایی شدن کشورمان بیشتر شاهد کمبود امکانات زیرساختی از جمله پزشکی بودیم و این می تواند تلنگری برای مسئولین باشد که چرا نباید زیرساخت ها در حوزه سلامت و مدیریت بحران؛ به بهترین نحو ممکن و آن گونه که شایسته است فراهم گردد.

  این روزها سراسر جهان و ایران درگیر ویروس کرونا شد که غالب اذهان عمومی و اخبار را به سوی خود جلب نموده است.

این ویروس از کشور چین آغاز شده و به سوی کشورهای دنیا در حال گسترش است که روز به روز بر روند تکثیر آن افزوده می شود.

با روند گسترش بیماری کرونا در کشورمان شاهد بودیم جامعه جان برکف پزشکی، سپاه، هلال احمر، نیروی انتظامی، اورژانس، آتش نشانی، مدیریت پسماند و... خدمات شایان توجهی صورت داده و جان خود را برطبق اخلاص قرار دادند تا سلامتی را برای هم میهنان خود تامین نمایند.

در این روزهای کرونایی کشورمان شاهد بودیم چه عزیزانی به صورت جهادی وارد میدان گردیده و با همتی والا نشان دادند برای نجات جان همنوع می شود این جانفشانی ها را هم صورت داد.

متاسفانه یکی از مشکلات اساسی که با آن روبرو هستیم؛ کمبود زیرساخت ها و امکانات مدیریت بحران در کشور است که این آسیب بعنوان یک تهدید جدی محسوب می شود و ضرورت دارد تا فکر چاره ای صورت پذیرد.

با کرونایی شدن کشورمان بیشتر شاهد کمبود امکانات زیرساختی از جمله پزشکی بودیم و این می تواند تلنگری برای مسئولین باشد که چرا نباید زیرساخت ها در حوزه سلامت و مدیریت بحران؛ به بهترین نحو ممکن و آن گونه که شایسته است فراهم گردد.

مسئولین باید از همه فرصت ها و ظرفیت ها استفاده کنند تا جایی که امکان دارد بتوانیم امکانات خود در حوزه تجهیزات و زیرساخت های مدیریت بحران و پزشکی را افزایش دهیم که ضرورتی مهم و اساسی است.

ضرورت دارد از همه فرصتها و ظرفیتها  برای بهبود وضعیت و تامین سلامت مردم استفاده گردد تا همواره جامعه ای سالم و عاری از هرگونه خطر داشته باشیم.

امروز وقوع بیماری کرونا می تواند درسی باشد تا هرچه می توانیم ارتباط مستقیم شهروندان با ادارات را کم کنیم و در تلاش باشیم به بهترین نحو ممکن از سیستم های هوشمندسازی بهره گیری کنیم.

برای نمونه شهرداری تهران توانسته است سامانه و اپلیکیشن شهروند من را راه اندازی نماید که بخشی از خدمات شهری که نیازمند مراجعه مستقیم مردم به شهرداری ها بوده حذف گردیده و مراجعه غیرحضوری در دستور کار قرار گرفته است.

در این سامانه؛ پرداخت عوارض و قبوض و بسیاری خدمات در حوزه حمل و نقل و شهرسازی قرار گرفته است که شهرداری ها و ادارات می توانند با بهره گیری از این طرح، اپلیکیشن های بومی را با هدف خدمت رسانی شایسته به شهروندان در راستای سهولت بیشتر ایجاد نمایند.

یقین داریم مردم ما شایسته خدمات ویژه هستند که باید در راستای ایجاد شهری هوشمند؛ سامانه ها و اپلیکیشن های خدمت رسان را وارد کار نماییم.

بیماری کرونا خسارات بسیاری به سیستم مالی، سلامت، صنعت، اشتغال و معیشت مردم وارد نموده است و ناروا می باشد از درس هایی که این بحران به ما داد؛ برای بهبود اوضاع، ساماندهی و توسعه زیرساخت ها استفاده نکنیم‌.

در پایان امید می رود کرونا را با کمترین آسیب و تلفات شکست دهیم و تجربیات آن فرصتی برای گسترش ظرفیت ها و امکانات در همه حوزه های مرتبط باشد.