رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آمل با اشاره به اینکه موقوفات شهرستان آمل بابت عزادارای هزینه می شود ادامه داد: تمام تلاش بر این است رویکرد وقف به سمت نیازهای روز جامعه باشد که شامل اجرای طرح های دانش بنیانی برای ایجاد اشتغال پایدار، حمایت از نخبگان و... است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛ حجت الاسلام محمد هادی بهرامی رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آمل در مصاحبه مطبوعاتی با خبرنگاران در دهه وقف با قدردانی از تلاش خبرنگاران در جهت بیان عملکرد اوقاف برای تنویر افکار عمومی مردم گفت: شهرستان آمل از لحاظ تعداد موقوفات سومین شهر در مازندران می باشد و تعداد موقوفات این شهرستان از برخی از استانهای کشور بیشتر است.

در شهرستان آمل 1268 موقوفه وجود دارد

وی با بیان اینکه وجود امام زادگان در این شهر نشان از ارادات و دینداری مردم نسبت به خاندان عصمت و طهارت دارد ادامه داد: در شهرستان آمل 1268 موقوفه وجود دارد که از این تعداد 1171 موقوفات متصرفی با تعداد رقبات 17466 و تعداد 94 موقوفه غیرمتصرفی با تعداد رقبات 19750 و تعداد 3 موقوفه اشتراک التولیه به تعداد 6 رقبه وجود دارد.

 وی با بیان اینکه در شهرستان آمل 99 امام زاده و بقعه وجود دارد خاطرنشان کرد: تعداد 452 مسجد، 134 حسینیه، 10 فاطمیه، 4 زینبیه، 140 تکیه، 4 دارالقرآن، 3 مدرسه علوم دینی و 12 گلزار شهدا و قبرستان وجود دارد که بزرگترین گلزار شهدای مازندران در جوار امام زاده ابراهیم قرار دارد.

دو امام زاده عبداله و ابراهیم آمل به عنوان امام زادگان شاخص در کشور می باشند

 رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آمل با تاکید بر اینکه دو امام زاده عبداله و ابراهیم آمل به عنوان امام زادگان شاخص در کشور می باشند عنوان داشت: امام زاده عبداله آمل یکی از امام زادگان شاخص درکشور می باشد که روزانه در ایام عید و تعطیلات شاهد حضور 5 هزار زائر علاوه بر حضور زوار ایرانی شاهد حضور زوار خارجی نیز می باشیم.

 بهرامی اظهارداشت: 90 درصد بقاع آمل دارای طرح جامع هستند و به عنوان نقشه راه برای آیندگان خواهد بود که خوشبختانه در اکثر امام زاده ها شاهد کارهای عمرانی هستیم.

اجرای مرکز افق

 وی با اشاره به اجرای طرح افق در دو امام زاده شاخص آمل ادامه داد: درگذشته ماموریت در داخل حرم صورت می گرفت اما با اجرای مرکز افق خدمات که شامل طرح های اجتماعی، فرهنگی و قرآنی است به مجاورین و همسایگان امام زادگان شامل برگزاری کلاس های مشاوره ای، سبک زندگی، تهیه سبد کالا و کمک به نیازمندان هم داده می شود که خوشبختانه با اقداماتی که صورت گرفته شاهد شکل گیری شورا در مرکز افق هستیم.

 وی با بیان اینکه در اجرای برنامه های عمرانی منابع دولتی نداریم گفت: منابع دولتی اگر باشد بسیار محدود برای توسعه و ساخت وساز بعضی از مساجد می باشد و کلیه فعالیت های اوقاف براساس منابع موقوفاتی است که با دادن اجاره رقبات موقوفات صورت می گیرد.

رویکرد وقف به سمت نیازهای روز جامعه باشد

 رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آمل با اشاره به اینکه موقوفات شهرستان آمل بابت عزادارای هزینه می شود ادامه داد: تمام تلاش بر این است رویکرد وقف به سمت نیازهای روز جامعه باشد که شامل اجرای طرح های دانش بنیانی برای ایجاد اشتغال پایدار، حمایت از نخبگان و... است.

 بهرامی درخصوص هزینه برای اجرای نیات موقوفات و بقاع متبرکه در آمل اظهارداشت: اجرای نیات موقوفات و بقاع متبرکه صرف کمک به مستمندان و خیرات و مبرات، اجرای نیات ششگانه مذهبی موقوفات، تعمیر و بازسازی بقاع متبرکه از محل اجرای نیات، هزینه های قرآنی و فرهنگی بقاع متبرکه، هزینه های حوزه علمیه، هزینه های مساجد، هزینه های عمرانی و مدیتی بقاع و هزینه های حفظ عین موقوفات که جمعا به مبلغ 41 میلیارد ریال می باشد.

 وی در خصوص سندار نمودن موقوفات با همکاری اداره ثبت آمل اشاره کرد: 49 سند با 2350 رقبه بمساحت 122میلیون متر مربع صادر شد شامل موقوفه میرزا اسداله فلاح گرجی محله، موقوفه بانو فاطمه خانم روستای تجنک، موقوفه میرحیدر بلوار طبرسی، موقوفه عمادیه روستای عمادیه، موقوفه علی اکبر ارزانی روستای جعفرآباد و موقوفه حاج قربانعلی و حاج محمد سعید آملی در روستای شاهکلای سورک می باشد.

وی همچنین درخصوص اقدامات فرهنگی اداره اوقاف آمل شامل برگزاری محافل قرآنی در بقاع متبرکه و اماکن مذهبی، برگزاری مسابقات شهرستانی و مرحله استانی در مرکز فرهنگی قرآنی بصیرت، اجرای طرح آرامش بهاری، اجرای بصیرت عاشورایی، اجرای ضیافت الهی، اجرای نشاط معنوی، برگزاری همایش ها از قبیل یاوران وقف، وقف، علم و فن آوری، بانوان ولایی و... مطالبی را اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه در 13 امام زاده کارهای عمرانی در دست اجرا می باشد و درخصوص امام زاده عبداله گفت: در دو سال اخیر اقدامات قابل توجهی در آستان مقدس امام زاده عبداله از قبیل اجرای مقرنس و گچبری بزرگ شبستان، کاشی معرق نمای غربی، ساخت و نصب 6 لنگه در چوبی ورودی اصلی ضلع غربی، ساخت و نصب در چوبی ورودی، اجرای اسکلت ماذنه و گلدسته و غیره به مبلغ 12 میلیارد ریال صورت گرفته است.

 رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آمل با اشاره به پیشرفت 50 درصدی داخل حرم امام زاده عبداله ادامه داد: طرح جامع در زمینی بمساحت 18 هکتار با 10 درب ورودی با پیشرفت 10درصدی به جهت کارهای بسیار عظیمی در حال انجام می باشد.

اتمام طرح جامع امامزاده عبدالله(ع) آمل در انتظار یاری خیران

 بهرامی با بیان اینکه حضور خیرین در ساخت و ساز امام زادگان بسیار کمرنگ می باشد عنوان داشت: متاسفانه در آستان امام زاده عبداله درگذشته 88 نفر مسئولیت حفظ ونگهداری را برعهده داشتند که الان با 5 نفر نیروی رسمی و تعدادی نیروی روزمزد اداره می شود که رویکرد سازمان جذب نیروها در قالب خادمان افتخاری می باشد.

 وی با اشاره به اینکه سالانه مبلغ یک میلیارد نذورات مردمی در امام زاده عبداله جمع آوری می شود گفت: از این مبلغ 50 درصد صرف امور عمرانی، 25 درصد برای امور فرهنگی و 25 درصد برای مدیریتی هزینه می شود.

آمادگی ورود بخش خصوصی جهت اتمام طرح جامع امام زاده عبدالله

 وی درخصوص بازسازی حجره و زائر سرای امام زاده عبداله تصریح کرد: تعداد 115 زائرسرا بازسازی شده و41 سوئیت به علت کمبود منابع مالی برای بازسازی تعطیل می باشد و از همین جا از بخش خصوصی جهت ساخت سوئیت، هتل آپارتمان، ساخت مجموعه تفریحی و تجاری آماده همکاری هستیم که زمین برای ساخت این مجموعه ها آماده است.

رییس اداره اوقاف آمل درخصوص اقدامات عمرانی در امام زاده ابراهیم آمل ادامه داد: اجرای پوشش کاشی هفت رنگ دیواره های محوطه، نورپردازی و روشنایی محوطه، طراحی اجرای نمای بیرونی امام زاده ابراهیم که درسال 99 کار شروع خواهد شد.

 بهرامی به دیگر اقدامات در امام زادگان اشاره کرد و عنوان داشت: اجرای ایزوگام بام و پوسته گنبد، بتون ریزی و کف سازی شبستان، تعویض سنگ دیواره ضریح، دیوار چینی شبستان و سنگ دیواره شبستان امام زاده قاسم قجرمحله،  اجرای شبستان امام زاده هجده تن رزکه (ع)، اجرای  شبستان بقعه خضر(ع)، بازسازی موقوفه پاساژ امام رضا (ع) 36 واحد تجاری خدماتی همراه با نورپردازی ، تکمیل ساختمان نیمه تمام موقوفه عذرا خاکپور سه طبقه مسکونی، اجرای سردرب ورودی امام زاده محمد طاهر روستای مطهر، تکمیل ساختمان یادمان شهید گمنام دانشکده علوم قرآنی، اجرای کاشی هفت رنگ و درهای ورودی امام زاده محمد ابن جعفر و... مطالبی را عنوان داشت.

وی با بیان اینکه برای تدفین متوفیان در امامزادگان روستاها این اداره هیچ مبلغی دریافت نمی کند، افزود: اگر در بعضی روستاها مبلغی عنوان می شود این مبلغ از طرف هیئت امنا آن امامزاده برای طرح های عمرانی امامزاده گان در روستاها است.

برنامه های دهه وقف شهرستان آمل

وی درخصوص برنامه های دهه وقف شهرستان آمل از قبیل نشست خبری با اصحاب رسانه، حضور درنماز جمعه و ایراد سخنرانی قبل از خطبه، برپایی ایستگاه همه واقف هستیم، دیدار با مسئولین و ارائه گزارش کار، دیدار با خانواده های شاهد و همکاران اوقاف، زیارت از راه دور – لبیک یا رسول اله، نشست با متولیات موقوفات، مراسم ویژه شهادت امام رضا، آئین بهره برداری پاساژ امام رضا، کلنگ زنی رقبه موقوفه ملا مهدی کفان، نشست تخصصی با اصناف و پزشکان، بازدید از موقوفات و بقاع متبرکه، عطر افشانی قبور مطهر شهدا، محفل انس با قران با حضور قاری بین المللی، توزیع سبد کالا ( طرح افق )،  ایستگاه سلامت، همایش وقف علم وفناوری، دیدار با ریاست دانشکده علوم قرآنی، دیدار و بازدید از موسسات قرآنی، برگزاری مسابقات مقاله نویسی درمدارس و اهدای جوایز، همایش بصیرتی خانواده های اوقاف و... توضیحاتی داد.