توسعه وضعیت راهسازی روستایی و شهری نیز از جمله دیگر دغدغه هایی است که نیاز می رود اهتمام شایسته ای از سوی مسئولان وجود داشته باشد و بودجه های لازم اختصاص پیدا کند.

راهها از اهمیت ویژه و بسزایی در توسعه هر شهرستان و استانی برخوردار هستند که توجه ویژه به آن می تواند زمینه پیشرفت های بسیاری باشد.

راه آنقدر مهم است که می توان آن را محور توسعه خواند و با آن زمینه توسعه اقتصادی و دیگر ابعاد توسعه ای را فراهم نمود.

ضرورت دارد به وضعیت راهها هم به صورت کمی و هم به صورت کیفی توجه گردد زیرا در کنار آنکه باید راههای خود را توسعه دهیم؛ نیاز می باشد تا به کیفیت آن هم توجه شایسته ای داشته باشیم.

هرچه راه مناسب تر، باکیفیت تر و ایمن تری داشته باشیم زمینه آن خواهد شد تا تردد و عبور و مرور به راحتی در آن انجام پذیرفته و همراه با فواید بسیاری باشد.

امروزه با پیشرفت هایی که در عرصه های مختلف داریم شاهد آن هستیم راهها علاوه بر مسیر زمینی؛ به راههای دریایی، هوایی و ریلی افزایش پیدا نموده است که همین امر سبب کاستن بار حضور خودروها در جاده ها و ترافیک از محورهای زمینی شده و مسافران را به سمت دیگر راهها سوق داده است.

استان مازندران از جمله استان های کشور می باشد که تنها به مردم این استان تعلق ندارد بلکه به سبب مسافرخیز بودن و حضور گسترده گردشگران داخلی و خارجی، شاهد حضور حجم بسیاری از مسافران از راههای زمینی، دریایی، ریلی و هوایی به این استان هستیم.

آنچه شاهد می باشیم این است استان مازندران باتوجه به میزان حجم ورودی ها و خروجی های خود، راه دسترسی مناسب و باکیفیت لازم ندارد که دولتمردان و مسئولان استانی باید همت ویژه ای به خرج دهند تا زمینه توسعه راههای استان فراهم گردد.

وقتی مازندران، خدمات ملی ارائه می دهد، انتظار می رود تا از بودجه ها و امکانات و زیرساخت های در سطح ملی بهره مند گردد.

از جمله اهداف مهم در حوزه مدیریت راهها باید ايجاد شبكه حمل و نقل سريع، آسان و ايمن باشد، از اين رو نیاز می رود در دو بخش اصلي حفظ و نگهداري و ايمن سازي شبكه راههاي استان و توسعه شبكه راههاي مواصلاتي، اقدامات گسترده اي صورت پذیرد که احساس می شود.

توسعه زیرساخت های راههای استان مازندران از جمله اولویت های مهمی است که باید از سوی دستگاههای اجرایی مرتبط امر با جدیت پیگیری شود تا این استان راههای مناسب، باکیفیت و ایمن داشته باشد.

وقتی در خبرها همیشه داریم که ترافیک سنگین در محورهای ارتباطی استان وجود دارد؛ هشداری می باشد تا به توسعه زیرساخت های راه استان اهمیت دهیم.

نمونه ای از گزارش پلیس راه مازندران در یک روز بدین شرح است که ترافیک در کندوان در دو مسیر در محدوده مکارود تا سه راهی مرزن ‌آباد سنگین، پل زنگوله، تونل کندوان و سیاه ‌بیشه تا ولی‌آباد سنگین و در باقی مسیر نیمه سنگین گزارش شده ‌است، در محور هراز، مسیر جنوب به شمال در منطقه تونل وانا، پیچ پرن تا سه راهی چلاو، گزنک، پلور تا لاسم و پلیس راه باییجان سنگین است و در باقی مناطق نیمه سنگین تا سنگین است، تردد در محور کیاسر در محدوده تاکام و گلرد سنگین و در باقی مسیر نیز نیمه سنگین است، ترافیک در محور ساری به نکا نیمه سنگین و پرحجم است، تردد خودرویی در محور سوادکوه در محدوده شهری زیراب و پل سفید پرحجم است.

در ایام تعطیل و مسافرت ها، شاهد محدودیت های ترافیکی و ترافیک سنگین در محورهای مواصلاتی استان هستیم که باید برنامه ریزی و اقدام عملی شایسته ای به منظور بهبود وضعیت راههای مازندران صورت پذیرد.

توسعه وضعیت راهسازی روستایی و شهری نیز از جمله دیگر دغدغه هایی است که نیاز می رود اهتمام شایسته ای از سوی مسئولان وجود داشته باشد و بودجه های لازم اختصاص پیدا کند.

شهرستان آمل، پروژه محوری تعریض و چهاربانده کردن محور هراز را در سطح ملی دارد که باید نگاه ویژه ای به منظور تسریع در روند اجرایی آن وجود داشته باشد تا در اسرع وقت تکمیل گردد.

تسریع در روند ادامه کار این پروژه نیازمند اختصاص بودجه های ملی است که باید مسئولان استانی و نمایندگان مردم مازندران در مجلس شورای اسلامی از ظرفیت های خود برای اخذ بودجه های ویژه به منظور پیشرفت اجرایی این پروژه که مورد استفاده آحاد مردم ایران عزیز است بهره گیری کنند.