امروزه گردشگری به عنوان یک اصل اساسی و مهم است که می تواند به منظور توسعه اقتصادی و کارآفرینی اثرگذار بوده و برکات و دستاوردهای بسیاری داشته باشد.

امروزه گردشگری به عنوان یک اصل اساسی و مهم است که می تواند به منظور توسعه اقتصادی و کارآفرینی اثرگذار بوده و برکات و دستاوردهای بسیاری داشته باشد.

مهاجرت از روستاها به شهرها از جمله معضلاتی است که ضرورت دارد با اجرای برنامه ها و حمایت های ویژه؛ زمینه ماندگاری حضور روستاییان را در روستاها فراهم نماییم تا با رونق کسب و کار خود بتوانند نقش آفرین باشند.

یکی از ویژگی های اقامتگاه‌های بومی؛ ایجاد اشتغال با حداقل سرمایه است که اقامتگاه ‌های بوم گردی، زمینه ساز مهاجرت معکوس به روستا شده و بسیاری از جوانان و روستاییان در حال بازگشت به روستاها هستند.

بوم گردی می تواند به عنوان بخش مهمی از گردشگری منجر به تقویت و رونق اقتصاد و اشتغال محلی و روستایی و همچنین باعث حفاظت از طبیعت و سبک زندگی بومی شود.

سالانه حدود 20 میلیون نفر به مازندران سفر می کنند که ظرفیت مناسبی برای این استان در گردشگری ایجاد می کند، معیشت و منبع درآمد بسیاری از ساکنان مازندران از راه گردشگری تامین می شود و در زندگی مردم از حساسیت بسیاری برخوردار می باشد.

اقامتگاه های بوم گردی که با آب و هوا و شرایط زیست محیطی ایران به شدت سازگارند، خود به عنوان جاذبه ای توریستی باعث جذب گردشگران به مناطق محلی و روستایی و رونق صنعت گردشگری در کشورمان می شود.

روند رو به رشد بوم‌ گردی در ایران و استقبال بی ‌نظیر گردشگران داخلی و خارجی از اقامتگاه‌های بومی، نیازمند سرمایه‌گذاری ویژه در بخش گردشگری روستایی است.

ضرورت دارد سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و به همراه آن اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با حمایت انجمن تورگردانان، ورود نمایند و تورهای گردشگری روستایی برپا کنند که به وسیله آن می توان ظرفیت های روستایی را به گردشگران داخلی و خارجی معرفی نمود.

بهره گیری از ظرفیت صداوسیما و رسانه ها نیز فرصت مناسبی می باشد تا بتوانیم از آن به منظور معرفی جاذبه های گردشگری روستایی استفاده شایسته و لازم را ببریم.

گردشگری مذهبی نیز در روستاهای مازندران از پتانسیل های بسیاری برخوردار است که با وجود امامزادگان شاخص و واجب التعظیم می توانیم فرصت خوبی را برای جذب گردشگران ایجاد نماییم.

امید است توسعه گردشگری روستایی در اولویت کاری مسئولان متولی امر قرار گیرد و از کلیه ظرفیت ها به همین منظور استفاده شود که نیاز است به بهترین نحو ممکن و آنگونه که شایسته است در این مسیر حرکت نماییم.