ازدواج یک امر پسندیده ای است که مطابق طبیعت، فطرت، شرع و عقل، حافظ بقای نسل، پاکی نسل، امری مقدس، نشاط بخش و نشانه خدا و سنت رسول اله می باشد. پس چنین امر مهم و حیاتی و سازنده باید به هنگام، آگاهانه، آسان و پایدار باشد.

قرآن کریم ثمره ازدواج را انس و آرامش میداند و بر این اساس زندگی خانوادگی بر دو پایه مودت و رحمت استوار است. مودت یعنی علاقه زن و شوهر به یکدیگر. رحمت یعنی مهربانی و دلسوزی. مودت یعنی مورد توجه قراردادن نقاط مثبت زوجین و دوست داشتن همدیگر از صمیم قلب، بطوری که هر یک از آنها، دیگری را نعمتی ارزشمند از جانب خدا و شریکی گرانقدر در زندگی خود بداند و رحمت یعنی مهربانی و دلسوزی به طوری که هرگاه یکی از زوجین با نقصان و ضعف و نیازی در همسرش مواجه شد با دید دلسوزی به اون بنگرد و نقص و عیب او را مشکل و مساله خود بداند و در رفع او بکوشد.

ضمن تبریک به مناسبت پیوند آب و آئینه ازدواج مولی الموحدین علی (ع) و حضرت فاطمه (س) و به بهانه هفته ازدواج و با عنایت به اینکه مسائل جوانان خصوصا ازدواج آنان از اولویت خاصی برخوردار است جهت توجه جوانان و خانواده ها و مسئولین مطالب ذیل ارائه میگردد و اما بعد ... ازدواج یک امر پسندیده ای است که مطابق طبیعت، فطرت، شرع و عقل، حافظ بقای نسل، پاکی نسل، امری مقدس، نشاط بخش و نشانه خدا و سنت رسول اله می باشد. پس چنین امر مهم و حیاتی و سازنده باید به هنگام، آگاهانه، آسان و پایدار باشد.

اما در جامعه ما وضعیت ازدواج برای بعضی چهره ای دیگر یافته است و به علت مشخص نبودن متولی و بانی برای این امر الهی در کشور و دخالت همه نهادها! جهت بهبود و تحکیم آن در جامعه معجونی ایجاد شد که ثمرات آنها عبارتند از  امری مشکل، پر خطر، اضطراب آور، اختلاف زا، تنش آفرین، هزینه بر، دردسرآور، ناپایدار و... که نتیجه اش بالا رفتن سن ازدواج و به تاخیر انداختن آن و متاسفانه ایجاد ارتباط ناسالم بین دختر و پسر و عدم رغبت جوانان به تشکیل زندگی و حتی اعلام عده ای از جوانان مبنی بر اینکه هیچوقت ازدواج نخواهند کرد! زنگ خطری برای خانواده، مسئولین و جامعه است که هم اکنون به یک بحران تبدیل شده که برای رفع این مشکل عزم ملی لازم است.

 

 

علت دیدگاه های منفی نسبت به ازدواج چیست ؟

۱-تحول جمعیتی که در سال های اخیر موجب جوان شدن جمعیت کشور شده، خصوصا جوانانی که در آستانه ازدواج قرار دارند و نداشتن برنامه ریزی صحیح و کاربردی توسط مسئولین مربوطه در جامعه

۲-تحولات فرهنگی دهه های اخیر که جوانان را به سمت ارتباطات باز اجتماعی کشانده بدون اینکه مسئولین کشور برنامه ای برای آنان تدارک ببینند که نتیجه اش عدم رغبت جوانان به ازدواج گردیده است و اگر ازدواجی صورت پذیرفت بیشتر احساسی یا به بیان بهتر اجباری بوده است که به تنش های بعد از ازدواج تبدیل شد.

۳-بالا رفتن سطح توقع جوانان و چشم و هم چشمی آنان در برگزاری مراسم ازدواج و مخارج سنگین آن.

۴- ورود تکنولوژی رسانه ای جدید به منازل (ماهواره، اینترنت و...) عاملی است که به توسعه ارتباطات نامطلوب و ناسالم، فساد ذهنی و حریم شکنی انجامیده است که زمینه ساز سایر ناهنجاریهاست. همین امر موجب شد که سیر مطالبات جوانان غیر منطقی و غرب گرایانه شده است که متاسفانه کمترین اقدام فرهنگی توسط مسئولین در مقابل این حرکات شوم اتخاذ نگردیده است.

۵- عدم آشنایی جوانان با فرهنگ غنی اسلامی، خصوصا دستورالعمل های دین مبین اسلام در اهمیت و ضرورت تشکیل خانواده.

چه باید کرد؟

۱_ خانواده ها فرزندان خود را بر اساس الگوهای تربیتی دین مبین اسلام تربیت کنند و خود عملا نشان دهند که پیرو واقعی مولی الموحدین علی(ع) و حضرت فاطمه (س) هستند تا فرزندان مومن و متعهد تحویل جامعه دهند.

۲-وجود مرکزی واحد در کشور که تنها به مسائل جوانان و ازدواج آنان بپردازد تا از کارهای موازی در امر ازدواج که اکنون نه تنها نتیجه ای نداشته بلکه روند این تحول را کند کرده است، خودداری گردد.

۳_ با عنایت به اینکه سرمایه گذاری انسانی خصوصا سرمایه گذاری جوانان موجب ارتقای همه جانبه کشور می گردد دولت موظف است بصورت ویژه در این زمینه اقدام نماید.

4-وظایف دولتمردان در امر ازدواج

کارهای عملی دولت در این خصوص می تواند موارد ذیل باشد: الف) به جوانانی که قصد ازدواج دارند بعد از عروسی مسکن های ۵۰، ۴۰ مترمربعی با تمام امکانات رفاهی بصورت اجاره به شرط تملیک واگذار نمایند. ب)اگر زوجین هر دو بیکار هستند زمینه اشتغال یک نفر از زوجین را فراهم آورند یا تا زمان اشتغال به یکی از زوجین بیمه بیکاری پرداخت نماید.

ج)دولت طی بخشنامه ای سالن های دانشگاه ها، مساجد، مصلی های نماز جمعه، ادارات، سازمان ها و نهادها را جهت برگزاری مراسم ازدواج به صورت رایگان در اختیار زوج های جوان قرار دهد.

5_آموزش و پرورش نقش بسیار اساسی در تربیت جوانان دارد و می بایست در کتب درسی آموزش های لازم جهت ارتباط موثر و ازدواج برای دانش آموزان در نظر گرفته شود.

6_دانشگاه ها به جای افراط و تفریط در برخورد با دانشجویان به برگزاری هم اندیشی ازدواج و ارائه الگوهای همسر گزینی و ضرورت و اهمیت تشکیل خانواده و در نهایت سر و سامان دادن منطقی به ازدواج دانشجویی با حمایت همه جانبه دولت و خانواده ها اقدامات عملی انجام دهند.

7-صدا و سیما بجای پخش سریالهای بی محتوی و بعضا مخرب...! (پخش چندین بار سریال ساختمان پزشکان که روان شناسان و مشاوران را اینگونه ...! نشان می دهد و امر خطير مشاوره را به اندازه ای کوچک و بی اهمیت نشان می دهد که هر متخلف و بی سوادی می تواند مشاور باشد!) مراکز مشاوره و اهم فعالیت های آنها را معرفی و سریال های آموزنده آنها را جهت تبیین و ضرورت امر مشاوره در همه زمینه ها خصوصا ازدواج پخش نمایند، ازدواج های آسان و موفق را معرفی نمایند و از خادمین و فعالان در تحکیم ازدواج جوانان تقدیر به عمل اورند و اقدامات دولت، مردم و نهادها را در امر ازدواج به تصویر بکشند.

8-سامان دهی به خیرین و خادمین امر ازدواج تحت نام مجمع خیرین و خادمین ازدواج که در حال حاضر به صورت جزیره ای عمل می نمایند و حمایت و پشتیبانی عملی از آنها به صورت برگزاری همایش­ها، کارگاه های ازدواج، تجلیل از خیرین و خادمین و مسائل مربوط به تسریع در امر ازدواج جوانان.

9- زیر پوشش قرار دادن مراکز مشاوره تحت بیمه سلامت روحی و روانی که نتیجه اش حضور بیشتر مراجعین به مراکز مشاوره می شود و مطالبه چندین ساله مراکز مشاوره کشور از دولتمردان است.

10-الزام به داشتن گواهی شرکت جوانان در کارگاه های قبل از ازدواج جهت ثبت واقعه ازدواج در دفاتر رسمی.

نظر به اینکه فرهنگ غنی اسلام پاسخگوی همه نیازهای بشری است به حول و قوه الهی با آموزش به موقع جوانان در مدارس، دانشگاه ها، پادگان ها، مساجد، پایگاه های بسیج و با عنایت الهی و تمسک به سنت نبوی، قرآن و اهل بیت انشا اله جوانان با آموزش صحیح و دقیق و کاربردی با اطمینان خاطر و با حمایت خانواده و دولت به امر مقدس ازدواج مبادرت ورزند.

 

حیدر علی خانزاد

رییس مرکز خدمات مشاوره ای و روانشناختی اشراق آمل(ویژه ازدواج و تحکیم خانواده)

 

 

روز شمار هفته در سال 1398

شنبه 12 مرداد

جوانان، ازدواج،توانمندسازی مهارت­های زندگی

یکشنبه 13مرداد

جوانان، ازدواج، مشاوره ازدواج و خانواده

دوشنبه 14مرداد

جوانان، ازدواج،توانمندسازی سمن های حوزه ازدواج

سه­شنبه 15مرداد

جوانان، ازدواج، مهارت های زندگی

چهارشنبه 16مرداد

جوانان، ازدواج، خیرین و خادمین ازدواج آسان

پنج­شنبه  17مرداد

جوانان، ازدواج، توانمندسازی سواد رسانه ای

جمعه 18مرداد

جوانان، ازدواج، مهارت­های معنوی و دینی

 

 

قابل توجه شهروندان استان مازندران به خصوص شهروندان ارجمند شهرستان آمل

مرکز خدمات مشاوره ای و روان شناختی اشراق آمل در هفته ازدواج کلیه خدمات مشاوره ای خود را به صورت نیم بها انجام می دهد و در روز 12 مرداد روز پیوند آسمانی مولی الموحدین علی (ع) با حضرت فاطمه زهرا (س) کلیه خدمات مشاوره ای بصورت رایگان می باشد.

 

آمل، خیابان امامرضا، رضوان55، پلاک 6، مرکز خدمات مشاوره ای و روانشناختی اشراق آمل

01143243094-09111140821